Έστειλαν το παιδί τους να υπηρετήσει στη Λήμνο και μετά δεν το αναγνώριζαν

Υπηρεσίες, Υπηρεσίες, Υπηρεσίες στο 88 (ΛΔΒ) λόχο διαβιβάσεων Λήμνου και Εθνικιστική προπαγάνδα.
Πραγματικά δεν αναγνώριζαν το παιδί τους οι δυστυχείς γονείς  που καλέστηκαν να το παραλάβουν από τον 88ο Λόχο Διαβιβάσεων του Στρατοπέδου Βερτσώνη, της Λήμνου. Το παλικάρι πρόσφατα άρχισε να λέει περίεργες κουβέντες  και οι συνάδελφοι του, ανήσυχοι, του συνέστησαν να επισκεφτεί το γιατρό. Αυτός διέγνωσε κρίση άγχους εξαιτίας των ατελείωτων υπηρεσιών και στο συνάδελφο δόθηκε 12ημερη άδεια.

Ο Υποδιοικητής της μονάδας, Λοχαγός Γκιρμπάτσης που ασκεί χρέη διοίκησης ανέλαβε να νουθετήσει τον συνάδελφο φαντάρο και προέβει σε παραλήρημα:

«αντί να παραπονιέσαι για τις υπηρεσίες και την εντατικοποίηση, θα έπρεπε να είσαι έτοιμος να θυσιαστείς για τον Στρατό και τους συναδέλφους σου»!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να γνωρίσουμε τι συμβαίνει σε αυτή την ακριτική μονάδα, όπου οι φαντάροι που υπηρετούν εκεί έχουν να υποστούν και τις συνέπειες της κατάργησης των καταστάσεων επιβίβασης που αποφάσισε ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, απαγορεύοντας ουσιαστικά την άδεια στους πιο φτωχούς φαντάρους.

Από τον Ιούλιο, η συγκεκριμένη μονάδα παρουσιάζει τεράστια κενά στην επάνδρωση της και σήμερα η δύναμη των φαντάρων είναι μόλις επτά (7) άτομα. Αυτό μεταφράζεται σε 29-31 υπηρεσίες το μήνα, παραβιάζοντας τους νόμους και τις διαταγές. Οι στρατιώτες βγαίνουν έξοδο μετά από (15) μέρες και η εντατικοποίηση χτυπά κόκκινο! Μάλιστα, οι φαντάροι που επανδρώνουν  φυλάκιο στο βουνό, μένοντας μέσα (6) μέρες και ενώ με την επιστροφή τους στο στρατόπεδο θα έπρεπε να πάρουν έξοδο, αντίθετα μένουν μέσα και συνεχίζουν να δίνουν υπηρεσίες.
Παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης, που αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς. Η ανικανότητα της διοίκησης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ενώ θα μπορούσε να μοιράσει υπηρεσίες στους Επαγγελματίες Οπλίτες όπως προβλέπεται, τους αφήνει στο απυρόβλητο και χώνει συστηματικά τους στρατιώτες, εξαντλώντας τους.

Η διοίκηση της μονάδας είναι εχθρός του Αυτονόητου. Τα καθαριστικά είναι άγνωστη λέξη, οι συνθήκες υγιεινής άθλιες και επικίνδυνες για την υγεία των συναδέλφων φαντάρων. Ποντίκια και κοριοί κάνουν πάρτι, αλλά ο Υποδιοικητής το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βγάζει εθνικιστικά λογύδρια.
Πόθος και αυτού «να πάρει την Πόλη»! Για να τη διαχειριστεί όπως τη μονάδα της Λήμνου..
Είναι ενδεικτικά τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο φυλάκιο, όπου οι συνθήκες είναι άθλιες . Η αντλία έσπασε και οι φαντάροι έμειναν χωρίς νερό.  Στο ίδιο φυλάκιο, που όπως είπαμε είναι στο βουνό και κάνει ψόφο, τα παράθυρα είναι σπασμένα, αλλά ποιος νοιάζεται. Όταν ο Υποδιοικητής επισκέφτηκε το φυλάκιο και οι στρατιώτες του μίλησαν για τα προβλήματα, ζητώντας λύση, αυτός τους απάντησε «Κρυώνετε; Θέλετε ζέστη; Πέστε και πάρτε 5 κάμψεις. Αν δεν ζεσταθήκατε, ξανά πέστε και πάρτε άλλες 5 κάμψεις. Συνεχίστε μέχρι να ζεσταθείτε»!
Συμπλήρωσε: «Θέλετε πόσιμο νερό; Και αν είσαστε 12ημερα σχοινάκια; Αν υπηρετούσατε όπως παλαιότερα 18 μήνες;».

Άσχετο, αλλά στα σχοινάκια δεν πίνουν πόσιμο νερό; Παλαιότερα, που η στρατιωτική θητεία ήταν μεγαλύτερη, δεν υπήρχε πόσιμο νερό;

Και ενώ ο Υποδιοικητής εκδηλώνει αυτή την αδιαφορία για τα ζητήματα της μονάδας και τα προβλήματα των φαντάρων, επιδεικτικά σηκώνεται και φεύγει να πάει να τρέξει Μαραθώνιο στην Ιταλία. Μάλιστα, δεν λείπει από τον ίδιο η εθνικιστική προπαγάνδα και τα σεξιστικά σχόλια.

Τέλος, ενδεικτικά αναφέρουμε, για να γίνει κατανοητό ποιες είναι οι συνέπειες των Μνημονίων στην καθημερινότητα των φαντάρων, αλλά και ποιες οι προτεραιότητες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων,  τα εξής:

Επειδή, τα αποθέματα πετρελαίου για τις ανάγκες θέρμανσης του στρατοπέδου είναι ελάχιστα, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός κοινού Λόχου, τσουβαλιάζοντας τον ένα φαντάρο πάνω στον άλλο. Από την άλλη μεριά, στην συγκεκριμένη μονάδα συναντάς εξοπλισμό αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τα συστήματα δαπανώνται διαρκώς και περισσότερα χρήματα, καθώς παραγγέλνονται καινούργια.

Οι φαντάροι όμως νοιώθουν και είναι «η τελευταία τρύπα της φλογέρας».
Κανείς δεν νοιάζεται, κανείς δεν ασχολείται και διαρκώς φορτώνονται υπηρεσίες και νέα οικονομικά βάρη.
Άραγε, συνειδητοποιεί το ΓΕΣ, γιατί η διοίκηση της μονάδας αδυνατεί, το πόσο ακραίες είναι οι συνθήκες, το πόσο κοντά φτάσαμε να θρηνήσουμε;

Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι. Να ζητήσουν ακρόαση από  τον Ταξίαρχο και να δημοσιοποιούν με κάθε ευκαιρία τις αυθαιρεσίες της διοίκησης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποσχέσεις έμειναν κενό γράμμα ενώ οι συνεντεύξεις στους ψυχολόγους γίνονται για το θεαθήναι και δε προσφέρουν τίποτε.

Μόνο ο Ελεύθερος Συνδικαλισμός των Φαντάρων μπορεί αν υπερασπίσει τα δικαιώματα των φαντάρων και να σταθεί εμπόδιο στην Αυθαιρεσία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
 Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *