ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


– Από τη μια οι μηδενικές αυξήσεις, οι συνταξιούχοι των 300 ευρώ και οι νέοι των 600 ευρώ, η ζούγκλα της ελαστικής εργασίας, η εβδομαδιαία, μέχρι τελικής εξόντωσης, δουλειά των 70 ωρών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Από την άλλη η γιγάντια κερδοφορία των εταιρειών, η εκτίναξη των επιτοκίων και των τιμών στο πετρέλαιο και τα τρόφιμα.

– Από τη μια το 18% των Ελλήνων που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, το 40% του μισθού που φεύγει στα δάνεια, η εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εξανέμιση του λαϊκού εισοδήματος στο όργιο ακρίβειας και κερδοσκοπίας.

Από την άλλη οι φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, τα επενδυτικά κίνητρα στις επιχειρήσεις και το χάρισμα των χρεών τους, τα προγράμματα σύγκλισης της ΟΝΕ και οι αντεργατικές πολιτικές της νέας Ευρωσυνθήκης.

– Από τη μια οι τάσεις των λαϊκών και νεολαΐστικων αγώνων, η μεγάλη συμμετοχή στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις.

Από την άλλη οι προδοτικές συμφωνίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η κοροϊδία με διεκδικήσεις για επιδόματα – ψίχουλα, το ξεπούλημα των αγώνων, η αποδοχή της ανταγωνιστικότητας και του ευρωμονόδρομου, η εργασιακή ειρήνη και υποταγή.

Είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, δεν επαιτούμε και δε ζητιανεύουμε.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δεν περιμένουμε τίποτε από τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Είναι αυτές οι ηγεσίες που εμποδίζουν με κάθε τρόπο την εγγραφή των εργαζομένων με επισφαλείς σχέσεις εργασίας, ουσιαστικά της νέας εργατικής βάρδιας στα σωματεία, που υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις πείνας, που συναινούν στην εφαρμογή του αντι-ασφαλιστικού νόμου Ρέππα, που συναινούν στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στη μείωση των συντάξεων, στο τζογάρισματ των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, στην ιδιωτική ασφάλιση, που….

Εργαζόμενοι/ες, νέοι/έες, άνεργοι/ες και μετανάστες/στριες!

Πρέπει να πάρουμε τους αγώνες και τα συνδικάτα στα χέρια μας.

Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να ξεκινήσουμε τη νέα περίοδο, από το Σεπτέμβρη, με κινητοποιήσεις. Πιστεύουμε ότι, όταν η κυβέρνηση θα εξαγγέλλει στη ΔΕΘ για άλλη μια χρονιά την οικονομική και κοινωνική πολιτική της σκληρής λιτότητας και της κοροϊδίας, θα πρέπει να βρει τους εργαζόμενους στους δρόμους.

Είναι ανάγκη να οργανωθούν μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, που θα καταδικάζουν την αντεργατική επίθεση διαρκείας, σε διαχωρισμό από τις φιέστες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Αυτή η υπόθεση ανήκει πρώτα και κύρια στα πρωτοβάθμια σωματεία. Τα σωματεία έχουν καθήκον να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων και να πάρουν πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος αγώνων. Οι μεγάλες απεργίες για το Ασφαλιστικό έδειξαν ότι μέσα στην εργατική τάξη υπάρχει και οργή και διάθεση.

Καλούμε σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με σκοπό να οργανωθεί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ημέρα έναρξης της ΔΕΘ, την ημέρα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 (β’ όροφος) Εξάρχεια, ΤΗΛΕΦ.: 210-3820537

Ανεξάρτητη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα, 6 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ.) και την ίδια ώρα στην Αθήνα (στα Προπύλαια).

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου μας (Λόντου 6, 2ος όροφος, Εξάρχεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *