Σκοτώνει κανείς την αγελάδα που την αρμέγει;

«Δεν τίθεται θέμα πτώχευσης της Ελλάδας. Αυτό το οποίο είναι πολύ σημαντικό είναι να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των νέων μέτρων το οποίο αποφάσισε η Ελλάδα» μας είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Δεν χρειαζόταν να μας το πει αυτό ο εκπρόσωπος των πλουτοκρατών. Αρκετά έδρασε ο μπαμπούλας της «πτώχευσης και χρεωκοπίας της χώρας» για να καθηλώσει στον καναπέ (μαζί με την βοήθεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας) εργατικές μάζες που έβλεπαν κατακτήσεις δεκαετιών να κάνουν φτερά που είδαν το εισόδημα τους να μειώνετε δραματικά.
Τώρα στον πρόεδρο της ΕΚΤ αρκεί «να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των νέων μέτρων» που φορτώνει νέα δυσβάσταχτα βάρη στα λαϊκά στρώματα και η Ελλάδα …. σκαπούλαρε την πτώχευση!

Φυσικά και δεν υπήρχε πρόβλημα ποτέ «πτώχευσης και χρεωκοπίας της Ελλάδας» έτσι όπως το εννοούν οι αστοί.
Αφήνει κανένας νταβατζής να αρρωστήσει –όταν μπορεί να το αποφύγει- η πουτάνα που του τα φέρνει;
Σκοτώνει κανείς την αγελάδα που την αρμέγει;

Και δυστυχώς ο ελληνικός εργαζόμενος λαός αυτό τον ρόλο παίζει. Τον θέλουν «ζωντανό» για να μπορούν να γδέρνουν τον Ελληνα εργαζόμενο, τον άνεργο, τα λαϊκά στρώματα, οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες, τα «επενδυτικά κέντρα», οι βιομήχανοι, οι πετρελαιάδες, οι εργολάβοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλόσχημοι του χρήματος που συνθέτουν τη χρηματιστική ολιγαρχία ντόπια και ξένη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *