Οι Χρυσαυγίτες τον χτύπησαν και η ΕΛΑΣ τον «επισκέφτηκε» στο νοσοκομείο

Ένα ακόμα περιστατικό, το δεύτερο μέσα σε μία εβδομάδα, εισβολής αστυνομικών σε νοσοκομείο με στόχο τη σύλληψη και απέλαση τραυματισμένου μετανάστη σημειώθηκε την Παρασκευή στο Τζάνειο. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της εβδομάδας ο διευθυντής του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» κατέδωσε στην αστυνομία καρκινοπαθή που δεν διέθετε νομιμοποιητικά έγγραφα και είχε υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση με τα νοσήλια να έχουν καταβληθεί από τους συγγενείς της. Η καρκινοπαθής βρέθηκε να νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Σχετικά με το περιστατικό της Παρασκευής στο Τζάνειο νοσοκομείο, πρόκειται γα τον Πακιστανό που δέχτηκε μαζί με έναν Αιγύπτιο την δολοφονική επίθεση των Χρυσαυγιτών στην λαϊκή αγορά Καλλιθέας. Ο μετανάστης με τραύματα στο πρόσωπο και την πλάτη μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Τζάνειο, όπου ξαφνικά (;) εμφανίστηκε κλιμάκιο της ΕΛΑΣ.

Όπως καταγγέλλει η Πακιστανική κοινότητα και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή «αφού δέχτηκε την περιποίηση των τραυμάτων στο πρόσωπο με τρία ράμματα πάνω από το μάτι βρέθηκε μπροστά στη προοπτική άμεσης σύλληψης του χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση του. Έτσι έφυγε μαζί με τους φίλους του για να την αποφύγει. Βρίσκεται στο σπίτι του χωρίς να έχει πάρει θεραπευτική αγωγή αφού η εξέταση ποτέ δεν ολοκληρώθηκε».

Στην ανακοίνωση-καταγγελία τονίζεται πως «η κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρεί να ξαναφέρει την ιατρική περίθαλψη για τους μετανάστες στο επίπεδο της δεκαετίας του 90΄ όταν οι χωρίς χαρτιά έγκυες γυναίκες γεννούσαν στην Ομόνοια και οι τραυματίες πέθαιναν αβοήθητοι στους δρόμους».

«Χωρίς ενδοιασμό, η μνημονιακή Δεξιά κάνει πλάτες στους νεοναζί Χρυσής Αυγής που έχουν συνάψει συμβόλαιο με τους μεγαλοεμπόρους για να χτυπήσουν τους Αιγυπτίους ψαράδες πότε εισβάλλοντας σε σπίτια και πότε χτυπώντας στους δρόμους», επισημαίνεται.

«Πριν δύο μέρες έστειλαν αστυνομικούς στο Ογκολογικό Άγιοι Ανάργυροι και τώρα συνεχίζουν στο Τζάνειο. Καλούμε την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ και την ΠΟΕΔΗΝ να υπερασπίσουν το δικαίωμα πρόσβασης ΟΛΩΝ στα νοσοκομεία. Να πάρει ξεκάθαρη θέση καταδίκης των συλλήψεων από την Αστυνομία μέσα στα νοσοκομεία των θυμάτων ρατσιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής», τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.

Πηγή: TVXS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *