Καταγγελία για απολύσεις στα φαρμακεία της Φλώρινας

  Το Σωματείο  Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Προσφοράς Υπηρεσιών Φλώρινας,καταγγέλλει τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν με γραπτή προειδοποίηση σε εργαζόμενες υπαλλήλους σε μια σειρά φαρμακείων της πόλης μας, που ανήκουν στην Ο.Ε. φαρμακείων.

Οι απολύσεις αυτές γίνονται αφού πρώτα για μεγάλο χρονικό διάστημα πιέστηκαν από την εργοδοσία να υποκύψουν με μειώσεις μισθών και αλλαγή των συλλογικών τους συμβάσεων , με πρόσχημα να μην γίνουν απολύσεις.

Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν αυτές τις εργαζόμενες που αρνήθηκαν να υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας,για κατάργηση των συλλογικών τους συμβάσεων και υπογραφή νέων ατομικών’ δέχτηκαν όμως μειώσεις στους μισθούς τους στ’ όνομα μιας κακώς νοούμενης “ισοτιμίας”με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους που υπέγραψαν νέες συμβάσεις,αφού δεν κατέστη δυνατή μια συλλογική στάση κάτω από το βάρος προσωπικής πίεσης.

Αναγνωρίζουμε το όποιο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία αυτό το διάστημα που πηγάζει κυρίως από τη μη έγκαιρη καταβολή των χρεών του δημοσίου μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα φαρμακεία αλλά σε καμιά περίπτωση οι ερ-γαζόμενοι δεν αποτελούν το κόστος εκείνο το οικονομικό που τους  “γονάτισε”. Ίσα ίσα που έβαλαν πλάτη για πολλά χρόνια

στο να λειτουργούν απρόσκοπτα τα φαρμακεία τους και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία.Οι εργαζόμενοιδεν ήταν απέναντί τους όλα αυτά τα χρόνια αλλα μαζί τους, σε όποια δίκαιη διεκδίκηση αιτημάτων από την κυβέρνηση.
Δεν είναι όμως και διατεθημένοι να αποτελέσουν τα θύματα πάνω στα οποία θα πατήσουν, επειδή νομίζουν μάταια ότι δήθεν έτσι θα βγούν από την κρίση.Σε κάθε περίπτωση η κάθε διεκδίκηση αιτημάτων πρέπει να στοχεύει στην κυβερνητική πολιτι-κή που τσακίζει κατακτήσεις και δικαιώματα και να μην μετατρέπεται στο μακρύ χέρι αυτής και των πολιτικών της, μετακυλί-οντας το βάρος σε ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες με απολύσεις στους εργαζόμενους ή με αναστολή εκτέλεσης συνταγών σε απλούς πολίτες και χαμηλοσυνταξιούχους που στερούνται το φάρμακό τους γιατί δεν έχουν τα χρήματα να το αγοράσουν.

θα πρέπει να καταλάβουν οι αυτοαπασχολούμενοι φαρμακοποιοί ότι κοινός εχθρός τόσο των ίδιων όσο και των εργαζόμενων στα φαρμακεία,αλλά και όλου του λαού που η υγεία του υποβαθμίζεται δραματικά και εμπορευματοποιείται είναι τα μονο-
πώλια στο χώρο του φαρμάκου , οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, η κυβερνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές και εναντίον αυτών πρέπει να στραφούν οι αυτοαπασχολούμενοι φαρμακοποιοί και όχι ενάντια στους εργαζόμενους οι οποίοι είναι οι φυσικοί τους σύμμαχοι.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισες,Εργαζόμενοι, Υπάλληλοι, μην αφήνετε τον φόβο να σας κυριέψει μην τρέφεταιαυταπάτες πως μπορεί με προσωπικές γνωριμίες και σχέσεις να σώσετε τις θέσεις εργασίας που κατέχετε. Μετα λύπης μας διαπιστώσαμε ακόμα κι αν δε θέλουμε να εντάξουμε τους φαρμακοποιούς στηνμεγαλοεργοδοσία ,ότι στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησαν σαν εφαρμοστές των μνημονίων και της κυβέρνησης γιατί έτσι υπαγόρευε το συμφέρον τους.

      Οργανωθείτε στα ταξικά σωματεία και αντισταθείτε.

Σωματείο  Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Προσφοράς Υπηρεσιών Φλώρινας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *