Για την Κυριακάτικη αργία και τους υπαλλήλους της τρόικας

 Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ¨Ο Ερμής”

Δεν θα υποτιμήσουμε την νοημοσύνη των συναδέλφων, των συμπολιτών και τη δική μας, παραθέτοντας επιχειρήματα για το πόσο λαθεμένη, άστοχη, επιζήμια, αψυχολόγητη, παράλογη κλπ είναι η απόφαση της κυβερνητικής Τρόικας, που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Δεν θα συμβάλλουμε στη διαιώνιση αυταπατών και στον αποπροσανατολισμό στέλνοντας υπομνήματα και επιστολές στον κ. Υπουργό, επιχειρηματολογώντας με τη λογική και το δίκαιο απέναντι στον εντεταλμένο θυροκολλητή της πολιτικής απόφασης του αφανισμού μας.

Οι πολυεθνικές, οι όμιλοι, οι υπεραγορές, οι αλυσίδες, δεν ήθελαν και δεν θέλουν κομμάτι από τον τζίρο της αγοράς αλλά όλο τον τζίρο.

Οι ζάμπλουτοι, που είναι ταυτόχρονα εφοπλιστές, τραπεζίτες, εμπορικοί κολοσσοί, μεγαλοεπενδυτές, δεν θέλουν κομμάτι από την αγοραστική δύναμη αλλά όλη την αγοραστική δύναμη.

Όλοι αυτοί δεν ασκούν – παρεμβαίνοντας – επιρροή στη διαμόρφωσή της αλλά καθορίζουν και επιβάλλουν την εφαρμοζόμενη πολιτική στους πρόθυμους να τους υπηρετήσουν.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας δεν αποτελεί μια αυτοτελή απόφαση, αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των μέτρων που τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, οι δανειακές συμβάσεις τους, σφυρηλατούν για να αδειάσει η αγορά από τις μικρές ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις και να παραδοθούμε όλοι μας στα συρτάρια των υπεραγορών και των ομίλων τους.
Η έπαρση και η στιγμή της ανακοίνωσης, από μέρους της εντεταλμένης για το θέμα πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, δεν μπορεί όμως να μην γεννά σοβαρά ερωτηματικά που απαιτούν πειστική απάντηση, για τους αδιάλειπτους διαλόγους μέχρι σήμερα με τις μνημονιακές κυβερνήσεις της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας και την εμμονή της σε αυτούς, όταν η ίδια μάλιστα εμφανίζεται προδομένη, εξαπατημένη και οργισμένη, μετά από κάθε κυβερνητική εξαγγελία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δεν απευθύνεται και δεν διαμαρτύρεται στην 3κομματική συγκυβέρνηση και τον Υπουργό της.
Δεν έχει νόημα. Άλλωστε θυροκολλητές αποφάσεων είναι.

Με το σπαθί τους έχουν κερδίσει τον τίτλο και τον χαρακτηρισμό τους σαν Τρόικας εσωτερικού.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου καλεί:
-τους Εμπορικούς Συλλόγους πανελλαδικά
– τις Ομοσπονδίες
– τους Αντιπροσώπους στην ΕΣΕΕ
– την ΕΣΕΕ
απορρίπτοντας τον χαρτοπόλεμο και την αλληλογραφία, να στηρίξουν, να συστρατευτούν και να οργανώσουν την διεκδίκηση – με όποιον αγώνα και αν χρειαστεί – της πρότασης της Ομοσπονδίας μας, των Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων, που διεκδικεί:

Eθνικό ωράριο 45 ωρών με τρία απογεύματα κλειστά για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *