Ανταγωνισμός


Το έκανε πάλι το θαύμα του ο ανταγωνισμός: Εκατόν πενήντα τρεις νεκροί με τη μία στη μη -πτήση- συντριβή του αεροσκάφους της Spanair.

* Περικοπές στα μέτρα ασφαλείας

* διαρκής μείωση των δαπανών συντήρησης

* υπερεργασία των χειριστών -περισσότερες ώρες πτήσης

* χωρίς μηχανικό

* και χωρίς, συχνά, συγκυβερνήτη

είναι ελάχιστες μόνον από τις φρικιαστικές καταγγελίες των εργαζομένων, άλλων εμπλεκομένων, των συγγενών των επιβατών -όσον και της δημοσιογραφικής έρευνας καθ’ όσον εξελίσσεται.

Κι αυτό θα περάσει.

Κι αυτό θα ξεχασθεί.

Οι αρλούμπες, όμως, για τις αρετές του ανταγωνισμού θα συνεχίσουν να εκστομίζονται, να εξακοντίζονται, να γράφονται

και συνεπώς να κυριαρχούν.

Ομως μυστήριο τραίνο ο ανταγωνισμός (όταν δεν σκοτώνει πετώντας), ενώ καταφέρνει να ρίξει το κόστος των προϊόντων (και την αξία της εργασίας) δεν ρίχνει ποτέ την τιμή τους.

Ολο και ακριβότερα φθάνουν τα προϊόντα στα ράφια, αναμένεται (να μαίνεται) πανικός από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο στα σούπερ μάρκετ και τα λοιπά καταστήματα της επικράτειας.

Ευτυχώς ο κ. Φώλιας (και κυρ πορτοφόλιας κι αφέντης Τσουτσουλομίτης) έχει βρει τη φιλοσοφική λίθο για το εν λόγω πρόβλημα, αφήνοντας τη συγκράτηση των τιμών να επαφίεται στο φιλότιμο των επιχειρηματιών –κάτι σαν την τήρηση του Συντάγματος που έχει αφεθεί στο φιλότιμο των λαμόγιων, της Ζήμενς και του κ. Γκρούεφσκι.

Οσο για το «φιλότιμο των επιχειρηματιών» ας μην τους αδικούμε, κάνουν κι αυτοί ό,τι μπορούν, αλλά τους τα μπερδευομπουρδουκλώνει ο ανταγωνισμός! πέφτει φέρ’ ειπείν η τιμή του πετρελαίου κατά 10%, μειώνεται στα πρατήρια κατά 0,002% (όπου δεν συνεχίζει να αυξάνεται 2%)! -μυστήριον!

Πολύ καλό το καυστικό σχολιάκι του «Στάθη» σήμερα στην «Ελευθεροτυπία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *