Εσπασε ο τσαμπουκάς των Σιωνιστών


Οι Σιωνιστές μπροστά στην αποφασιστικότητα των ακτιβιστών της αποστολής «Ελεύθερη Γάζα» και την διεθνή συμπαράσταση που είχαν ξέχασαν τον τσαμπουκά που έδειχναν τις περασμένες μέρες. Έμειναν στην απειλή ότι «τα πλοία θα εξεταστούν κατά την επιστροφή τους για να διαπιστωθεί ότι δεν φέρουν καταζητούμενους ή όπλα». Δεν μπορεί να ξέρουμε τι έχει στο μυαλό του το σιωνιστικό- ναζιστικό καθεστώς του Τελ Αβιβ πάντως η παρακάτω δημοσίευση της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz μόνο αμηχανία εκφράζει.

«Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτρέψει τα μέλη των πλοίων του Free Gaza να φτάσουν στην Γάζα.

Ισραληνινός αξιωματούχος ανέφερε στην εφημερίδα ότι ο πρωθυπουργός Εχνούν Ολμερτ, ο υπουγός εξωτερικών Τζιμπι Λίβνι και ο υπουργός Αμύνης Εχουντ Μπάρακ συμμετείχαν σε μεγάλης διάρκειας σύσκεψη την Παρασκευή και αποφάσισαν να μην εμποδίσουν τα πλοία να ελλιμενιστούνσ στη Γάζα.

Ο αξιωματούς πρόσθεσε ότι οι διοργανωτές της αποστολής στόχευαν να προκαλέσουν προβοκάτσια και αποφασίστηκε να τους αφήσουν να περάσουν για να αποσοβηθεί αυτό το ενδεχόμενο.
Συνέχισε, λέγοντας, ότι οι αρχές σε Ελλάδα και Κύπρος επιθεώρησαν τα πλοία και τους επιβαίνοντες σε αυτές, πριν αναχωρήσουν από το λιμάνι της Λάρνακας την Παρασκευή του πρωί και διαβεβαίωσαν το Ισραήλ ότι δεν μεταφέρουν όπλα.

Το Ισραήλ αποφάσισε να αφήσει τα πλοία του Free Gaza να πλεύσουν στη Λωρίδα της Γάζας ως μέτρο που ισχύει μόνο γι αυτή την περίσταση και ανακοίνωσε ότι παρόμοιες αποστολές στο μέλλον θα εξετάζονται ξεχωριστά. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι τα πλοία θα εξεταστούν κατά την επιστροφή τους για να διαπιστωθεί ότι δεν φέρουν καταζητούμενους ή όπλα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *