Πιστοποιητικά υποταγής ζητούν οι πιστωτές ΔΝΤ-ΕΕ

Από την εφημερίδα “Πριν”

Βαθιά ταπεινωτικοί είναι οι όροι που προβλέπονται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων που θα ακολουθήσουν την καταβολή της πρώτης δόσης των 34,3 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό (που έπρεπε να είχε έρθει πριν 6 μήνες…) θα καταβληθεί τις επόμενες μέρες και θα κατευθυνθεί πρώτο, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (16 δισ.) ώστε να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια που σημαίνει πως ούτε ένα ευρώ δεν θα φύγει από τα ταμεία τους για να δοθεί στην αγορά, δεύτερο, στην κάλυψη του κόστους επαναγοράς των ομολόγων (11,3 δισ.) και τέλος, στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και τις ανάγκες του προϋπολογισμού (7  δισ.). Απ’ αυτά μάλιστα τα χρήματα, πρώτες θα πάρουν οι γερμανικές επιχειρήσεις όπως φρόντισε να κάνει σαφές στον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζιδάκη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Φ. Ρέσλερ. Κι αν μείνουν τίποτε ψίχουλα, τότε να πάρουν κι οι άλλοι προμηθευτές του ελληνικού Δημοσίου.

Τα χειρότερα όμως έπονται, γιατί για να καταβληθούν οι επόμενες δόσεις από τα 52,4 δισ. μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να εκδίδε¬αι «πιστοποιητικό συμμόρφωσης» (κάτι σαν πιστοποιητικό … λαϊκών φρονημάτων) από δύο διεθνείς δικηγορικές εταιρείες οι οποιες θα πρέπει να γνωμοδοτούν για να δοθούν τα χρήματα. Αν κρίνουν ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, τότε έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα Μνημόνια!!! Επιπλέον, με βάση τις προβλέψεις της νέας δανειακής σύμβασης, που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται για μια ακόμη φορά από κάθε δικαίωμα ασυλίας, ανοίγοντας έτσι τις πύλες για κατάσχεση κρατικής περιουσίας. Η νέα δανειακή σύμβαση φορτώνει με νέα βάρη τους εργαζόμενους και κάνει πιο απεχθή τον δημόσιο δανεισμό, θωρακίζοντας τα συμφέροντα των πιστωτών.

Στο μέσο αυτού του τυφώνα, η διάλυση του κόμματος του Πάνου Καμμένου, έρχεται σαν ανέλπιστο δώρο για τον συνεργάτη των Γερμανών, πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που βλέπει να συγκεντρώνεται ταχύτατα εκρηκτικό υλικό απειλώντας να τινάξει στον αέρα την άθλια κυβέρνηση του. Το έργο αυτό πλέον είναι υπόθεση των εργαζομένων που με το αίτημα της διαγραφής του χρέους και της εξόδου από ευρώ και ΕΕ πρέπει να δώσουν τη μάχη απέναντι στη κυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *