Ο Μ. Γλέζος για τις Γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα (Βίντεο)

Υπόλογες προς τον ελληνικό λαό και, ιδιαίτερα, προς τα θύματα των Γερμανών κατακτητών είναι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν έκαναν το παραμικρό για να διεκδικήσουν τις γερμανικές οφειλές,  προς την Ελλάδα. Αυτό έρχεται να μας θυμίσει το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου που τιτλοφορείται «Και ένα μάρκο να ήταν.. Οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα» και κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Λιβάνη. Παρουσιάζετε σήμερα στις 7 μ.μ στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Με την ευκαιρία αυτή ο Μ. Γλέζος ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Αντένα και τα λεγόμενα του παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα
Η γενοκτονία του ελληνικού λαού
Το κόστος της Κστοχής σε αίμα και σε κόπο
Μια ανεξόφλητη επιταγή

Και ένα µάρκο να ήταν η οφειλή, η Γερµανία έχει τη νοµική, την ιστορική, αλλά προπαντός την ηθική υποχρέωση να εκπληρώσει τα χρέη της απέναντι στην Ελλάδα.

Η περιφρονητική, υποτιµητική και απαξιωτική, όλο λοιδορίες, ως και απάνθρωπη συµπεριφορά της Γερµανίας απέναντι στην Ελλάδα φαίνεται, από πρώτη όψη, δυσεξήγητη και εύλογα δηµιουργεί πολλά ερωτήµατα. Τι συµβαίνει; Γιατί αυτή η στυγνή διαγωγή; Η στάση αυτή υποχρεώνει, πρώτα και κύρια, να υπενθυµίσουµε τι υπέστη ο ελληνικός λαός από τα γερµανικά στρατεύµατα στη διάρκεια της Κατοχής στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο -ολόκληρο το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας µε το διαµελισµό της και αφανισµού του Ελληνικού Λαού µε τη γενοκτονία-, να παρουσιάσουµε τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις, να τονίσουµε τις σηµερινές οφειλές της Γερµανίας προς την Ελλάδα και, πάνω απ’ όλα, να υπογραµµίσουµε την ουσιαστική και ηθική πλευρά του προβλήµατος.

Επιδιώκουµε την ολόπλευρη ενηµέρωση και κατανόηση του προβλήµατος απ’ όλους. Αποσκοπούµε να ξεθάψουµε το θέµα των οφειλών της Γερµανίας προς την Ελλάδα, το οποίο έχουν θάψει στα τάρταρα της λησµοσύνης από τη µια η γερµανική εκδικητικότητα και από την άλλη το µένος κατά της Εθνικής Αντίστασης. Δε µας διακατέχει µίσος κατά του γερµανικού λαού.

Θέλουµε διακαώς, επιδιώκουµε µε κάθε τρόπο και ευελπιστούµε στη φιλία των λαών Ελλάδας – Γερµανίας.

Προϋπόθεση απαραίτητη όµως της φιλίας αποτελεί η αποκατάσταση του δικαίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *