Στέκι «Υπόστεγο» Αλληλεγγύη στην Βίλα Αμαλίας Χώρος αλληλεγγύης και δράσης

Άλλο ένα ψεματάκι…

… Ο Υπουργός έβαλε το μπλε του το κοστούμι,  έλαβε θέση μπροστά στις κάμερες    -δεξί προφίλ που “γράφει” καλύτερα- και εμφανώς αυτό-ηδονιζόμενος προέβη στην βαρύγδουπη ανακοίνωση για την κατάληψη Villa Amalias:

«Η νομιμότητα αποκατεστάθη!».

Την ίδια ώρα οι -άνεργοι πλέον- νοικοκυραίοι που στήριξαν τον Υπουργό στις τελευταίες εκλογές, κάθονταν στο χωρίς θέρμανση, κρύο σαλόνι τους περιμένοντας την καθημερινή τους δόση εικονικής πραγματικότητας, που θα τους έστελνε και αυτό το βράδυ ήσυχους για ύπνο. Αντ’ αυτού ταράχθηκαν όταν άκουσαν ξανα για νέα μέτρα που «είναι αναγκαία για να σωθούνε», ταράχθηκαν όταν άκουσαν ότι ο Άρειος Πάγος έκανε τελικά δεκτή την Αίτηση του Στουρνάρα θέτοντας το χαράτσι εντός…. “νομιμότητας”. Η σκέψη των νοικοκυραίων σάλεψε επιτέλους λιγάκι: -Βέβαια, αναλογίστηκαν, αφού είναι όλα στημένα, αυτοί τα κάνουν όπως θέλουν, αυτοί κάνουν τους νόμους, αυτοί ελέγχουν τους δικαστές -Δεν είναι αυτός ο δικός μας νόμος, εμάς δεν μας σκέφτονται ΑΥΤΟΙ! …Η σκέψη τους κινήθηκε για λίγο εκτός “νομιμότητας” και γυρίζοντας στην γυναίκα τους ρώτησαν:

 -Που πάει το παιδί τέτοια ώρα;
 – Πάει με τα’ άλλα τα παιδιά… πάει στο Στέκι.
 -Καλά κάνει…. …καλά ΤΟΥΣ κάνει…

Έτσι για πρώτη φορά οι νοικοκυραίοι σκέφτηκαν λιγάκι πριν μιλήσουν… δεν δούλεψαν τα δεξιά τους αντανακλαστικά. Για πρώτη φορά ίσως να αισθάνθηκαν ντροπή που ανέθεσαν ξανά σε άλλους -στο παιδί τους αυτή την φορά- αυτό που οι ίδιοι τόσα χρόνια έπρεπε να κάνουν …. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η εισβολή στην κατάληψη Villa Amalias έγινε γιατί ο Υπουργός φοβάται τους πρώην νοικοκυραίους που αρχίζουν να ψελλίζουν και να θεωρούν αυτονόητα αυτά που μέχρι τώρα λέγανε μόνο “οι κουκουλοφόροι”. Έγινε γιατί όλο και περισσότερα παιδιά πρώην νοικοκυραίων, συμμετέχουν σε χώρους αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Έγινε γιατί στα στέκια, στις καταλήψεις, στους ελεύθερους χώρους σαν την Villa Amalias δεν ακούγονται τηλεπωλητές -βουλευτές με απαντήσεις για όλα…. Εκεί τίθενται ερωτήματα, υπάρχει χώρος για αμφισβήτηση, κυκλοφορούν ελεύθερες οι ιδέες. Εκεί ο Υπουργός χάνει τους πιστούς του αριθμούς, χάνει τις ψήφους του , εκεί η κοινωνία κερδίζει ελεύθερους ανθρώπους.Η εισβολή στην Villa Amalias δεν έγινε γιατί υπήρχε η υποψία για διακίνηση ναρκωτικών. Δεν πολεμιόνται έτσι οι μεγαλέμποροι… Αυτό ήταν άλλο ένα ψεματάκι, γιατί αυτά (ψέμα και “νομιμότητα”) πάνε μαζί.  Η εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη της Villa Amalias,η οποία λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια σαν αυτοδιαχειριζόμενος χώρος,έγινε γιατί οι πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές δράσεις που είχε ο  χώρος σε συνδυασμό με τον αντιφασιστικό χαρακτήρα του, σε μια περιοχή όπου τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας σε βάρος μεταναστών εργατών είναι καθημερινά, φοβίζουν τον Υπουργό. Στην Villa Amalias η μόνη διακίνηση είναι αυτή των ιδεών και των αξίων ενάντια στην εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, το ρατσισμό, τον εκφασισμό της κοινωνίας που προκρίνουν οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τους νεοναζί της χρυσής αυγής.

Το ίδιο βράδυ ο Υπουργός ευχαρίστησε όλους αυτούς που του τηλεφώνησαν για να τον συγχαρούν για την αποκατάσταση της “νομιμότητας». Ήταν οι ίδιοι έμποροι, πετρελαιάδες, κατασκευαστές, μαυραγορήτες χρυσού, καναλάρχες που την προηγούμενη ημέρα τον απείλησαν πως αν η κυβέρνησή τους φορολογήσει θα πάρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.  Όταν ο φοβισμένος Υπουργός τους εξέφρασε την ανησυχία του για την όλο και αυξανόμενη διάδοση «ανατρεπτικών ιδεών», αυτοί τον καθησύχασαν: «Μην ανησυχείς, γι΄αυτό έχουμε τους νεοναζί».

Εμείς δεν φοβόμαστε ούτε αυτούς ούτε τους πρόσκαιρούς Υπουργούς τους.
Όσο υπάρχουν βίλες στις  οποίες αποφασίζονται μέτρα εξαθλίωσης, όσο υπάρχουν βίλες από τις οποίες γίνονται τα τηλέφωνα στους μεγαλοδημοσιογράφους προπαγανδιστές της πολιτικής τους,όσο υπάρχουν οι βίλες από τις οποίες δίνονται εντολές καταστολής των κινημάτων και βασανιστηρίων των αγωνιστών,όσο υπάρχουν βίλες απ’ όπου ξεκινούν οι μεγαλύτερες διακινήσεις ναρκωτικών,όπλων και σωματεμπορίας…
…τόσο οι Βίλες σαν τη Villa Amalias θα γεννούν ελευθερία,πολιτισμό και πολίτικη όπως την έχουμε ανάγκη…

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ VILLA AMALIAS
ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ «ΥΠΟΣΤΕΓΟ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *