Ας κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα.

“Όποιος αισιοδοξεί ότι θα τιθασευθεί η ανεργία με την παρούσα οικονομική κρίση προφανώς εθελοτυφλεί. Έρχονται, δυστυχώς, οδυνηρές καταστάσεις. Με λύπη προβλέπουμε ότι ο ιδρώτας των εργαζομένων θα αντικατασταθεί με αίμα“, μας είπε α εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αιβαλιώτης.

Στην ίδια ρότα και ο Καρατζαφέρης, ειδικά τώρα που έχει την αίσθηση –και όχι άδικα εδώ που τα λέμε- ότι συγκυβερνά, προχωράει ένα βήμα παραπάνω ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα της για τις αντιδράσεις που έρχονται.

Όταν «ο ιδρώτας των εργαζομένων θα αντικατασταθεί με αίμα» -τι ακριβώς να εννοούσε το Καρατζαφερέικο στέλεχος;- η εργατική τάξη δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και αυτό το οσμίζεται πολύ καλά το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα που λέγετε ΛΑΟΣ (Με τι μορφές πάλης και με ποια δυναμική θα αντιδράσει είναι το ζητούμενο).

Ο Γ. Καρατζαφέρης, λοιπόν, προέτρεψε το ΠΑΣΟΚ να ενισχύσει περεταίρω τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και παράλληλα να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα των μπάτσων προφανώς γιατί τώρα το σύστημα τους έχει περισσότερο ανάγκη από κάθε άλλη φορά.
«Να συνειδητοποιήσουμε ότι μπρος στην απειλή που αντιμετωπίζει η κοινωνική ειρήνη, πρέπει να ξέρουμε ότι ο αστυνομικός θα κληθεί να δώσει το “παρών”. Τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, να μην αισθάνεται αδικημένος για άλλη μια φορά», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Είναι φανερό ότι όλοι οι πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος τρέμουν την κοινωνική έκρηξη και δεν διστάζουν να το εκφράζουν. Ποιο «διπλωματικά» αυτό που λέει σήμερα ο Καρατζαφέρης το έγραψε η φυλλάδα των πλουτοκρατών «Καθημερινή» δια χειρός Alexi Παπαχελά:
«Ο κ. Παπανδρέου κατάλαβε πλέον ότι δεν υπάρχει ελληνική ουτοπία χωρίς ΜΑΤ και πόνο.. Το άγχος, ενός θύματος στους δρόμους, είχε επανειλημμένα παγώσει τις κυβερνήσεις Καραμανλή και εμπόδιζε την αστυνομία να κάνει αυτό που το Σύνταγμα ορίζει ως καθήκον της … Το μοντέλο της μεταπολίτευσης έχει αποδειχθεί καταστροφικό και δεν μπορεί να συνεχιστεί (…) Πολλοί προβλέπουν πως η χώρα μας θα περάσει μια παρατεταμένη περίοδο αναταραχών».

Ας κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *