Ως εργαζόμενοι της Γενικής Ταχυδρομικής στο Αιγάλεω είμαστε αποφασισμένοι

Ως εργαζόμενοι της Γενικής Ταχυδρομικής στο Αιγάλεω είμαστε αποφασισμένοι
Ο αγώνας για αξιοπρέπεια μονόδρομος

Είμαστε εργαζόμενοι του καταστήματος franchise της Γενικής Ταχυδρομικής στο Αιγάλεω. Απλήρωτοι (όπως και όλοι οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στην ΜΗΤΡΙΚΗ), από τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, αντιμετωπίζοντας την αδιαλλαξία και την απαξίωση μας από το μεγάλο αφεντικό της ΜΗΤΡΙΚΗΣ εταιρείας, η οποία ανέλαβε το κατάστημα από τις 19/11.

Θέλησε να μας αναγκάσει προκλητικά στην υπογραφή λευκών διμήνων συμβάσεων παραιτούμενοι από κάθε αξίωση και δικαίωμα μας από τον προηγούμενο αφεντικο, λέγοντας μας η θα τις υπογράψετε η θα μείνετε χωρίς δουλειά!

Μετείχαμε στην 4ωρη στάση εργασίας που έβγαλε το ΣΕΤΤΕΑ στις 7/12 όπου συμμετείχαν και το επιχειρησιακό σωματείο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ (ΣΕΓΕΤΑ) και πολλοί αλληλέγγυοι από εργατικά σχήματα και λαϊκές συνελεύσεις. Στη συζήτηση που έγινε μετά από απαίτηση μας με εκπρόσωπο της ΜΗΤΡΙΚΗΣ εταιρείας, μας τέθηκε το ίδιο δίλλημα (υπογραφή η ανεργία) και τα αφεντικά προχώρησαν στο κλείσιμο του καταστήματος.(LOCK OUT)

Οι εργαζόμενοι κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προσφύγαμε στην επιθεώρηση εργασίας και στον ΟΑΕΔ όπου έγιναν καταγγελίες για άρνηση εργασίας από τους εργοδότες, τα δεδουλευμένα μας και για τις παρανομες-ακυρες «οικειοθελείς αποχωρήσεις» που κατέθεσε ο προηγούμενος εργοδότης.

Αντιπροσωπεία (μέλη του ΣΕΤΤΕΑ,ΣΕΓΕΤΑ και εργαζόμενοι) πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να συναντήσει το χαμένο αφεντικό, εκεί μας ανακοινώθηκε ότι είχαν ασκηθεί μηνύσεις από την ΜΗΤΡΙΚΗ εταιρεία και ότι είμαστε υπό κράτηση. Η ΜΗΤΡΙΚΗ εταιρεία απέσυρε τις μηνύσεις ως δείγμα καλής θέλησης αποδεχούμενη τον διάλογο για τα αιτήματα μας για την Δευτέρα 10/12/2012.Αποφαση των εργαζομένων θέλοντας να αποφύγουμε τυχών συλλήψεις συναδέλφων αλλά και των αλληλεγγυών που ήταν πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός τους, ήταν να αφήσουμε να βγουν οι αποστολές του συγκεκριμένου τομέα από το κατάστημα, αφού είχαμε πρώτα τη δέσμευση των σωματείων ΣΕΤΤΕΑ και ΣΕΓΕΤΑ για την πλήρη στήριξη των αιτημάτων μας στο διάλογο της Δευτέρας.

Την Κυριακή 9/12/2012 έγινε γενική συνέλευση στα γραφεία του ΣΕΤΤΕΑ και αποφασίστηκε 24ώρη απεργία για την Δευτέρα σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας. Αναφέρουμε από τη μια τα αφεντικά δεν δέχτηκαν καμία συνάντηση και από την άλλη δεν έγινε καμία κινητοποίηση!
Εμείς οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ Αιγάλεω, όπως όλη η κοινωνία δοκιμαζόμαστε σκληρά όλο αυτό τον καιρό.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ –ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση με τα σωματεία του κλάδου(ΣΕΤΤΕΑ, ΣΕΤΤΑ, ΣΒΕΟΔ, ΣΕΓΕΤΑ, ACS, SPEEDEX και DHL), πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις ,επιτροπές ανέργων, μεμονωμένους αγωνιστές, ώστε να δημιουργήσουμε μια επιτροπή αγώνα εναντία στις απολύσεις –μειώσεις μισθών –επισφάλεια, με αφετηρία εμάς τους εργαζόμενους στην ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ Αιγάλεω, στην ΜΗΤΡΙΚΗ, αλλά και γενικότερα στην ταχυμεταφορά και την σύνδεση αυτού του φαινομένου σε σχέση και με άλλους κλάδους .

Σας καλούμε τo ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 17 00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 20 ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΑΘΗΝΑ 19/12/2012

συναδελφικά…
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *