Στο Λεονάρδο Παδούρα το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2012

Το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2012, η μέγιστη τιμητική διάκριση των κουβανικών γραμμάτων, απονεμήθηκε στο διακεκριμένο συγγραφέα, δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Λεονάρδο Παδούρα Φουέντες.

Το βραβείο δίδεται  κάθε χρόνο από το Κουβανικό Ινστιτούτο Βιβλίο (ICL) και το Υπουργείο Πολιτισμού, σε αναγνώριση του έργου συγγραφέων που έχουν εμπλουτίσει την κληρονομιά της κουβανικής κουλτούρας γενικά, και της κουβανικής λογοτεχνίας ειδικότερα, με συνεισφορά ενός διαχρονικού έργου.

Ο Λεονάρδο Παδούρα, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους περισσότερο διαβασμένους συγγραφείς μέσα και έξω από την Κούβα, επελέγη ανάμεσα σε 18 υποψηφίους από διάφορα λογοτεχνικά ινστιτούτα της χώρας.

Ο συγγραφέας πασίγνωστων μυθιστορημάτων όπως Τοπία του Φθινοπώρου, Το μυθιστόρημα της Ζωής μου, ο Άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά και δημιουργός ενός από τους πιο διάσημους χαρακτήρες αστυνομικών μυθιστορημάτων (Μάριο Κόντε), έχει ακόμα να επιδείξει εκτενή και αξιόλογη δημοσιογραφική δουλειά, παρά την διαρκή αφοσίωσή του στη λογοτεχνία.

Στα 57 του μόλις χρόνια, ο Παδούρα φιγουράρει ανάμεσα στους περισσότερο βραβευμένους σύγχρονους Κουβανούς συγγραφείς: Βραβεία UNEAC (1993), Café Gijón (1995), Dashiell Hammett (1998), Δημοσιογραφίας της Τέχνης José A. Fernández Castro (2005), Λογοτεχνικής Κριτικής και Roger Caillois (2011).
Το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2012 θα παραδοθεί επίσημα σε δημόσια τελετή που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα Νικολάς Γκιγιέν του φρουρίου Σαν Κάρλος ντε λα Καμπάνια, ως μέρος του προγράμματος εκδηλώσεων του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βιβλίου της Αβάνας.

Εστάλη από :Sierra Maestra

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *