“Αφεντικά και δούλοι, ένα πράγμα γίναμε ούλοι”

Ανακοίνωση και βίντεο από τους απολυμένους στα Metropolis

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Metropolis μαζί με αλληλέγγυο κόσμο έξω από το κατάστημα της οδού Σταδίου. Οι απολυμένοι από την συγκεκριμένη επιχείρηση βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και αρκετό καιρό, απαιτώντας από τον ιδιοκτήτη Ανδρέα Κουρή να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι των Metropolis βρίσκονται στο έλεος της απόγνωσης και της ανεργίας ο ασύδοτος και ανάλγητος με τις πλάτες του κράτος και των κυβερνώντων εργοδότης επιδίδεται στο πανάκριβο ταξικό του σπορ, αυτό των καταδύσεων
.
Οι αγωνιζόμενοι- απολυμένοι των Metropolis μαζί με την ανακοίνωση τους, μας έστειλαν και ένα βίντεο από τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του τα οποία σας τα παραθέτουμε.

Την ώρα που οι απολυμένοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ο Ανδρέας Κουρής πάει για καταδύσεις (βίντεο)

Τι μπορεί να κάνει ένας εργοδότης, όπως ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis και του ομίλου MAD, όταν απολύει εργαζόμενους χρωστώντας μισθούς και μη καταβάλλοντας αποζημιώσεις ισχυριζόμενος ότι δεν έχει χρήματα;

«Ίσως θα πρέπει να πιστέψετε ότι εγώ έχω κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που θα έκανε οποιοσδήποτε στη θέση μου», και ότι «έχω φιλήσει κατουρημένες ποδιές» μας είπε ίδιος στην απρόσμενη συνάντηση που είχαμε μαζί του όταν τον ανακαλύψαμε τυχαία σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας. «Όλη την ώρα είμαι έξω και προσπαθώ να βρω μια λύση για εσάς και τα παιδιά του MAD», μας τόνισε επιχειρώντας να δραματοποιήσει τη θέση του.

«Αφεντικά και δούλοι, ένα πράγμα γίναμε ούλοι» του απαντήσαμε γιατί, πολύ απλά, γνωρίζαμε ότι ο Ανδρέας Κουρής εκείνη τη στιγμή έδινε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας (για ποια λύση να ψάχνει άλλωστε ένας εργοδότης που καρπώνεται τα χρέη του προς εργαζόμενους, απολυμένους και Δημόσιο με διάφορες παράνομες μεθοδεύσεις;). Απόδειξη; Τις ίδιες σχεδόν χρονικές στιγμές που εμείς βρισκόμαστε σε συνεχείς κινητοποιήσεις, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, ο Ανδρέας Κουρής όχι μόνο δεν είναι «όλη την ώρα έξω» προσπαθώντας να βρει λύσεις, αλλά αντιθέτως επιδίδεται στο πανάκριβο σπορ των υποβρύχιων καταδύσεων. Έχοντας το απύθμενο θράσος να δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Και να τις κατεβάζει, αμέσως μετά το «ραντεβού στα… τυφλά» που είχαμε στο κεντρικό καφέ -όπου και του επισημάναμε ότι ήταν προκλητικό το πανάκριβο χόμπι του την ώρα που μας έχει βυθίσει στην ανεργία και στη φτώχεια.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *