Αγώνας ενάντια στο στρατό του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου περιγράφουν μια νέα φιλοσοφία που φαίνεται να διαμορφώνεται στον ελληνικό στρατό και αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Σύμφωνα με το στρατηγό λοιπόν μπορεί σήμερα να έχουμε «μη ύπαρξη απτής απειλής», αλλά «σύγχρονη μορφή ευρέος φάσματος απειλών» που καθιστούν αδύνατες τις περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες. Ουσιαστικά, ο ΑΓΓΕΘΑ Κωσταράκος αναφέρεται στα σύγχρονα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας, στις Ασύμμετρες Απειλές και στις αποφάσεις της Συνόδου Αρχηγών Εθνικής Άμυνας της Ε.Ε., που τονίζουν την ενίσχυση του κατασταλτικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, μπροστά στο φόβο κοινωνικών εξεγέρσεων εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης ταξικής πολιτικής του σύγχρονου ευρωπαϊκού Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Σε συνδυασμό με την ανάγκη επέκτασης της στρατιωτικής επέμβασης του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ίδιος ο ΑΓΓΕΘΑ Κωσταράκος, μαζί με τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και το γραμματέα της κυβέρνησης Μπαλτάκο έχουν δώσει δείγματα γραφής, έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, τόσο στη Παρέλαση της 28ηςΟκτωβρίου κατεβάζοντας την 71η Αερομεταφερόμενη Νατοϊκή Ταξιαρχία εναντίον των διαδηλωτών, όσο και στέλνοντας Ειδικές Δυνάμεις και Στρατονομία εναντίον στρατιωτικών που διαμαρτύρονταν για τις άγριες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, αντιμετωπίζοντας τους ως Ασύμμετρη Απειλή.
Παράλληλα με τα εξοπλιστικά προγράμματα, αναβαθμίζεται το τρίπτυχο «σχεδιασμός-οργάνωση-εκπαίδευση» για να καταλήξει τελικά το σχέδιο «έξυπνη άμυνα» όπως αυτό που καταρτίστηκε στα επιτελεία του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, που βασίζεται στην ανταλλαγή δυνατοτήτων ανάμεσα στις σύμμαχες χώρες (η μία διαθέτει φρεγάτες, η άλλη υποβρύχια κτλ).

«Έξυπνη Άμυνα Γαλλίας-Βρετανίας με τεράστιες προεκτάσεις

Φυσικά δεν πρόκειται για ελληνική πρωτοτυπία, αλλά πανευρωπαϊκή στόχευση υπό τον παρανομαστή των δραστικών δαπανών στις πολεμικές δαπάνες. Τέτοια μέτρα λαμβάνει ο γερμανικός-ιταλικός-γαλλικός-βρετανικός στρατός, ενώ οι βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις συνεργάζονται στενά εφαρμόζοντας το δόγμα της «έξυπνης άμυνας»! Η εφημερίδα Φαϊνανσιαλ Ταϊμς αναφέρει ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ευρώπης, Βρετανία και Γαλλία δημιουργούν κοινές στρατιωτικές δυνάμεις “ταχείας αντίδρασης”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι σχεδιαζόμενες κοινές Αγγλογαλλικές μονάδες 1.500 ανδρών,που θα επιχειρούν υπό την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών εάν χρειάζεται, θα μπορούν να εκτελέσουν εντός 15 ημερών αποστολές σε οποιοδήποτε έδαφος, για διάρκεια όχι μεγαλύτερη από ένα μήνα. Διπλωμάτες είπαν στην εφημερίδα ότι οι δυνάμεις δεν θα ανταγωνίζονται με το ΝΑΤΟ, αλλά μπορεί να χρησιμοποιούν πόρους του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, με την υπογραφή δύο «ιστορικών» όπως χαρακτηρίστηκαν ήδη συνθηκών αμυντικής συνεργασίας – που περιλαμβάνουν ακόμη την κοινή δοκιμή πυρηνικών κεφαλών – Βρετανία και Γαλλία ανοίγουν ένα νέο«κεφάλαιο», που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Η λεγόμενη για αμυντική σύμπραξη που υπέγραψαν στο Λονδίνο ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον,αναφέρεται στη σύσταση κοινής στρατιωτικής δύναμης και στην από κοινού διαχείριση των αεροπλανοφόρων και των πυρηνικών εργοστασίων τους. Σηματοδοτεί δε πολύπλευρες αλλαγές όπως την έμπρακτη και σταδιακή προσπάθεια αποδέσμευσης της Βρετανίας από την υπερβολική επιρροή που ασκείται μέσω της «ειδικής σχέσης»ΗΠΑ – Βρετανίας, την εξασθένηση ακόμη περισσότερο του γαλλογερμανικού άξονα.Χαρακτηριστικό της βαρύνουσας σημασίας που έδωσαν στις συμφωνίες – που θα έχουν διάρκεια ζωής 50 χρόνια – κατά τη γαλλοβρετανική Σύνοδο Κορυφής στο Λονδίνο, ο Νικολά Σαρκοζί μετέβη συνοδευόμενος από τους υπουργούς Άμυνας Ερβέ Μορέν,Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ και Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν.

Το παράδειγμα του βρετανικού στρατού

Εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτών των αλλαγών είναι ότι ενώ φαίνεται ότι σημειώνεται μια σημαντική μείωση του αριθμού των δυνάμεων-βασικά των μισθοφορικών- τελικά επιτυγχάνεται ποσοτική αύξηση αυτών, αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια αύξηση των εφεδρικών δυνάμεων. Στη Βρετανία σχεδιάζεται μείωση έως το 2020, περίπου 20% του σημερινού δυναμικού, η κατάργηση εν καιρώ 17 στρατιωτικών σχεδιασμών, ενώ υπολογίζεται ότι από τις 102 χιλιάδες στρατιωτικούς η Βρετανία θα αρκεστεί στις 82 χιλιάδες μόνιμο προσωπικό. Στην πραγματικότητα όμως ο βρετανικός στρατός θα αυξηθεί καθώς το Ρόιτερς υπολογίζει ότι θα φτάσει το 2020στις 120 χιλιάδες στρατιωτικούς, αφού οι έφεδροι θα διπλασιαστούν, φτάνοντας σταδιακά τις 30 χιλιάδες!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ, ανακοίνωσε στο BBC ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ψηφιστεί νόμος βάσει του οποίου ο TerritorialArmy (Εθνοφυλακή) θα μετονομαστεί σε Εφεδρικός Στρατός.Αυτό θα γίνει γιατί σημειώνεται όλο και μεγαλύτερη ταύτιση μεταξύ των ενεργών και των εφεδρικών δυνάμεων τόσο στην εκπαίδευση όσο και το επιχειρησιακό έργο που επιτελούν. Βάσει του νέου σχεδιασμού, κάθε τάγμα της Εθνοφυλακής θα είναι άμεσα «συνδεδεμένο» με ένα τάγμα του ενεργού στρατού, οπότε και θα συνεργάζονται στενότερα. Οι έφεδροι θα εκτελούν κατά πάσα πιθανότητα αποστολές διοικητικής μέριμνας.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός, η αναδιοργάνωση γίνεται με απώτερο στόχο την ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που ενώ τα τελευταία χρόνια υπόκεινται σε συνεχείς και σημαντικές μειώσεις πόρων (ανθρώπινο δυναμικό και πιστώσεις) εν τούτοις συνεχίζουν να καλούνται να εκτελέσουν σχεδόν αμείωτο αριθμό αποστολών. Η νέα οροφή κρίθηκε από τους σχεδιαστές του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας ως ικανοποιητική για την ειρηνική περίοδο, αλλά στην περίπτωση κρίσης και ανάγκης διεξαγωγής επιχειρήσεων ότι χρήζει ενίσχυσης.Σωστά λοιπόν θεωρήθηκε ότι αυτή η περίπτωση αποτελεί ιδανικό πεδίο για την εμπλοκή των εφεδρικών δυνάμεων.

Ήδη η Εθνοφυλακή, όπως ονομάζεται ακόμα, παραλαμβάνει και χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά με τις ενεργές μονάδες, όπως στολές, οπλισμό, μέσα τηλεπικοινωνιών, υλικά ατομικής προστασίας και οχήματα.Εξάλλου, όπως ανέφερε ο Χάμοντ, οι έφεδροι που είναι καλά εκπαιδευμένοι δεν αποτελούν «δεύτερης κατηγορίας» προσωπικό αλλά είναι το ίδιο αξιόμαχοι με το προσωπικό των ενεργών μονάδων. Φυσικά, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους εφέδρους ενδιαφέρονται πραγματικά να επιτελέσουν αυτού του είδους τα καθήκοντα και όχι σε όσους απλά το θεωρούν «αγγαρεία». Όσο για το πως θα γίνει οι έφεδροι να εγκαταλείπουν τις εργασίες τους, για να ενεργοποιηθούν και συμμετάσχουν σε αποστολές, λήφθηκε ειδική πρόνοια. Οι επιχειρήσεις θα ωθούνται στο να προσλαμβάνουν εφέδρους, μέσω συστήματος φοροαπαλλαγών.

Οι έφεδροι παρανομαστής της αντιδραστικής αναδιοργάνωσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Από την τάση για περισσότερο μισθοφορικό στρατό πάμε σε μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εφέδρων. Σενάρια που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μιλούν για αύξηση της θητείας, υποχρεωτική στράτευση στα 18 και μεγαλύτερη πολεμική εκπαίδευση. Βασική λέξη-κλειδί για να κατανοήσουμε τις εξελίξεις είναι η εφεδρεία, η σχέση δηλαδή των πολιτών με το στρατό Δια Βίου. Μοίρες καταδρομών-Λέσχες εφέδρων-Πολιτοφυλακές, νέα Τάγματα Εθνοφυλακής κτλ, συνιστούν ένα νέο εφεδρικό στρατιωτικοποιημένο πλέγμα, που οργανώνεται και εκπαιδεύεται δωρεάν, βρίσκεται δίπλα στον τακτικό στρατό,έχοντας πολύ μεγαλύτερη ευελιξία να δράσει ενάντια στις ασύμμετρες απειλές. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η πολεμοκαπηλεία, ο φασισμός κυριαρχούν σε αυτό το στρατιωτικοποιημένο πλέγμα εφεδρικών-μόνιμων στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων (χιλιάδες νέου τύπου ΕΚΑΜ δημιουργούνται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. για μάχες μέσα σε πόλεις, για την αντιμετώπιση αντάρτικου πόλης, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας).

Το θέμα δεν είναι επομένως τα φασιστικά σταγονίδια, που όντως υπάρχουν, αλλά κυρίως το ότι οργανώνεται ο στρατός και η αστυνομία του σύγχρονου ολοκληρωτικού αστικού συστήματος εξουσίας,που θα αλληλοσυμπληρώνονται και θα εναλλάσσουν ρόλους. Για αυτό εξάλλου επιχειρείται ένα μεγάλο ιδεολογικό ξεκαθάρισμα στο σώμα των στρατιωτικών όπως αποκαλύπτει η αλλαγή εισόδου στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές: με πολιτικά κριτήρια και όχι με αδιάβλητη αξιολόγηση των υποψηφίων. Τα κοινωνικά φρονήματα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού θα πιστοποιούν ότι ο νέος στρατιωτικός δε θα συνδικαλιστεί, δε θα αντιδράσει, αλλά πειθήνια θα εκτελέσει κάθε αποστολή ενάντια στον εσωτερικό εχθρό και στις αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Οι αλλαγές του μοντέλου παραγωγής-εργασίας καθορίζουν το μοντέλο οργάνωσης του Στρατού!

Οι αλλαγές στο μοντέλο καπιταλιστικής παραγωγής και οργάνωσης της εργασίας αποκρυσταλλώνονται στη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Ξεπερνώντας το προηγούμενο στάδιο του καπιταλισμού που χαρακτηριζόταν από τον στρατό-εργοστάσιο, με τον κάθε εργάτη να μετατρέπεται εύκολα σε στρατιώτη, με τις απλοποιημένες τακτικές που περιελάμβαναν πλούσιους αυτοματισμούς, περνούμε ουσιαστικά σε έναν στρατό με τις ομάδες ποιότητας, τις οποίες αποτελούν οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης, που απαιτούν το χειρισμό έξυπνων όπλων, τη διακλαδική συνεργασία τμημάτων όλων των σωμάτων, αλλά και την πρωτοβουλία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Αυτό απαίτησε το Μισθοφόρο Στρατιώτη,σε συνδυασμό με τις πολιτικές ανάγκες να μετριαστούν οι κοινωνικές αντιδράσεις από τις απώλειες των αποστολών εκτός συνόρων.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στοιχεία του παρελθόντος δε θα εντοπιστούν στους σύγχρονους στρατούς, το νέο μοντέλο εργασίας των ατομικών συμβάσεων, της εκ περιτροπής εργασίας, της εργασίας από το σπίτι ή όποτε το έχει ανάγκη ο εργοδότης, χωρίς ωράριο και συλλογική σύμβαση εργασίας, χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ωθεί στην οργάνωση σε αυτά τα πρότυπα του Εφεδρικού Βρετανικού Στρατού ή του πλέγματος στρατιωτικών εφεδρικών σχηματισμών στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση και έλεγχο του ΥΠΕΘΑ! Ο Πολίτης-Πολεμιστής θα είναι οργανωμένος, εξοπλισμένος, εκπαιδευμένος, και στο σπίτι του, να περιμένει να τον φωνάξουν όποτε στον χρειαστούν. Έτσι, πέφτει κατακόρυφα το κόστος λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ιδιαίτερα το μη λειτουργικό κόστος) και επιτυγχάνεται η στράτευση των πιο ακραίων εθνικιστικών στοιχείων, προσφέροντας τη βέλτιστη ιδεολογική-πολιτική συνοχή στις στρατιωτικές δυνάμεις. Θυμίζουμε ότι το νομοθέτημα για την συγκρότηση των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής -που ετοιμάστηκε τον Ιούλιο του 2011, όταν η Βουλή που ψήφιζε μνημόνιο και Δανειακή Σύμβαση πολιορκείτε από τα κινήματα των Αγανακτισμένων-προβλέπει εθελοντική κατάταξη!!!

Τι αλλαγές συντελούνται στην καθημερινότητα των συναδέλφων φαντάρων

Η αναδιάρθρωση του στρατού που βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορούμε να πούμε ότι φέρνει αλλαγές στη ζωή των φαντάρων,που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

1. Η θητεία γίνεται πιο«συμπυκνωμένη». Οι αγγαρείες και η εκπαίδευση εκτός του ότι καταλαμβάνουν μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητας του φαντάρου γίνονται και πιο ουσιαστικές. Η εκμετάλλευση και η απλήρωτη εργασία από τη μία εκλογικεύεται και από την άλλη βαθαίνει καθώς απλώνεται σε όλες το εύρος των δυνατοτήτων της νεολαίας. Ακόμη και σε ευνοϊκές – βισματικές θέσεις γίνεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια να μην υπάρχουν χαμένες ώρες ή μέρες σε αντιδιαστολή με την περίφημη στρατιωτική ρουτίνα..
2. Εξαπολύεται με νέα ένταση,εθνικιστική-ρατσιστική προπαγάνδα με τραγούδια και ομιλίες (για Κύπρο,Μακεδονία, Τουρκία, ξένους). Παράλληλα αναπτύσσεται μια νέα προπαγάνδα για τον εχθρό αγωνιζόμενο λαό. Σε κάθε κορύφωση του κινήματος οι αξιωματικοί συνιστούν ιδιαίτερη επιφυλακή, γιατί θα την πέσουν στα στρατόπεδα οι αντιεξουσιαστές!
3. Όλες οι προσπάθειες της ιεραρχίας να μαζέψει τα έξοδα με συγχωνεύσεις μονάδων και στρατοπέδων για να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες, έχουν πέσει στο κενό. Η φτώχεια της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και οι ολοφάνερες περικοπές στα στρατόπεδα φέρνουν σε πραγματική απελπισία τους φαντάρους. Νέα φαινόμενα έρχονται στο προσκήνιο (φαντάροι δεν βγαίνουν στις εξόδους τους, μαζικές αναβολές για οικονομικούς λόγους κ.α.).

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ-ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να ζητάμε μείωση της θητείας, Ελεύθερο Συνδικαλισμό, αντιπαλεύοντας την υποχρεωτική στράτευση και το μισθοφορικό στρατό, μπλοκάροντας από τα μέσα την εμπλοκή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, την συμμαχία με το Ισραήλ, αρνούμενοι τους εξοπλισμούς, αμφισβητώντας το Αξιόμαχο της Καταστολής και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των στρατευμένων και απαιτώντας την ικανοποίηση των οικονομικών τους διεκδικήσεων.

Αυτό το αντικειμενικό έδαφος δίνει νέες δυνατότητες στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και γενικότερα στο κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό. Οι συγκλονιστικοί αγώνες των φαντάρων φέρνουν ουσιαστικές νίκες και βελτιώνουν την καθημερινότητα. Παράλληλα, με ανοικτή παρέμβαση, αλλάζουν συνειδήσεις, βάζοντας τη στρατευμένη νεολαία στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού. Η σημερινή γενιά κατανοεί ότι είναι πιο πιθανό από ποτέ να κλιθεί να γίνει απεργοσπαστικός ή κατασταλτικός μηχανισμός και συνειδητοποιεί τις αναβαθμισμένες ανάγκες του αγώνα. Γιατί, για τους φαντάρους ο ολοκληρωτισμός φορά χακί και είναι ήδη εδώ.

Ο κόσμος του κεφαλαίου, όλος αυτός ο συρφετός εφοπλιστών, τραπεζιτών, εργολάβων κλπ, έχει οχυρωθεί πίσω από τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, ένα ήδη θεσμικά εγκατεστημένο σύστημα που βασίζεται στον αυταρχισμό, την καταστολή και τη μεταφορά του κέντρου λήψης αποφάσεων σε κλειστά αστικά επιτελεία και υπερεθνικά κέντρα. Ο στρατός λαμβάνει ξεχωριστή θέση σε αυτό το σύστημα του φόβου, αναλαμβάνοντας κατασταλτικά καθήκοντα. Η δράση των φαντάρων δεν αφορά μόνο την αποτροπή ενός φημολογούμενου πραξικοπήματος, αλλά σπάει ένα πολύ σημαντικό κύκλο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που έχει ανάγκη το Αντεργατικό Πραξικόπημα που συντελείται.

Η ανώτερη ενοποίηση του κινήματος μέσα στο στρατό με το εργατικό κίνημα δεν είναι απλώς μια έκφραση αλληλεγγύης στη στρατευμένη νεολαία, αλλά ουσιαστική ανάγκη της ίδιας της εργατικής τάξης.Δεν μπορείς σήμερα να μιλάς για ανατροπή, για απεργίες, κέντρα αγώνα,καταλήψεις χωρίς να στέκεσαι απέναντι στην 71η ταξιαρχία, τη νέα στρατονομία,τις ειδικές δυνάμεις, το πλέγμα της εφεδρείας κλπ
Η δράση των φαντάρων μέσα στον στρατό μπορεί να προσφέρει πολλές φορές, πολύ μεγαλύτερα αποτελέσματα από διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων. Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να ενισχύσει την αντιπολεμική δράση μέσα στον στρατό προβάλλοντας τη λογική της άρνησης εκτέλεσης διαταγών που στρέφονται ενάντια στην ειρήνη και στα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας αλλά και των ίδιων των στρατευμένων.

Απαιτείται τώρα η κλιμάκωση της δράσης ενάντια στα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής, τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων-Μοίρες Καταδρομών, τις φασιστικές Πολιτοφυλακές. Πρέπει τώρα να καταγγελθεί ο σύγχρονος επιθετικός μιλιταρισμός και εθνικισμός, να κλιμακωθεί η πάλη των κοινωνικών κινημάτων, που θα απαιτήσει το κλείσιμο Λεσχών Εφέδρων-Πολιτοφυλακών-Ταγμάτων Εθνοφυλακής, της απειλής αυτής για τον εσωτερικό εχθρό-τον αγωνιζόμενο κόσμο της εργασίας.

Η σύνδεση με το εργατικό και φοιτητικό κίνημα, η πρόσφατη εξόρμηση στα κέντρα νεοσύλλεκτων την ημέρα της ορκωμοσίας είναι θετικά σημάδια αλλά έχουμε ακόμη δρόμο. Ήδη συναντά την αντίδραση της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ, των μιλιταριστικών και φασιστικών κύκλων.

Απαιτείται τώρα η δημιουργία ενός μετώπου του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας με ανατρεπτικά αντικαπιταλιστικά, εργατικά, διεθνιστικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *