Κόρακας, κοράκου μάτι …

Για τον ρόλο των δημοσιοκάφρων έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές.
Εδώ θα δώσουμε μια εξήγηση γιατί «τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει να γίνει χρόνια από την ΕΡΤ» όπως υπογράμμιζε Κυριακάτικη αστική φυλλάδα.
Επειδή το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει μεγάλη βαρύτητα στο πώς θα διαχειριστεί την λεγόμενη κοινή γνώμη –είναι δύσκολες οι μέρες για τον κυβερνητικό θίασο και η προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου έχει μεγάλη σημασία για την κυβέρνηση- έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε χουντική ΥΕΝΕΔ.

Ποιοι είναι αυτοί όμως που απ’ την κρατική ραδιοτηλεόραση έχουνε μετατραπεί σε κυβερνητικά φερέφωνα;
Το σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής φυλλάδας «Κέρδος» είναι χαρακτηριστικό. Θα ήταν και αποκαλυπτικό αν δεν περιοριζόταν μόνο στο να αναφέρει γεγονότα αλλά έγραφε και ονόματα. Ξέρετε όμως …. Κόρακας, κοράκου μάτι …

Ας δούμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το δημοσίευμα που αναφέραμε:

“Μια εβδομάδα μετά τις εξαγγελίες στους αρμοδίους συντάκτες του νέου προέδρου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης κ. Γιώργου Γαμπρίτσου για «συμμάζεμα» και «διαφάνεια», «οικονομικό και διοικητικό εξορθολογισμό» και «επανεξέταση της φυσιογνωμίας των καναλιών». Το «Κ» ανακαλύπτει τα στοιχεία που προκύπτουν από τις λίστες των εργαζομένων στην ΕΡΤ ….

Στην πολύπαθη ΕΡΤ απασχολούνται συνολικά 4.547 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 3.500 με συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι 1047 με συμβάσεις έργου αποτιμώμενοι σε έξοδα μισθοδοσίας 174 εκατ. ευρώ . Εξ αυτών οι επικαιροποιημένες λίστες που απέστειλε ο κ. Υφαντής (σ.σ γενικός διευθυντής Διοικητικών και οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ) κατόπιν και άνωθεν υπουργικών εντολών, παρουσιάζουν 1.104 δημοσιογράφους

Αρκετοί εξ αυτών είναι μάχιμοι δημοσιογράφοι, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που εγείρουν εύλογα ερωτήματα. Στις λίστες, για παράδειγμα, εμφανίζονται ως εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με σχέση αορίστου χρόνου δυο διευθυντές ημερησίων πολιτικών εφημερίδων! Επίσης εμφανίζονται συγγενικά πρόσωπα πρώτου και δευτέρου βαθμού ανώτατων συνδικαλιστών από το χώρο των ΜΜΕ, δημοσιογράφοι με πέραν της μιας θέσεως στο Δημόσιο τομέα, αλλά και δημοσιογράφοι για τους οποίους ουδείς γνωρίζει τι έργο –εκτός από το να εισπράττουν κάθε μήνα τον μισθό τους τους- παράγουν ως εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εδώ και πολλά χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσιογράφος που έχει να εργαστεί από το 2004, οπότε και αποχώρησε για ξένο ειδησεογραφικό δίκτυο μεγάλης εμβέλειας και τώρα είναι διευθύνουσα σύμβουλος σε επιχειρήσεις!….”

Μετά απ’ αυτά έχουν άδικο όσοι φωνάζουν στις διαδηλώσεις «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *