Τα φτωχαδάκια


«Η βουλευτική αποζημίωση δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια αποζημίωση πείνας. Οι βουλευτές είναι παιδιά των φαναριών», φέρετε ότι δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ Γ. Βασιλείου.

Ας δούμε λοιπόν τι απολαμβάνουν «τα παιδιά των φαναριών». Επικαλούμενοι το ρεπορτάζ του «Βήματος» βλέπουμε ότι ο βουλευτικός μισθός έχει αυξηθεί από το 1975 κατά 64 φορές!!! Και για να δούμε που έχει φτάσει σήμερα σύμφωνα με άρθρο του Θάνου Οικονομόπουλου στην «Καθημερινή»:

“Αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες, πως μέσα στα 7 τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι κάθε βουλευτής έχει πλήρη ατέλεια, ύψους 13.500 ευρώ ετησίως για τις επικοινωνίες που πραγματοποιεί μέσω σταθερών τηλεφώνων (6-7 γραμμές ανά βουλευτής) και 250 ευρώ μηνιαίως για χρήση του «κινητού» τηλεφώνου, οι «300» ξεπέρασαν αυτό το «πλαφόν» κατά… 34 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που κλήθηκε (όπως έγινε και στο παρελθόν…) να καλύψει η Βουλή. Από τον προϋπολογισμό. Δηλαδή… από εμάς! Και αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτό το χρέος των εθνοπατέρων μας, μόνο για… υπερβάσεις των ήδη δωρεάν παρεχομένων τηλεφωνικών υπηρεσιών, είναι περίπου το 1/7 του κόστους που απαιτείται για τη χορήγηση του πολυσυζητημένου «επιδόματος θέρμανσης»…

«Λαϊκισμός»; Οχι δα! Αρκεί να συνυπολογίσει κάποιος, πως οι ετήσιες απολαβές των βουλευτών μας, κυμαίνονται από 100-120.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές οι διάφορες ατέλειες, τα προβλεπόμενα έξοδα κίνησης, τα επιδόματα στέγης (για τους βουλευτές επαρχίας), τα επιδόματα για την οργάνωση του γραφείου τους (περίπου στο 20% επί της μηνιαίας αποζημίωσής τους!), ούτε φυσικά και το δωρεάν αυτοκίνητο (2.000 κ. εκ.) που τους παρέχει το Δημόσιο, τον ένα επιστημονικό συνεργάτη που τους πληρώνει η Βουλή και τους 4 (με απόσπαση) δημοσίους υπαλλήλους που έχουν το δικαίωμα να φέρουν στα γραφεία τους… Οπως και να το κάνεις, ένας μισθός γύρω στα 10.000 ευρώ τον μήνα «πακέτο» με τα άλλα συνακολουθήματα «καλός είναι…», βρε αδερφέ! …..

Αυτή η αποκάλυψη για τις υπερβάσεις των βουλευτών, «έσκασε» σε πολύ «κακή στιγμή» γι’ αυτούς: όπως έγινε γνωστό, οι δικαστικοί (ύστερα από αποφάσεις… των ιδίων και κατόπιν αμφιλεγόμενου «σκεπτικού») πέτυχαν… αναδρομικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και μάλιστα μέσα στην επόμενη 5ετία θα πάρει ο καθένας κατά μέσο όρο το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 150.000 ευρώ! Με το που καθόρισαν, όμως, οι ίδιοι το ύψος των αποδοχών τους, αυτό θα ’χει… αλυσιδωτές αντιδράσεις και στο ύψος της «αποζημίωσης» των βουλευτών, που για κάποιο λόγο «συνδέεται» με τη μισθολογική εξέλιξη του δικαστικού σώματος!

Ετσι, αναμένεται σε κάποιο χρονικό διάστημα οι προαναφερθείσες ετήσιες απολαβές των βουλευτών (αυτές οι 100.000-120.000 ευρώ…) να αυξηθούν σημαντικά, συμπαρασύροντας ανάλογα και τα «συμπαρομαρτούντα» επιδόματα που υπολογίζονται ποσοστιαία επί της μηνιαίας «αποζημίωσής» τους.

Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο «στέκει» (με τη λογική, πάντως, δεν στέκει!) ΜΙΑ ΜΟΝΗ τάξη εργαζομένων στην Ελλάδα να αποφασίζει το ύψος των αποδοχών της, ούτε αν είναι σωστό με αυτήν την προκλητική εξαίρεση και… από σπόντα να επωφελούνται και οι βουλευτές, που επιτέλους δεν… φυτοζωούν. Αν, όμως, η πολιτεία δεν κάνει κάτι για να πάψουν αυτές οι προκλήσεις (ιδίως σε εποχές… γενικής και παρατεταμένης λιτότητας), τουλάχιστον να μη διαμαρτύρεται όταν ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *