Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή εξ αιτίας της προκλητικότητας των σιωνιστών του Τελ Αβίβ

Πριν μερικές μέρες ο Αμερικάνος πρόεδρος Ομπάμα μιλόντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Φοξ Νιούζ το είπε καθαρά: «Το Ισραήλ είναι ένας από τους πιο στενούς συμμάχους και εμείς και ο ισραηλινός λαός έχουμε ένα ειδικό δεσμό που δεν πρόκειται να χαθεί».
Και σήμερα σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων διαβάζουμε ότι από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκετε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε «Ο εβραϊκός λαός έχτισε την Ιερουσαλήμ πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια και ο εβραϊκός λαός την χτίζει σήμερα. Η Ιερουσαλήμ δεν είναι ένας οικισμός. Είναι η πρωτεύουσά μας», είπε θέλοντας να δικαιολογήσει την νέα προκλητική απόφαση να χτίσει 1.600 νέα εβραϊκά σπίτια σε οικισμούς εποίκων στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δηλώσεις που όχι απλώς τορπιλίζουν κάθε ειρηνευτική διαδικασία αλλά βάζουν και ταφόπλακα σε κάποιους όπως η Παλαιστινιακή Αρχή που είχαν αυταπάτες –το γράφουμε όσο πιο κόσμια μπορούμε- ότι μέσα από συνομιλίες μπορούσε να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την ιερουσαλήμ.

Η προκλητικότητα και η θρασύτητα των σιωνιστών του Τελ Αβιβ που ουσιαστικά είναι ο χωροφύλακας της Αμερικής στην Μέση Ανατολή δεν έχει όρια.

Η Μέση Ανατολή αυτή την στιγμή είναι ένα καζάνι που βράζει. Η νέα παλαιστινιακή Ιντιφάντα είναι προ των πυλών, ενώ οι σχέσεις Λιβάνου-Ισραήλ είναι σε εκρηκτικό σημείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *