Οταν η μισαλοδοξία και ο σκοταδισμός των ρασοφόρων χτυπάει κόκκινο

“O μαρξισμός όλες τις σύγχρονες θρησκείες και εκκλησίες, όλες τις κάθε λογής θρησκευτικές οργανώσεις, τις βλέπει πάντα σαν όργανα της αστικής αντίδρασης, που χρησιμεύουν για την υπεράσπιση της εκμετάλλευσης και την αποχαύνωση της εργατικής τάξης”.

Β.Ι. Λένιν

Κάποιος πρέπει να πει στον δεσπότη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο, ότι δεν ζούμε στο σκοταδισμό του μεσαίωνα.
Ζητάει λέει, από τα δικαστήρια να «τιμωρήσουν» τους συντελεστές μιας σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής γιατί αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του με σχόλια που σύμφωνα με τον ίδιο τον έθιξαν. (δεσ’ τε το συγκεκριμένο βίντεο).

Αστειότητες φυσικά αλλά δείχνει το μυαλό που κουβαλούν κάποιοι αρχιρασοφόροι.
Και με την ευκαιρία επειδή είναι εντελώς ανιστόρητος αυτός ο δεσπότης και επικαλέστηκε την «προσφορά της εκκλησίας» στην επανάσταση του 1821 να γράψουμε κάποια πράγματα.

Oταν ξέσπασε η επανάσταση του ’21 πατριάρχης έλαχε να είναι ο Γρηγόριος ο E’, το άγαλμα του οποίου έχουμε και καμαρώνουμε στα Προπύλαια.
Aυτός, λοιπόν, έστειλε ένα φιρμάνι σε όλους τους ραγιάδες όπου οι επαναστάτες χαρακτηρίζονται: «αγνώμονες, φυγάδες, κακόβουλοι, τέρατα εμψύχου αχαριστίας, αλαζόνες, δοξομανείς, ανόητους», και προτρέπει τους σκλαβωμένους: «εκείνους τους ασεβείς προταιτίους ολεθρίους αποστάτας να τους μισήσετε καθότι και η εκκλησία τους έχει μισήσει ως μέλη σεσηπότα (σάπια) αφορισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι και τω αιώνιο αναθέματι και αυτοί και όσοι ακολουθήσωσι του λοιπού να γίνουν τα τέκνα αυτών ορφανά, άγγελος Kυρίου καταδιώξαι αυτούς εν πυρίνη ρομφαία».

Aυτά, που λέτε έλεγε ο αρχιτράγος της εποχής και οι δεσποτάδες του τα υλοποίησαν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα του Πορφύριου στην Aρτα που αφόρισε τους Σουλιώτες και στρατολόγησε μισθοφόρους για να πολεμήσει στο πλευρό των Tούρκων.
Aυτά έβλεπε ο Oδυσσέας Aνδρούτσος και με γράμμα του στον Kολοκοτρώνη ζητούσε να κλαδέψουν τα κεφάλια των ρασοφόρων.

O Kορδάτος τα γράφει πολύ παραστατικά: «γύρω από τον πατριαρχικό θρόνο μαζεύτηκε μια συμμορία καλοθρεμένων ρασοφόρων που μετέβαλε το πατριαρχείο σε χρηματιστήριο αξιωμάτων και διέθεταν τους καλύτερους επιβήτορες που και τα σουλτανικά χαρέμια ζήλευαν».

Ψιλά γράμματα αυτά για τον Ανθιμο φυσικά, όπως και για τους υπόλοιπους του φυράματος του, αλλά μην έχει την εντύπωση ότι απευθύνετε σε λωτογάγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *