FREE GAZA Τετάρτη, 20 Αυγούστου


Κατά τις 8 το πρωί φτάσαμε στη Λάρνακα. Από τη μεριά των κυπριακών Αρχών είχαμε… πριγκηπική υποδοχή. Περιπολικό του Λιμενικού βγήκε έξω και μας συνόδευσε στο εμπορικό λιμάνι (θυμίζω, ότι στη διάρκεια της νύχτας είχαμε συνεχή παρακολούθηση από τα σκάφη του Λιμενικού της Κύπρου). Στο εμπορικό λιμάνι μας έβαλαν σε μια περιοχή την οποία αομόνωσαν, ενώ όλες οι Αρχές (Λιμενικό, Τελωνείο, Ιμιγκρέισιον) ήρθαν στα σκάφη για τους τυπικούς ελέγχους. Υπήρχε μια διάθεση συνεργασίας και μια θέρμη που δεν τη συναντάς σε τέτοιες κρατικές υπηρεσίες.

Στο λιμάνι μας περίμεναν δημοσιογράφοι από διεθνή και κυπριακά πρακτορεία και μέσα. Βαρεθήκαμε να κάνουμε δηλώσεις, να δίνουμε συνεντεύξεις και να ποζάρουμε για φωτογραφίες.

To μεσημέρι μάς επισκέφτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης, που βρίσκεται στην Κύπρο, και ζήτησε να επιβιβαστεί στα σκάφη για το ταξίδι προς τη Γάζα. Φυσικά, του είπαμε ότι είναι καλοδεχούμενος.

Ο Λιμενάρχης Λάρνακας έβαλε δυο δύτες να ψάξουν εξονυχιστικά κάτω από τα πλοία μας, ενώ εγκατέστησαν και υποβρύχια κάμερα. Ταυτόχρονα, ένας λιμενικός φρουρεί δίπλα από τα πλοία (εμείς βέβαια έχουμε τις δικές μας σκοπιές), ενώ από την είσοδο του λιμανιού περνούν μόνο όσοι είναι γραμμένοι στις δικές μας λίστες και με επίδειξη διαβατήριου ή ταυτότητας. Είναι φανερό, ότι οι Κυπριακές Αρχές δε θέλουν να συμβεί τίποτα στα πλοία μας όσο βρίσκονται σε κυπριακά νερά.

Με πλάγιο τρόπο πληροφορηθήκαμε ότι από τις 11 Αυγούστου το Ισραήλ, με έγγραφο που υπογράφει ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, δέσμευσε μια ζώνη σε πλάτος όσο η Λωρίδα της Γάζας και σε βάθος περίπου 30 μιλίων για ναυτικά γυμνάσια, τα οποία δεν έχουν ημερομηνία λήξης! Οι δειλοί Σιωνιστές προσπαθούν μ’ αυτό τον τρόπο, δεσμεύοντας παράνομα τα χωρικά ύδατα μιας περιοχής την οποία υποτίθεται ότι δεν έχουν υπό κατοχή, να αποτρέψουν δυο ξύλινα σκάφη να προσεγγίσουν τη Γάζα.

Αργά το απόγευμα υπήρξε μια συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν όλ’ αυτά τα θέματα και πάρθηκαν αποφάσεις, οι οποίες βέβαια δε μπορούν να ανακοινωθούν. Αύριο το μεσημέρι έχουμε καλέσει τα ΜΜΕ για συνέντευξη Τύπου στο χώρο που έχουν δέσει τα πλοία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *