Ανακοίνωση του Δικτύου για τον Μάριο Ζ.

Στη μεγαλειώδη κινητοποίηση της απεργίας της Πέμπτης 11 Μαρτίου η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και να εμποδίσει την πορεία. Απρόκλητα έκοψε τη διαδήλωση στο Πολυτεχνείο, επιτέθηκε με χημικά στον κόσμο –ακόμα και στους τυφλούς διαδηλωτές– και φρόντισε με κάθε προσφιλή της τρόπο (δακρυγόνα, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις) να δημιουργήσει εντάσεις.

Στην αστυνομική επίθεση κατά της διαδήλωσης συνελήφθη και ο Μάριος Ζ με τη γνωστή διαδικασία της κατασκευής κατηγορητηρίου από «αξιόπιστους» μάρτυρες αστυνομικούς.

Τι και αν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και βίντεο που αποδεικνύουν το αναληθές των ισχυρισμών της αστυνομίας, ο Μάριος κρίθηκε προφυλακιστέος. Κατηγορείται για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη κοινής ειρήνης και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (παρότι κανείς δεν ισχυρίζεται ότι έχει την παραμικρή γρατζουνιά). Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε δήλωση στα ΜΜΕ για την υπόθεση λέγοντας ότι κάποιοι, επικαλούμενοι δήθεν ντοκουμέντα, αμφισβητούν την αποστολή των Αρχών, αστυνομίας και δικαιοσύνης, να εφαρμόσουν το νόμο (δηλαδή τον κουκουλονόμο που θα καταργούσε). Η δήλωση Χρυσοχοΐδη μάς επιβεβαιώνει άλλη μια φορά ότι αποστολή των Αρχών είναι να χρησιμοποιούν καταστολή και κατασκευασμένες κατηγορίες ενάντια σε πολίτες και απεργούς προκειμένου να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της λεηλασίας του εισοδήματός μας.

– Άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ

– Να καταργηθεί ο κουκουλονόμος

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *