Το δεν πληρώνω των φαντάρων προκαλεί κυβερνητική ανησυχία

Το μήνυμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι ξεκάθαρο:
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΑ-Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ-ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ
Σας καλούμε μαζικά να παρουσιαστείτε στα Φρουραρχεία των τόπων καταγωγής σας, μετά το τέλος της άδειας σας και να δηλώσετε την οικονομική αδυναμία σας να επιστρέψετε στη μονάδα που υπηρετείτε στη παραμεθόριο.

Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει για αυτή μας την πράξη. Κανένας δε μπορεί να μας κατηγορήσει ότι παραβιάζουμε κανένα νόμο και διαταγή. Κανείς δε μπορεί να μας τιμωρήσει. Είναι ντροπή στην κυβέρνηση, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που μας εκμεταλλεύονται με αυτό τον τρόπο, που οδήγησαν τον κόσμο της εργασίας σε αυτή την κατάσταση και επιπλέον,τον υποχρεώνουν να καταβάλλει το υπέρογκο κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης του παιδιού του, δηλαδή εμάς, που μας αμείβουν με το εξευτελιστικό και προσχηματικό πόσο των 8.7 ευρώ. Ο Στρατός είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει το αντίτιμο που απαιτείται για τη μετακίνηση μας και να εξασφαλίσει τρόπο επιστροφής μας στις μονάδες.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ-ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ!
Με όση ανακούφιση προκάλεσε στους συνάδελφους φαντάρους και τους γονείς τους η πρόταση μας, άλλο τόση ανησυχία κατέβαλε την κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ιδιαίτερα τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο. Το κλίμα αυτό απηχεί το κείμενο του onalert.gr

“Απρόβλεπτες διαστάσεις μπορεί να πάρει η κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων στρατιωτών.
Η υπόθεση με τις περικοπές στις καταστάσεις επιβίβασης των στρατιωτών δεν είναι απλή και έχει προκαλέσει όπως είναι λογικό πρώτα απ΄ όλα τους στρατεύσιμους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι καλούνται να επιβαρυνθούν με200 και 300 ευρώ για μία ολιγοήμερη άδεια του στρατιώτη παιδιού τους. Δεν είναι σοβαρά αυτά. Προβληματισμός υπάρχει και στην ηγεσία του ΥΕΘΑ, αφού είναι βέβαιο ότι αυτό το θέμα προκαλεί προσωπική πολιτική φθορά στον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Η Β΄ Αθηνών με τα λαϊκά στρώματα ψηφοφόρων ως γνωστόν έχει αποδειχτεί “πολιτικό Βιετνάμ” για πολλά μεγάλα ονόματα των πρώην μεγάλων κομμάτων. Και η κατάσταση ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο περίπλοκη αν δούμε καταστάσεις σαν κι αυτές που προτείνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων. Τι θα γίνει δηλαδή αν στρατιώτες που πάρουν τις άδειές τους για να πάνε σπίτι τους τις γιορτές εμφανιστούν στα κατά τόπους Φρουραρχεία και δηλώσουν οικονομική αδυναμία για την επιστροφή τους στην μονάδα τους; Θα τιμωρηθούν; Πως και με ποια λογική. Παράπτωμα δεν θα υπάρχει.Θα αναλάβει η υπηρεσία την επιστροφή τους; Κι αν είναι έτσι γιατί δεν γίνεται κάτι με τις καταστάσεις επιβίβασης να τελειώνει το θέμα; Ποιος θα το πει στον Στουρνάρα;”

H κυβέρνηση υπολόγιζε να επιβάλλει εύκολα και χωρίς πολλές πολλές αντιδράσεις την ακραία αυτή ταξική επιλογή. Όμως συνειδητοποιεί ότι μπροστά της ορθώνεται ένα τείχος αγωνιστικής αλληλεγγύης, ότι διαμορφώνεται ένα αγωνιστικό μέτωπο από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους,αγωνιζόμενους φαντάρους και αγανακτισμένους γονείς, δυνάμεις της Αριστεράς.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι τοποθετήσεις του δημοσιογραφικού κόσμου. Αναφέρουμε ενδεικτικά το άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, που πρωτοστατεί κατ’ άλλα στην προπαγάνδιση και εφαρμογή όλων των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων.

«Ο Στρατός σταμάτησε να καλύπτει οδοιπορικά των στρατιωτών. Χριστούγεννα στη μονάδα θα κάνουν πολλοί φαντάροι που υπηρετούν στον Έβρο και σε άλλες ακριτικές περιοχές. Για πρώτη φορά παρατηρείται απροθυμία για έξοδο. Ειδικά για τους στρατιώτες που υπηρετούν στην Κύπρο, χορηγείται μια κατάσταση επιβίβασης μετ’ επιστροφής κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εφόσον ταξιδεύουν με άδεια τουλάχιστον τεσσάρων ημερών και με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα,συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής μετακίνησης. Όπως προέκυψε κατά τον προγραμματισμό των αδειών του στρατεύματος ενόψει των Χριστουγέννων, είναι πολλοί οι φαντάροι,που υπηρετούν μακριά από τους τόπους της καταγωγής τους, οι οποίοι επέλεξαν να μην μετακινηθούν φέτος για τις γιορτές. Συντηρητικοί υπολογισμοί ανεβάζουν το κόστος μετακίνησης με αεροπλάνο τουλάχιστον σε 200-300 ευρώ, ενώ απαγορευτική λόγω του ύψους των καυσίμων είναι και η μετακίνηση με αυτοκίνητο ή λεωφορείο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για το θέμα:
Ο στρατιώτης που υπηρετεί σε μονάδα της Λήμνου καταρχήν πρέπει να πληρώσει20-25 ευρώ στο ταξί που θα τον πάει στο λιμάνι, αφού άλλο μέσο δεν υπάρχει και στα υπηρεσιακά οχήματα δεν υπάρχει σταγόνα βενζίνης. Αν πάρει το καράβι θα πληρώσει άλλα 25 ευρώ. Το ταξίδι διαρκεί 11 ώρες με το νεώτερο πλοίο και 17ώρες με το σαπιοκάραβο της γραμμής. Αν επιλέξει να ταξιδεύσει με αεροπλάνο το κόστος έρχεται στα 80 ευρώ στις κανονικές περιόδους και φτάνει στα130 ευρώ στις γιορτές. Όταν φτάσει με το πλοίο στο Λαύριο ή στο αεροδρόμιο θα πρέπει να καταβάλλει άλλο ένα ποσό στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ ή στο τρένο-λεωφορείο. Στην περίπτωση που κατάγεται από περιοχή της Ηπείρου-Πελοποννήσου κλπ. θα πρέπει να ταξιδεύσει αρκετές ώρες ακόμη καταβάλλοντας επίσης 40-50 ευρώ τουλάχιστον (μετακίνηση από Ομόνοια σε σταθμούς ΚΤΕΛ και άλλα μέσα μέχρι να φτάσει σπίτι του).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μισθός του στρατευμένου είναι 8,9 ευρώ τον μήνα. Όπως αναφέρουν στην «Κ»αξιωματικοί, είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται στον Στρατό απροθυμία στην έξοδο, αφού παραδοσιακά οι μάχες στις μονάδες γίνονταν για το ποιος θα πρωτοφύγει».
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *