Σε κατάσταση πανικού οι κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που γράφαμε ότι «Σε φιάσκο εξελίσσεται η επιχείρηση “Μοσταράκ”». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν από την αμερικάνικη εισβολή το 2001 και την ανατροπή των Ταλιμπάν, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 15.000 στρατιώτες των ξένων κατοχικών δυνάμεων και της ξενόδουλης Αφγανικής κυβέρνησης.

Εδώ δεν μιλάμε πια για κατάσταση εκνευρισμού των ξένων κατοχικών δυνάμεων αλλά για κατάσταση πανικού.
Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό γεγονός όταν σε ενέδρα Ταλιμπάν σκοτώθηκαν 3 Γερμανοί και τραυματίστηκαν άλλοι 8 στρατιώτες. Σήμερα οι Γερμανοί βλέποντας παντού εχθρούς σκότωσαν «κατά λάθος» πέντε Αφγανούς στρατιώτες κοντά στην Κουντούζ, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο βόρειο Αφγανιστάν.

Τα λούκια που περνούν οι στρατιωτικές δυνάμεις του ξεπουλημένου Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι αλλά και οι ξένες κατοχικές δυνάμεις μας το λένε οι ίδιοι οι αριθμοί των θυμάτων τους που ανακοινώνονται. (Τους Αφγανούς στρατιώτες που συνεργάζονται με τις στρατιωτικές ξένες δυνάμεις κατοχής τους έχουν αναλώσιμους και ούτε τον αριθμό θυμάτων τους δεν αναφέρουν).

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστοσελίδα icasualties μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί φέτος στο Αφγανιστάν 144 ξένοι στρατιώτες ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2009 είχαν χάσει την ζωή τους 78.
Και μόνο αυτοί οι αριθμοί μας δείχνουν τον Γολγοθά που περνούν οι κατακτητές στο Αφγανιστάν.

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν το μάθαμε από πρόσφατο δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας”:
«Σύμφωνα με τις ρωσικές εκτιμήσεις, στο υπό αμερικανικό έλεγχο Αφγανιστάν αυξήθηκε κατά 44 φορές η παραγωγή οπίου και η χώρα έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο παγκοσμίως εξαγωγέα της πρώτης ύλης για παρασκευή ηρωίνης, φτάνοντας ώς και το 92% της διεθνούς διακίνησης, ενώ η χώρα θρηνεί ως και 100.000 εξαρτημένους Αφγανούς ετησίως. Οι απώλειες των 40 χωρών που συμμετέχουν στην πολεμική επιχείρηση στο Αφγανιστάν είναι ώς και 50 φορές μεγαλύτερες από τη χρήση ναρκωτικών παρά από τις συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν». (σ.σ αυτές οι «απώλειες» των κατοχικών στρατιωτών από την ηρωίνη δεν υπάρχουν σε καμιά στατιστική).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *