Αυτός κι αν είναι αρχιρασοφόρος!


Για τον ανεκδιήγητο δεσπότη Θεσσαλονίκης Ανθιμο έχουμε γράψει αρκετές φορές.
Ολοι λοιπόν θα θυμάστε τις οργισμένες αντιδράσεις του όταν η κυβέρνηση είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να φορολογήσει έστω και συμβολικά την αμύθητη περιουσία του παπαδαριού.

Ο παναγριώτατος όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να υποστεί ο εργαζόμενος λαός τα τεράστια φορολογικά χαράτσια της κυβέρνησης, απεναντίας του συνιστά –με θεόσταλτη επιφοίτηση φανταζόμαστε- να μην αντιδράσει και να υποστεί με αδιαμαρτύρητα τα κελεύσματα κυβέρνησης και Ε.Ε.

Στο περιοδικό «Ευλογία» που εκδίδει η μητρόπολη του στην Θεσσαλονίκη ο αρχιρασοφόρος αρθρογραφεί και μας προτρέπει: «για να επιτύχει η προσπάθεια αυτή (σ.σ. κυβέρνησης και ξένων επικυρίαρχων) πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά στα φορολογικά μέτρα της κυβερνήσεως, παρότι θα έπρεπε να αποφευχθεί η επιβάρυνση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Ερχεται, λοιπόν, δοκιμασία, ανέχεια, φτώχεια και ίσως πείνα!».
Και αφού έρχονται όλα αυτά ο «εκπρόσωπος του θεού» συμπληρώνει: «Οι συνδικαλιστικοί φορείς παίρνουν αποφάσεις για απεργίες την ώρα που το καράβι κινδυνεύει να βουλιάξει. Εάν όλοι οι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι απεργήσουν, τότε είναι βέβαιο, τραγικό και ανεπανόρθωτο το ναυάγιο. Πρώτα η πατρίδα και έπειτα ακόμη κι αυτό το δίκαιο συμφέρον μας».

Φυσικά όταν τέτοια άτομα σαν τον δεσπότη Ανθιμο επικαλούνται το συμφέρον της «πατρίδας» εννοούν τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης.

Πόσο επίκαιρα ξαναγίνονται τα γραπτά του Λένιν!!!!:

«Σε αυτόν που όλη του τη ζωή δουλεύει και στερείται, η θρησκεία διδάσκει ταπεινοφροσύνη και υπομονή στην επίγεια ζωή, παρηγορώντας τον με την ελπίδα της επουράνιας ανταμοιβής.
Και σε εκείνους που ζουν από ξένη εργασία, η θρησκεία διδάσκει την αγαθοεργία στην επίγεια ζωή, προσφέροντάς τους μια πολύ φθηνή δικαίωση για όλη την εκμεταλλευτική τους ύπαρξη και πουλώντας τους σε πολύ συμφέρουσα τιμή εισιτήρια για την επουράνια μακαριότητα. Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *