FREE GAZA Δευτέρα 18 Αυγούστου


Αυτό το σημείωμα γράφεται στις 11 το βράδυ, καθώς βγαίνουμε από το λιμάνι του μαγευτικού Καστελόριζου με προορισμό την Κύπρο. Είναι το τελευταίο κομμάτι του ταξιδιού πριν την τελική φάση Λάρνακα-Γάζα.

Στο Καστελόριζο είχαμε θερμότατη υποδοχή που την προετοίμασαν φίλοι που παραθέριζαν στο νησί. Ο δήμαρχος βγήκε με φουσκωτό και μας συνόδευσε στο λιμάνι. Το μεσημέρι μας έκανε το τραπέζι, ενώ έφερε και μερικά αναμνηστικά δώρα. Ζήτησε και πήρε ως δώρο μια παλαιστινιακή σημαία και μια μαντήλα.

Οι προβλέψεις λένε ότι θα ταλαιπωρηθούμε λίγο από τον καιρό, όμως δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Τον χάσαμε στην Κρήτη με τα καμώματα του φλωροεγγλέζου. Θα κουνηθούμε λίγο, λοιπόν, ενώ οι καπεταναίοι «μάζεψαν» κάτι μικροβλάβες που εμφάνισαν τα σκάφη στη διάρκεια της περασμένης νύχτας. Μετά από 24 ώρες περίπου αναμένεται να φτάσουμε στην Κύπρο.

Σήμερα, οι Ελληνες της αποστολής στείλαμε επιστολές στον Παπούλια, τον Καραμανλή, το Σιούφα, τον Παπανδρέου, την Παπαρήγα, τον Αλαβάνο και τη Μπακογιάννη, με τις οποίες τους καλούμε να μεριμνήσουν για την ασφάλεια της αποστολής. Δεν θ’ αφήσουμε κανέναν να παραστήσει τον Πόντιο Πιλάτο.

Κλείνω το σημείωμα ακούγοντας τους χαιρετισμούς από δύο φουσκωτά με φίλους, που μας ξεπροβόδισαν μέχρι έξω από το λιμάνι με τις ευχές τους για καλό ταξίδι και επιτυχία στην αποστολή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *