Ευρωπαϊκή Ένωση : Προετοιμασία έντασης της καταστολής και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ε.Ε.βιάζονται να επέμβουν στην Αφρική και προκαλούν την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι- Μουν, που με πρωτόγνωρη ένταση, συνέστησε προς το Συμβούλιο Ασφαλείας να είναι πολύ προσεκτικό πριν εγκρίνει την οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Μάλι. Στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας προειδοποίησε:«Γνωρίζω πολύ καλά ότι αν μια στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Μάλι, δεν είναι καλά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη, θα μπορούσε να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση, η οποία είναι ήδη εξαιρετικά εύθραυστη και επίσης, να προκαλέσει σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Γράφει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ: «Θα μπορούσε, επίσης, να καταστραφεί κάθε ευκαιρία για μια πολιτική λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη ελπίδα για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης σταθερότητας στο Μαλί».

Όμως οι Ευρωπαϊκές Δυνάμεις βιάζονται. Μπορεί ο κόσμος της εργασίας να αντιμετωπίζει τρομερά αδιέξοδα από τις ταξικές πολιτικές των άγριων περικοπών και της εξαφάνισης εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά οι κυβερνήσεις δηλώνουν έτοιμες να επιτεθούν, καθώς οι προκλήσεις σε Αφρική και Μ.Ανατολή είναι μεγάλες, και ανάλογης σπουδαιότητας με τα γεωστρατηγικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που διακυβεύονται. Επίσης, προετοιμάζονται, αν χρειαστεί κάνοντας χρήση των μισθοφορικών δυνάμεων που δραστηριοποιήθηκαν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό ενάντια στις κοινωνικές εξεγέρσεις.

Ενδεικτικά τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, των χιλιάδων αυτοκτονιών, της τεράστιας ανεργίας και της συστηματικής κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας. «Οι ιταλικές Ε.Δ. είναι έτοιμες να συμβάλουν στις διεθνείς στρατιωτικές επιχειρήσεις, ακόμη και αν αντιμετωπίζουν περικοπές στον προϋπολογισμό τους», αναφέρει το γραφείο του Προέδρου της Ιταλίας Giorgio Napolitano, ανακοίνωσε το πρακτορείο bloomberg.com. Το Ανώτατο Ιταλικό Συμβούλιο Άμυνας «συμφώνησε για την ανάγκη του ιταλικού στρατού να είναι σε ετοιμότητα ώστε να παράσχει την συνδρομή του σε οποιαδήποτε στρατιωτική αποστολή απαιτηθεί από τη διεθνή κοινότητα, ακόμη και εν μέσω των αυστηρότερων περιορισμών λόγω μειωμένου προϋπολογισμού».

Να σημειώσουμε ότι οι Ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σήμερα σε 24αποστολές, όπως στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο και στο Κοσσυφοπέδιο υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ, ενώ προχωρά σε πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του Στρατού της, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ενέκρινε τον Απρίλιο η κυβέρνηση του πρωθυπουργούMario Monti και προβλέπει τη μείωση των αμυντικών δαπανών. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού σε 150.000 και του πολιτικού προσωπικό σε 20.000 μέχρι το 2024.

Μεγαλώνει εντός και εκτός η επιθετικότητα της ΕΕ

Τους στρατιωτικούς επεμβατικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς της ενισχύει η ΕΕ

Όμως δεν πρόκειται για εξελίξεις που απηχούν μόνο τους σχεδιασμούς της ιταλικής αστικής τάξης, αλλά τους γενικότερους ευρωπαϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ας δούμε τώρα τι ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη, στο επίσημο Δελτίο Τύπου του ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΥΠΕΞ-ΥΠΑΜ Ε.Ε.) στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βαρόνης, Catherine Ashton. Στη Σύνοδο, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν: .Θέματα κοινής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας των χωρών της Ε.Ε. . Η θέσπιση ενός κώδικα δεοντολογίας (Pooling and Sharing), που θα αποβλέπει στη συνεργασία των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών των χωρών της Ε.Ε. με στόχο την ισχυροποίηση της αμυντικής συνεργασίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μετά το πέρας της Συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες, για να μπορέσει επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει και έναν ολοκληρωμένο θεσμικό βραχίονα για την άσκηση αμυντικής πολιτικής και για την άσκηση πολιτικής ασφάλειας. Ζητήσαμε να υπάρξει πλήρης προπαρασκευή, ώστε να πετύχει τα αποτελέσματά της η Σύνοδος Κορυφής του 2013, που όπως έχει αποφασιστεί και εξαγγελθεί θα είναι μια Σύνοδος, που θα ασχοληθεί και με θέματα ασφάλειας και με θέματα αμυντικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακούσαμε με προσοχή τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Εσωτερικής Αγοράς κ. Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος ήρθε για να ενημερώσει το συμβούλιο Υπουργών Άμυνας για θέματα αμυντικής βιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητήσαμε και εκεί να υπάρξει επιτέλους μια ενιαία πολιτική για μια ενιαία αμυντική και στρατιωτική βιομηχανία στην ενωμένη Ευρώπη, ώστε να μην παρατηρείται αυτός ο κατακερματισμός στα οπλικά συστήματα, που παράγονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέρα από αυτό, κάναμε ουσιαστική παρέμβαση, για να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κέρας της Αφρικής, Σομαλία και γειτονικές χώρες, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο της πειρατείας και να προστατευθεί η ελληνικών συμφερόντων διεθνής εμπορική ναυτιλία».

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Άκρως αντιδραστικά και επικίνδυνα για τους λαούς τα κείμενα που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Αναλυτικά δημοσιεύματα περιγράφουν την πραγματική ουσία του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, την προσπάθεια του ευρωπαϊκού αστικού κατεστημένου να φέρει στα δικά του μέτρα και να εκφράσει τις δικές του ανάγκες διαμέσου των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας. Χαρακτηριστικά, αναφέρει ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»:

«Δύο εκθέσεις με περιεχόμενο που βάζει στην κυριολεξία φωτιά στα λαϊκά συμφέροντα, επιβεβαιώνοντας ότι η ΕΕ βρίσκεται σε τροχιά ακόμα μεγαλύτερης αντιδραστικοποίησης, ενέκρινε χτες το Ευρωκοινοβούλιο. Η πρώτη έχει τον τίτλο «Εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας».

Η έκθεση σηματοδοτεί την ενίσχυση των αντιδραστικών χαρακτηριστικών, την επέκταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων της ΕΕ σε ολόκληρο τον πλανήτη, στοιχισμένη στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ. Καλεί τα κοινοτικά όργανα να αξιοποιήσουν πλήρως όλο το φάσμα των στρατιωτικών μέσων της ΕΕ, που θα της επιτρέψει να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική και από το ίδιο το ΝΑΤΟ στο αιματοκύλισμα και την υποταγή των λαών. Με προκλητικό τρόπο, γίνεται λόγος για τα «διδάγματα» από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Λιβύη, την ανάγκη νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τη συγκέντρωση και κοινή χρήση των εξοπλισμών για ακόμα πιο φονικές επιχειρήσεις ενάντια στους λαούς.

Ζητάει ακόμα την αύξηση των στρατιωτικών αποστολών και επιχειρήσεων και τη χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, την επίσπευση της δημιουργίας μόνιμου γενικού επιτελείου στρατού της ΕΕ, άμεση αξιοποίηση των μονάδων του Ευρωστρατού (batlegroups), την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας και πιο αποφασιστικά βήματα στην κοινή χρήση οπλικών συστημάτων. Στα πλαίσια αυτά, ζητά επίσπευση της ενισχυμένης στρατιωτικής συνεργασίας Γαλλίας, Γερμανίας, Πολωνίας (πρωτοβουλία της Βαϊμάρης), επεμβάσεις από «συμμαχίες προθύμων», που συμφωνούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους, κοινά εξοπλιστικά προγράμματα και ενιαίες προδιαγραφές, που οδηγούν σε συγκεντροποίηση της πολεμικής βιομηχανίας. Για το ευρωενωσιακό κεφάλαιο, σύμφωνα με την έκθεση, τα Δυτικά Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, το Κέρας της Αφρικής και η περιοχή του ΣΑΧΕΛ, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στο Μάλι, αποτελούν ζώνες άμεσης προτεραιότητας.

Στο στόχαστρο ο εχθρός λαός. Συναφής με τα παραπάνω, με πιο έντονο όμως το στοιχείο της στοχοποίησης του εχθρού λαού στο εσωτερικό της κάθε χώρας -μέλους, είναι το περιεχόμενο μιας ακόμα έκθεσης, με τον τίτλο, «Ρήτρα αμοιβαίας άμυνας και η ρήτρα αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης: πολιτική και επιχειρησιακή διάσταση»,την οποία ενέκρινε επίσης χτες το Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για ρήτρες που περιέχονται στην αντιλαϊκή «Συνθήκη της Λισαβόνας» και οι οποίες βαθαίνουν τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και όλα τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά της, δυναμώνουν τους μηχανισμούς θωράκισης της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Κατά τα πρότυπα του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, οι ρήτρες προωθούν στρατιωτικές και πολιτικές επεμβάσεις της ΕΕ στα ίδια τα κράτη – μέλη της, με το πρόσχημα της «τρομοκρατίας», «φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών», «επιθέσεων στον κυβερνοχώρο», ακόμη και για «πανδημίες» ή «ενεργειακές ελλείψεις». Η έκθεση ζητάει να υποχρεώνονται όλα τα κράτη – μέλη και η ΕΕ σαν σύνολο σε αντίδραση με «όλα τα μέσα», σε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, να υιοθετήσει η ΕΕ τη νέα στρατηγική προσέγγιση του ΝΑΤΟ, ώστε να δρουν από κοινού σε ρόλο παγκόσμιου χωροφύλακα και τρομοκράτη των λαών, στην ΕΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Καλεί ακόμα στη δημιουργία «μόνιμου επιχειρησιακού στρατηγείου της ΕΕ» και «μόνιμου συστήματος της ΕΕ για την αντιμετώπιση διαχείρισης κρίσεων», σε ασκήσεις ετοιμότητας για «διαχείριση κρίσεων», για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνατοτήτων και δυνάμεων «ταχείας επέμβασης». Απροκάλυπτα αναγνωρίζει το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης της ΕΕ σε κράτη – μέλη της, χαρακτηρίζοντας δράσεις και κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος, απειλή για τους «δημοκρατικούς θεσμούς»!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ-ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΜΘΙΣΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΛΑΙΣΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ, ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ!

Οι παραπάνω αποφάσεις ήδη έχουν ενσωματωθεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, καθώς μάλιστα επιχειρούν όχι μόνο να απατήσουν στον κίνδυνο λαϊκών εξεγέρσεων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά κυρίως να διαφυλάξουν τους νέους όρους καπιταλιστικής ανάπτυξης με τη δουλοποίηση του ευρωπαϊκού κόσμου της εργασίας και να διευρύνουν τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό ρόλο σε ένα παγκόσμιο πεδίο όξυνσης του ανταγωνισμού και διευρυνόμενων πολεμικών συγκρούσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 71ηΑερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, ενταγμένη στο ΝΑΤΟ και βασική συνιστώσα των ελληνικών εκστρατευτικών σωμάτων δραστηριοποιείται πλέον ανοικτά για την Αστυνόμευση και την Καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Παράλληλα, η Αστυνομία του Δένδια εκσυγχρονίζεται κατασταλτικά και δημιουργεί στρατιωτικό τμήμα. Άμεσα ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος πρόκειται να ανακοινώσει νομοσχέδιο για την νέα αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η αστική δημοκρατία είναι η ίδια η ακήρυχτη επιβολή της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Απέναντί της είναι η ζωή του κόσμου της εργασίας, η ανάγκη για ανατροπή της κυβέρνησης και των μέτρων, το έμπρακτο τσάκισμα του κοινωνικού ολοκαυτώματος, με τη δράση του εργαζόμενου λαού και των οργάνων του. Πάλη ενάντια στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό είναι η ανατροπή κυβέρνησης, η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, η μαχητική αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου, πολιτικά και στο δρόμο. Είναι υπόθεση ενός εργατικού κινήματος με διεθνιστικά κι επαναστατικά χαρακτηριστικά, για την ικανοποίηση-διεύρυνση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

ΕΜΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ: ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΑΚΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος και η κλιμάκωση της κινηματικής δράσης στο στρατό μπορεί να γιγαντώσει την άρνηση φαντάρων και μονίμων, να στρέψουν τα όπλα στο λαό. Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπακούσουν σε εντολές συμμετοχής στην καταστολή. Οι συνάδελφοι φαντάροι οφείλουν, με τον αγώνα τους μέσα κι έξω από το στρατό, να δημιουργήσουν τους όρους ώστε το εργατικό κίνημα να ανατρέψει τα μέτρα και την κυβέρνηση τώρα!

Συντρίψτε το Αξιόμαχο του στρατού! – Είναι το Αξιόμαχο της καταστολής και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων! Ούτε ευρώ για πολεμικές και κατασταλτικές δαπάνες. Κανένας νέος Μισθοφόρος σε Στρατό-Αστυνομία. Να διαλυθεί η 71ηΑερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και η Στρατονομία. Ότι «έμαθαν» καταστέλλοντας και καταπιέζοντας εις βάρος των λαών σε Βαλκάνια-Αφγανιστάν έρχονται να εφαρμόσουν εις βάρος του λαού μας

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ.Επικ.6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *