Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί για το Αιγαίο


Εμείς εδώ και πολύ καιρό είχαμε αναφερθεί σε ένα θέμα που κανένα ΜΜΕ δεν είχε σχολιάσει –καλά για τα blog δεν το συζητάμε- και το τιτλοφορούσαμε «Αθέατη πλευρά της καπιταλιστικής κρίσης».
Με εξαίρεση το ΚΚΕ (ήταν απ’ τις ελάχιστες φορές που έχουμε σχεδόν ταυτόσημες προσεγγίσεις) κανείς δεν στάθηκε στο γεγονός ότι ακόμα και Αμερικανοί πολιτικοί αναλυτές που έχουν σχέση με το Πεντάγωνο, όπως ο Marc Chandler διατύπωσε ανοιχτά το ενδεχόμενο μείωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας προς όφελος των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Και επειδή έχει γίνει καθαρό ότι σύντομα η ελληνική κυβέρνηση θα προσφύγει στο ΔΝΤ –το προέβλεψε σήμερα ο και οικονομικός αναλυτής του CNN Κιντ Τζουκς-τα … προεόρτια άρχισαν.
Δημοσίευμα του «Αδέσμευτου Τύπου» αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός διοικητής του Αεροπορικού Στρατηγείου της Σμύρνης, έστειλε επιστολή του προς τον διοικητή του ελληνικού Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, που ουσιαστικά κηρύσσει το Αιγαίο σε «ουδέτερη ζώνη», σε ένα είδος «μαύρης τρύπας» για τα ΝΑΤΟικά ραντάρ. (Πολλά ακούγονται για σχέδιο συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου από Αμερική Τουρκία και Ελλάδα που υπάρχουν στο Αιγαίο αλλά δεν θέλουμε να μπούμε σε τέτοιους σχολιασμούς για να μην καταντήσουμε … σαν τον Χαρδαβέλα).

«Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Αμερικανός αξιωματούχος από τη Σμύρνη – αναφέρεται στο δημοσίευμα – είναι πως θα είναι “τυφλός” τομέας για το ΝΑΤΟ η συγκεκριμένη περιοχή που εκτείνεται μέχρι την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, έως ότου αποσαφηνιστεί ποια χώρα έχει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο (!) και ποιο κράτος θα χαρακτηρίζει τα ίχνη που εμφανίζονται στα ραντάρ που το ελέγχουν (…) Στην παρούσα φάση χαρακτηρίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος το Αιγαίο ως ουδέτερη και ευαίσθητη περιοχή», υπογραμμίζει στο δημοσίευμα της η φυλλάδα του Δ. Ρίζου.

Και σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαία η κινητικότητα που υπάρχει τελευταία μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων. (Συνάντηση Δ. Δρούτσα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, επίσκεψη Ερντογκάν στην Αθήνα πιθανόν τέλη Μαΐου).

Οι εξελίξεις που προβλέπονται θα είναι σίγουρα σημαντικές και κατά την άποψη μας δεν θα περιορίζονται στην επιχειρησιακή δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, και στην μείωση των εξοπλισμών των δυο χωρών όπως θέλει να μας παρουσιάσει η κυβερνητική προπαγάνδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *