Οταν προκαλούν οι Χριστέμποροι

Το είδαμε κι αυτό! Πολίτες με πλακάτ έξω από εκκλησιές και να ζητούν να φορολογηθεί η αμύθητη περιουσία του παπαδαριού.

Να δούμε τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα. Η κυβέρνηση απ’ ότι λέει, προτείθετε να φορολογήσει με συντελεστή 20% τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του παπαδαριού και των καλογέρων ενώ θα φορολογούνται με συντελεστή 5% οι δωρεές ακινήτων και με 10% οι δωρεές μετρητών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτηρίζει ανήθικη –ας μην μιλήσουμε καλύτερα για την ηθική των ρασοφόρων- και λέει ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να μην ισχύσει η κυβερνητική απόφαση.

Ας δούμε τώρα μερικά ιστορικά στοιχεία.
Ο δικτάτορας Μεταξάς είχε καθιερώσει ένα δόγμα: «Το κράτος πρέπει να έχει απολύτως με το μέρος του, τους χωροφύλακες, τους παπάδες και τους δασκάλους» έλεγε.
Και αυτό το δόγμα ασπάστηκαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις μετά την γερμανική κατοχή.(Το ότι υπήρξαν φωτισμένοι παιδαγωγοί αλλά και ρασοφόροι που δεν δέχτηκαν να γίνουν πιόνια του συστήματος είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα).

Σ’ αυτή την κατεύθυνση από το 1945 ήδη ψηφίζεται νόμος ο οποίος καθόρισε ότι η μισθοδοσία των ρασοφόρων θα βάρυνε τον φορολογούμενο λαό. Γίνονται δηλαδή οι παπάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Η κυβέρνηση του Ν. Πλαστήρα τότε στον ίδιο νόμο και θέλοντας να μην συναντήσει αντιδράσεις αφού ο λαός ακούγοντας ότι θα πληρώνει τα λεφούσια των ρασοφόρων και ειδικά στην άθλια οικονομική κατάσταση που βρισκόταν τότε, ήταν έτοιμος να ξεσηκωθεί, «χρύσωσε» το χάπι.
Στον ίδιο νόμο καθόριζε ότι το παπαδαριό ήταν υποχρεωμένο να καταβάλει φόρο το 35% επί των ακαθάριστων εισπράξεων των εκκλησιών. Αυτό πρακτικά δεν συνέβη ποτέ αφού το παπαδαριό τις εισπράξεις απ’ τα παγκάρια και όχι μόνο τις βάφτισε «έσοδα από χορηγίες» και με ένα παράθυρο του νόμου αυτές δεν φορολογούνται.

Με την αφέλεια, λοιπόν του «χριστεπώνυμου ποιμνίου» αλλά και την θρησκομαλακία που δέρνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας, φτάσαμε σήμερα το παπαδαριό να διαθέτει μια αμύθητη περιουσία. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει το ακριβές μέγεθός της αφού πολλά περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας Α.Ε είναι χαμένα πίσω από εκατοντάδες εταιρείες, που είναι αδύνατον να εντοπιστούν στην πράξη. Αλλά κι αυτά που γνωρίζουμε -233 εκατ ευρώ σε μετοχές τραπεζών, 1,3 εκατομμύρια στρέμματα γης, 1.300 ακίνητα κ.λ.π- μια δίνουν μια γεύση από το «ιερό» θησαυροφυλάκιο.

Αυτοί λοιπόν οι χριστέμποροι με την τεράστια περιουσία που μόνο για το 2010 θα του πληρώσει ο άγρια φορολογούμενος λαός με 323 εκατομμύρια ευρώ έχουν το θράσος να αντιδρούν ακόμα και σε μια συμβολική φορολόγησή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *