Οι φασίστες βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Από “Το Ποντίκι”

Στο εγχώριο θολό έως «φαιό» τοπίο συνεχίζεται ο ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης και του ακροδεξιού κόμματος, που δεν κρύβει σε κάθε ευκαιρία την απέχθεια του για τον κοινοβουλευτισμό, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές αναζητούν – ή προσποιούνται ότι το κάνουν – οπλοστάσια ή οτιδήποτε σχετικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίοδο εκτροπής της χώρας από την ομαλότητα.
Ο Δένδιας – και καλά κάνει ως υπουργός επί της δημόσιας τάξης – φαίνεται ότι έχει ανοίξει έναν ιδιότυπο πόλεμο με τη Χρυσή Αυγή.

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι, μετά την αποκάλυψη των δύο περιφερειακών οπλοστασίων σε Σπάρτη και Βόλο, η πολιτική εντολή στην ηγεσία της αστυνομίας είναι να ενταθούν οι έρευνες για την ανακάλυψη πηγών τροφοδοσίας και χώρων αποθήκευσης. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εξελισσόμενες διαδικασίες συγκέντρωσης οπλισμού.
Επίσημα πάντως και με τη βούλα της αστυνομίας κυκλοφορούν και οπλοφορούν οι βουλευτές Γιώργος Γερμένης, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ηλίας Κασιδιάρης, Νικόλαος Κούζηλος, Ευστάθιος Μπακούρας και Χρήστος Παππάς.
Νόμιμη οπλοφορία, λοιπόν, για την οποία ο Κασιδιάρης, σε μια… αποφορά του λόγου του, είπε στη διάρκεια της επεισοδιακής καθόδου των χρυσαυγιτών στην Κρήτη τα εξής: «Δεν τα γουστάρουμε τα βουλευτιλίκια, εκμεταλλευόμαστε βέβαια ορισμένα προνόμια των βουλευτών, έχουμε και την οπλοφορία πλέον με άδεια και δεν έχει και αυτόφωρο αν γίνει κανένα επεισόδιο».

Τα όπλα μέχρι στιγμής, παρά τα όσα είπε ο Δένδιας, δεν τα πήρε πίσω η ΕΛ.ΑΣ., η οποία παράλληλα διατηρεί την αστυνομική φρουρά στον φύρερ του κόμματος, όπως επίσης και στα κεντρικά γραφεία.
Από όλους τους άλλους οι αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί. Επισήμως τουλάχιστον, καθώς οικειοθελείς παραχωρήσεις και ένστολες προσφορές έχουν υπάρξει αναρίθμητες.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρατούν 2.000 ευρώ τον μήνα από τη συνολική βουλευτική αποζημίωση (περίπου 4.500 ευρώ) και τα υπόλοιπα παραδίδονται κάθε πρώτη του μηνός στο κόμμα, σε αντίθεση με όσα έλεγαν για μισθό αντισυνταγματάρχη, ο οποίος δεν υπερβαίνει τα 1.400 ευρώ τον μήνα.

Επίσης, δεν παρέδωσαν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, με εξαίρεση τον Κασιδιάρη, ο οποίος παραχώρησε το δικό του σε μονογονεϊκή οικογένεια. Τα υπόλοιπα οχήματα κρατήθηκαν «για τις ανάγκες του κόμματος, των τοπικών οργανώσεων και για κοινωνικό έργο».

Η σχέση Χ.Α και ΕΛ.ΑΣ.

Ο Δένδιας μόλις προχθές έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται ν’ απελαθεί ο δυστυχής Αιγύπτιος μετανάστης που βασανίστηκε άγρια στη Σαλαμίνα από τον εργοδότη του που τον είχε απλήρωτο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την απόφαση να μην κινηθεί καμία διαδικασία απέλασης έλαβε – για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση – το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από πρόταση του υπουργού.
Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι εντάσσεται στα επικοινωνιακά χτυπήματα που επιχειρεί να καταφέρει στους χρυσαυγίτες ο Δένδιας. Αλλά μόνο επικοινωνιακά, διότι η κίνηση του θα μπορούσε να είχε μια επίφαση ειλικρίνειας, εάν η ίδια τακτική είχε ακολουθηθεί με όλους τους μετανάστες που προσφάτως έχουν καταγγείλει αστυνομικούς για διακεκριμένες περιπτώσεις κακοποίησης ή βασανισμού.Όλοι απελάθηκαν!

Μια όμως και μιλάμε για επιλεκτικές συμπεριφορές, ας δούμε λίγο και τις σχέσεις που διαχρονικά αλλά και με αυξητική τάση συνάπτονται μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομίας. Χωρίς να πάμε πολύ μακριά.
Κατά την επεισοδιακή κάθοδο των νεοναζί στην Κρήτη, ο Κασιδιάρης ακούστηκε ν’ απειλεί θεούς και δαίμονες εξαιτίας της κοντινής αντιφασιστικής διαδήλωσης. Ακούστηκε να λέει κραυγάζοντας σε αξιωματικό της αστυνομίας, με άψογη τήρηση της πολιτικής ορθότητας, τα εξής: ««θα τους γαμ… όλους. ‘Εχεις τον λόγο μου, θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ»! Λίγο αργότερα απειλεί τον ίδιο αξιωματικό με την ακόλουθη – πολιτική πάντα… – φρασεολογία: «Εσείς κάθεστε και “τον παίζετε” κι εγώ πώς να κάνω εκδήλωση;».
Έλα ντε;

Η απρεπής στάση του «μικρού Γκέμπελς» φαίνεται ότι κινητοποίησε τα ανακλαστικά του αστυνομικού συνδικαλισμού, εκ μέρους του οποίου έπεσαν βροχή οι ανακοινώσεις.
1. Πρώτη η Ένωση Αττικής, που διαμήνυσε μεταξύ άλλων: «Αφού λοιπόν οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν μας σέβονται ως οφείλουν, τότε και εμείς ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι δεν σεβόμαστε αυτούς οι οποίοι με λόγια και πράξεις μας απαξιώνουν και μας προσβάλλουν».
2. Ακολούθησαν οι δύο Ομοσπονδίες, των αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και των αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ), που εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους “για τη νέα στοχοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και την προσβλητική συμπεριφορά που επιφύλαξε στα μέλη της βουλευτής της Χρυσής Αυγής»:
«Με το πρόσχημα ότι υπερασπιζόταν το δικαίωμα του κόμματος του να πραγματοποιεί ελεύθερα δημόσιες συναθροίσεις, προέβη σε καταφανώς επίμεμπτες ενέργειες, οι οποίες ήδη απασχολούν τη δικαιοσύνη. (…) Επισημαίνουμε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί είναι οι εγγυητές της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας και δεν πτοούνται από φοβέρες και απειλές. Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς διακρίσεις και ενδοιασμούς, και έτσι πρέπει να εφαρμόζεται».

Βέβαια ουδείς εξ αυτών είχε αντιδράσει ή εκδώσει ανακοίνωση όταν είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες και περιστατικά ρατσιστικής βίας και αυθαιρεσίας από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το… ζουμί είναι πως οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένες,
με εξαίρεση συγκεκριμένα σώματα και περιοχές, αναγκαστικά θα δυσκολεύουν όσο πιο ψηλά παίρνουν τον… αμανέ οι χρυσαυγίτες. Κι αυτό ίσως φέρει επιτέλους την απαραίτητη ισορροπία: από τη μια οι δυνάμεις του νόμου και από την άλλη οι κουμπουροφόροι – είτε κατέχουν τον οπλισμό νόμιμα είτε παράνομα, όπως εσχάτως υποψιάζεται και ερευνά η αστυνομία.
Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα νικήσει – τι άλλο; – η νομιμότητα…

Οι φασίστες βλάπτουν σοβαρά την υγεία

Η Χρυσή Αυγή βλάπτει σοβαρά την υγεία. Πνευματική και σωματική. Αυτή είναι η ουσία του κειμένου που συνυπέγραψαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους, που βλέπουν με ανησυχία την άνοδο του νεοναζιστικού κόμματος στη χώρα που γέννησε και τον πολιτισμό και τη δημοκρατία.
«Φτάνει με τις ρατσιστικές επιθέσεις! Φτάνει με την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι γκάνγκστερ της Χρυσής Αυγής!» κραύγασαν προσωπικότητες από την Ευρώπη,που υπέγραψαν ένα μανιφέστο – έκκληση ενάντια στον νεοναζισμό στην Ελλάδα.

Ανάμεσα τους ο νομπελίστας συγγραφέας Ντάριο Φο και ο φιλόσοφος Μπερνάρ – Ανρί Λεβί, που συνυπέγραψαν μεταξύ πολλών άλλων ένα κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας σε πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα (EGAM) – μια οργάνωση με μέλη από 40 χώρες και έδρα το Παρίσι -, που ειρήσθω εν παρόδω δεν περιορίζεται στις έγγραφες «κραυγές», αλλά διοργανώνει μια σιωπηλή πορεία στην Αθήνα το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από το σύγχρονο λίκνο της δημοκρατίας, τη Βουλή, στο παγκόσμιο φωτεινό σύμβολο της, την Ακρόπολη.

Στο κείμενο που συνέταξαν, με τίτλο «Μαζί στην Ευρώπη για τη δημοκρατία», γράφουν μεταξύ άλλων:
«Η ρατσιστική, αντισημιτική και νεοναζιστική ρητορική και οι πράξεις βίας που πολλαπλασιάζονται στην Ελλάδα απειλούν τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας στην ίδια τη χώρα όπου αυτή γεννήθηκε.
Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια “φυσική” και ασήμαντη συνέπεια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, όχι μόνο επειδή τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποτελούν θεμέλιο για κάθε δημοκρατική κοινωνία, αλλά και επειδή η κρίση δεν είναι κάτι που θα ξεπεραστεί σύντομα.
Ενώπιον της απαράδεκτης κατάστασης που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, εμείς, ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ενεργοί πολίτες στην κοινωνική και πολιτική ζωή, λέμε όλοι μαζί με μια φωνή: “Φτάνει πια!”.

Φτάνει με τις ρατσιστικές επιθέσεις! Φτάνει με τη συνεργεία μεταξύ αστυνομικών και νεοναζί μπράβων της Χρυσής Αυγής! » Φτάνει με τις ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις! Φτάνει με την παθητικότητα των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών! Φτάνει με την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι γκάνγκστερ της Χρυσής Αυγής!».

Λίγο παρακάτω διευκρινίζουν: «Ας είμαστε σαφείς: Όταν κάποιος πολεμάει τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τον νεοναζισμό στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι πολεμάει την Ελλάδα. Σημαίνει ότι πολεμάει την ιδεολογία του μίσους που εξαπλώνεται από άκρη σε άκρη της Ευρώπης».

Οι διανοούμενοι είπαν και ελάλησαν και… αμαρτίαν ουκ έχουσι. Σε αντίθεση με όλους όσοι συνταυτίζονται με την εμπρηστική ρητορική μισαλλοδοξίας της οργάνωσης, που μόλις πριν από λίγους μήνες ζούσε στο ημίφως της κοινωνικής απαξίωσης.

Μπορεί εκμεταλλευόμενη την κρίση η Χ.Α. να βγήκε στο φως, αλλά οι αρχές δείχνουν πολύ σοβαρά να ανησυχούν ότι κάποια πράγματα τα κρατάει επιμελώς στο σκοτάδι, καθώς αξιωματικοί κάνουν λόγο κατ’ ιδίαν όλο και συχνότερα για κρυμμένα οπλοστάσια. Κάποιοι πάνε ένα βήμα πιο πέρα διερωτώμενοι εάν υπάρχει στις μέρες μας ένα κακέκτυπο σχέδιο ανωμαλίας τύπου… «Περικλής»!

Πηγή: “Το Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *