Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα

«Μόνο οι επιπλέον τόκοι που θα καταβληθούν για την αποπληρωμή των δανείων που συνήφθησαν το πρώτο τρίμηνο του έτους φτάνουν για να εξανεμίσουν όλα τα οφέλη από την εφαρμογή του σκληρού πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε προσφάτως η κυβέρνηση. Η επιπλέον επιβάρυνση, που προκύπτει από το υψηλό κόστος δανεισμού του Ιανουαρίου – Μαρτίου, υπολογίζεται σε 4 δισ. ευρώ. Οσα δηλαδή και τα έσοδα (4,1 δισ.) που θα προκύψουν από τις μειώσεις των μισθών σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, καθώς και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης».

Η παραπάνω σωστή διαπίστωση βρίσκετε στην σημερινή «Καθημερινή».

Όμως η φυλλάδα του Αλαφούζου αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να μας πει ποιοι είναι αυτοί που γδέρνουν τον ελληνικό λαό, και ποια θησαυροφυλάκια γεμίζουν τα προϊόντα ληστείας του εργαζόμενου λαού.
Πετάει, σε άλλο άρθρο της ένα νεφελώδες για την «συμπεριφορά των αγορών» και καθάρισε.
«Η αλήθεια είναι ότι θα γίνουμε φτωχότεροι όλοι οι Ελληνες, σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από ό, τι ομολογείται. Ας παύσει συνεπώς η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων, ας ξεκινήσει η χώρα από τα χαμηλά» τονίζει αρθρογράφος της, ενώ ο Alexis Παπαχελάς ποιο κυνικός υποδεικνύει στην κυβέρνηση και τρόπους για να «εξευμενιστούν οι αγορές». Γράφει ανάμεσα στα άλλα: «Οι στιγμές απαιτούν “τρελές” λύσεις, να κλείσεις π.χ. τον ΟΣΕ για ένα χρόνο έως ότου βρεις λύση, είτε ξεκινώντας από το μηδέν είτε πουλώντας τον».

Η φυλλάδα των κεφαλαιοκρατών προπαγανδίζει φυσικά τα συμφέροντα της αστικής τάξης που υπηρετεί παρουσιάζοντας εντελώς αντεστραμμένη την πραγματικότητα.

«Η αλήθεια είναι ότι θα γίνουμε φτωχότεροι όλοι οι Ελληνες, σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από ό, τι ομολογείται» μας λέει. Κι όμως αν έγραφε αυτό που ισχύει θα έπρεπε να παραδεχθεί ότι «η επιπλέον επιβάρυνση, που προκύπτει από το υψηλό κόστος δανεισμού του Ιανουαρίου – Μαρτίου, και υπολογίζεται σε 4 δισ. ευρώ» ένα πολύ μεγάλο μέρος της θα καταλήξει στις τσέπες της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν την δημοσιότητα, την πρώτη θέση μεταξύ των δανειστών, του ελληνικού κράτους σε ποσοστό 43%, την έχουν οι Ελληνες… «επενδυτές»! (Μιλάμε για τα δυο τελευταία δάνεια που πήρε το ελληνικό κράτος)
Οι 4 στους 10 τοκογλύφους που γδέρνουν τον Ελληνα εργαζόμενο, τον άνεργο, τα λαϊκά στρώματα, είναι ελληνικές τράπεζες και «επενδυτικά κέντρα», είναι, δηλαδή, οι βιομήχανοι, οι πετρελαιάδες, οι εργολάβοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλόσχημοι του χρήματος που συνθέτουν τη χρηματιστική ολιγαρχία.

Ολοι αυτοί μαζί ηγούνται και προΐστανται της αγέλης με τις ύαινες που έχει επιπέσει σε διεθνές επίπεδο πάνω στον ελληνικό λαό, «παίζουν» με τα κρατικά ομόλογα, «επενδύουν» πάνω στο δημόσιο χρέος (που οι ίδιοι δημιουργούν) και εισπράττουν και τόκους!

Δεν είναι λοιπόν αλήθεια ότι «θα γίνουμε φτωχότεροι όλοι οι Ελληνες, σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από ό, τι ομολογείται» που γράφει οι φυλλάδα.
Εκτός και αν τους ντόπιους πλουτοκράτες δεν τους θεωρεί Ελληνες αφού ως γνωστό το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *