O αγώνας των εργαζομένων στη Γενική Ταχυδρομική μόλις άρχισε

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του καταστήματος Αιγάλεω ¨μέλη ενός οργανωμένου ανθρωποσυστήματος, δηλαδή¨ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ πραγματοποίησαν την Παρασκευή 7/12 τετράωρη στάση εργασίας που είχε βγάλει το κλαδικό σωματείο
ΣΕΤΤΕΑ (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ). Την στάση αυτή στήριξαν το επιχειρησιακό σωματείο ΣΕΓΕΤΑ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ, η ΑΠΕΤΤ ,αλληλέγγυοι συνάδελφοι ,άνεργοι αλλά και οι γειτονιέςκαι πολιτικοκοινωνικά στέκια.

Οι συνάδελφοι μας στο Αιγάλεω διαμαρτυρηθήκαν για τις απαράδεκτες – παράνομες συμβάσεις ορισμένου χρόνου (λευκά χαρτιά), ζητώντας τους να τις υπογράψουν, αφού παραιτηθούν πρώτα από κάθε αξίωση και δικαίωμα τους από την προηγούμενη εργοδοσία
(οικειοθελής αποχώρηση ),ώστε να παραδοθεί καθαρό το κατάστημα στο νέο αφεντικό-ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ.
Στη διάρκεια της στάσης οι εργαζόμενοι απαίτησαν να γίνει συζήτηση με τον υπεύθυνο της μητρικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ καθώς έχει αναλάβει την διεύθυνση του καταστήματος από της 19 Νοεμβρη.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων ,με τον πρόεδρο του ΣΕΤΤΕΑ, τον πρόεδρο του ΣΕΓΕΤΑ και ενός μέλους της ΑΠΕΤΤ κατέθεσαν τα αιτήματα τους απέναντι στην εταιρεία .
Η εταιρεία ήταν αδιάλλακτη και παρέμεινε στην αρχική της πρόταση , παράνομες συμβάσεις η τίποτα!!
Μετά την λήξη της 4ωρης στάσης οι εργαζόμενοι μπήκαν να εργαστούν αλλά ο υπεύθυνος της εταιρείας ανακοινώσε ότι η εταιρεία κλείνει

επ αόριστο το κατάστημα και κλείδωσε την πόρτα του franchise.
Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην επιθεώρηση εργασίας να καταγγείλουν την εταιρεία ότι δεν τους δίνει δουλειά και το παράνομο LOCKOYT. Η εταιρεία προσπάθησε με μεγάλα φορτηγά να βγάλει έξω τις αποστολές του συγκεκριμένου τομέα και να τις διακινήσει από άλλο κατάστημα., φυσικά οι εργαζόμενοι ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
Επιστρατεύτηκε η δικηγόρος της απειλώντας τους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους με μηνύσεις.
Κάλεσε την αστυνομία (αξίζει να σημειώσουμε ότι η παρουσία της ήταν άμεση , σε αντίθεση σε κλήσεις για ξυλοδαρμούς μεταναστών, εργατών από φασίστες).
Ήρθε ο διοικητής του τμήματος λέγοντας ότι είχε εισαγγελική παραγγελία για παράνομη βία και ότι θα προχωρούσε σε συλλήψεις, αργότερα μάθαμε ότι είχε δοθεί εντολή από την ΓΑΔΑ να έρθουν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ για να καθαρίσουν την κατάσταση.
Στο αστυνομικό τμήμα προσέφυγαν οι «ιδιοκτήτες» του καταστήματος για να εξουσιοδοτήσουν την μητρική εταιρεία, συνάδελφοι μας που πήγαν εκεί για να μιλήσουν με τους χαμένους εργοδότες τους, έμαθαν ότι είναι υπό κράτηση και ότι θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο αν δεν επιτρέψουν να φύγουν οι αποστολές.
Στο άκουσμα αυτό ενημερώθηκαν όλες οι γειτονιές, εργατικά σχήματα και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας για την περιφρούρηση του καταστήματος από πέσιμο της αστυνομίας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ TOY ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ , ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Θέλουμε να πούμε στον αντιμιλιταριστή «ΑΓΡΟΤΗ» ΒΑΡΖΑΚΑΚΟ της λαϊκής δημοκρατίας που επικαλείται και στα τσιράκια του ότι δεν μας τρομάζουν οι μηνύσεις , οι συλλήψεις, αντίθετα μας εξοργίζουν και μας δυναμώνουν!
Και επειδή δεν είμαστε βα – στάζοι του (ξέρει εκείνος) ,αλλά εξοργισμένοι μεροκαματιαρήδες που κινδυνεύουμε να βγούμε στην ανεργία
που δημιούργησε η κρίση των καπιταλιστών (ίδια πάστα ), μιλάμε και ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ και του λέμε να καταβάλει άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους μας στο Αιγάλεω και να τους διασφαλίσει με συμβάσεις αόριστου χρόνου με όλα τα δικαιώματα τους.
Ο αγώνας μόλις άρχισε… βάλε με τον νου σου.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ –ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
Αθήνα 8 Δεκέμβρη 2012
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *