Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές! Κύμα υπογραφών στήριξης (Βίντεο)

Εκατοντάδες αγωνιστές προσθέτουν κάθε μέρα τη δική τους  υπογραφή στήριξης στο κείμενο αλληλεγγύης στους διωκόμενους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και τους 17 αγωνιστές φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Έχει δημιουργηθεί και ειδικό Ιστολόγιο – Σελίδα Ενημέρωσης, Συντονισμού και Αγώνα με τον τίτλο: Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ 3 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.  http://agwnas.wordpress.com/

Μπορεί κανείς εκεί καθημερινά να ενημερώνεται για τις εξελίξεις και τα κινηματικά ραντεβού, να στέλνει ψηφίσματα σωματείων, συλλόγων κλπ και βέβαια, να στηρίξει με την υπογραφή του τον κρίσιμης σημασίας  αυτό αγώνα.

Όπως είναι αυτονόητο, το μπλογκ και η ιστοσελίδα μας θα συνεχίσουν να φιλοξενούν και προβάλλουν την ενημέρωση για τις εξελίξεις ενός αγώνα που αφορά όλο το εργατικό κίνημα. Έχουμε ήδη αναρτήσει την τοποθέτηση του Γιώργου Ρούση:  ΟΧΙ στις νέες δηλώσεις μετανοίας- ΝΑΙ στη λαϊκή αντίσταση καθώς και το πολύ σημαντικό κείμενο του διωκόμενου δάσκαλου Θανάση Αγαπητού  “Για το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση του αγώνα”. Θεωρούμε βέβαιο ότι στο μέλλον κάποιοι άλλοι δάσκαλοι θα τα διδάσκουν στα σχολεία.

Η μάχη ενάντια στις διώξεις και την καταστολή πρέπει να μας βρει όλους στις επάλξεις. Στις 28 Νοέμβρη δικάζονται οι διωκόμενοι εργαζόμενοι και στις 19 Δεκέμβρη οι 17 συλληφθέντες μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο μετά την πορεία του Πολυτεχνείου. Όλοι στα δικαστήρια!

Ήδη από ό, τι φαίνεται η προχθεσινή τεράστια κινητοποίηση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια, όπου επιχειρήθηκε να γίνει χωρίς κοινό η δίκη, οδήγησε σε αναβολή λόγω μη προσέλευσης των μαρτύρων κατηγορίας αστυνομικών.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικοί, μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ και αγωνιστές της Αριστεράς  φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν να γίνει η δίκη των τριών συλληφθέντων με την παρουσία κόσμου.

Νωρίτερα είχε γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να απωθήσουν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί. Παράλληλα η αστυνομία δεν ήθελε να επιτρέψει την είσοδο στην αίθουσα ούτε καν στα παιδιά και στη γυναίκα του Θανάση Αγαπητού και υπέβαλλε σε σωματικό έλεγχο όποιον ήθελε να παρακολουθήσει τη δίκη. Δείτε στο βίντεο που παραθέτουμε εικόνες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια μετά την αναβολή της δίκης.

Παραθέτουμε επίσης το πολιτικό κείμενο που υπέγραψαν πρώτοι οι Μανόλης Γλέζος, Ευτύχης Μπιτσάκης, Γιώργος Ρούσης, Δημήτρης Καλτσώνης, Νίκος Βούτσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αλέκος Αλαβάνος, Δημήτρης Δεσύλας και Άγγελος Χάγιος. Οι υπογραφές αυξάνονται καθημερινά.

 

Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

Ανήμερα 17 Νοέμβρη 2012, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του ελληνικού λαού ενάντια στη χούντα, με αίτημα ψωμί, παιδεία, ελευθερία, θεωρούμε ύβρη προς την ιστορική μνήμη να συλλαμβάνονται και να σέρνονται σε δίκη, οι τρείς εργαζόμενοι συνδικαλιστές στη Θεσσαλονίκη, με την αστήρικτη και υποκριτική κατηγορία της ‘’παράνομης βίας’’ καθώς και οι δεκάξι νεολαίοι που συνελήφθησαν μέσα στο Πανεπιστήμιο μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Επισημαίνουμε τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία θέλοντας πάση θυσία να επιβάλλει την αντιλαϊκή της πολιτική, αναλαμβάνει και την ευθύνη μιας ανοιχτής αντιδημοκρατικής πολιτικής επίθεσης, θέτοντας στο στόχαστρο πολιτικές ελευθερίες καταχτημένες με αγώνες και αίμα.

Η διαρκής όξυνση της κρατικής καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία, τα βασανιστήρια διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα ρατσιστικά προγκρόμ και η κρατική ενίσχυση των ναζιστικών και φασιστικών συμμοριών είναι το «οπλοστάσιο» που ρίχνουν ενάντια στο λαϊκό εργατικό κίνημα για το υποτάξουν.

Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται, είναι αδιαπραγμάτευτο. Ειδικά σήμερα, που τα κοινωνικά δικαιώματα, η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία, είναι και πάλι στο απόσπασμα. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι οι συλλήψεις ακολούθησαν σχεδόν αμέσως μετά τις δηλώσεις από την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ, για ‘’βία στην Ελλάδα’’. Τόση προθυμία και δουλικότητα να ικανοποιηθούν οι εταίροι – δανειστές- θύτες;

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συνδικάτα, οργανώσεις και φορείς να κινητοποιηθούν άμεσα σε ένα κοινό συντονισμένο αγώνα ανατροπής της τρομοκράτησης των αγώνων των εργαζομένων, που θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας αυτού του τόπου.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *