Ασ’ γυρίσουμε την πλάτη στα πασιφιστικά-καθεστωτικά κηρύγματα των ΜΜΕ

Βλέποντας το βίντεο που παραθέτουμε –από το μεσημεριανό σημερινό δελτίο του Mega- εκτός απ’ το προφανές, το που δηλαδή κατάντησαν τα λαϊκά στρώματα από την βάρβαρη ανελέητη ταξική επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας (το ότι δεν υπήρξε η πρέπουσα αντίσταση είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία) θα σταθούμε σε κάποιες «αθέατες» πλευρές της λειτουργίας των συστημικών ΜΜΕ.

Είναι πολύ πρόστυχη και επικίνδυνη στην ουσία αυτή η «ευαισθησία» που επιδεικνύουν στα πιο ευάλωτα στρώματα του κόσμου που ισοπεδώνονται εντελώς από την οικονομική καπιταλιστική κρίση.

Την ώρα που η επίσημη ανεργία έχει φτάσει σε αστρονομικά ύψη, την ώρα που πετσοκόβονται τα μεροκάματα, σε όσους «τυχερούς» εξακολουθούν να έχουν εργασία, την ώρα που καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και οι συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς κατάντησαν φιλοδωρήματα, την στιγμή που η «κινεζοποίηση» παίρνει το χαρακτήρα ενός αμείλικτου ταξικού πολέμου της κεφαλαιοκρατίας ενάντια στα λαϊκά στρώματα, τα ΜΜΕ βρήκαν την «λύση» στην φιλανθρωπία του παπαδαριού και κάποιων κρατικών οργανισμών.

 

Μαγειρεύουν έτσι τα ρεπορτάζ τους –π.χ στο βίντεο του Mega που παραθέτουμε θεωρούμε δεδομένο ότι λογόκριναν την τοποθέτηση του Κ. Παπλωματά, προέδρου των εκπαιδευτικών Περιστερίου και στέλεχος του ΚΚΕ- με ποιο σημαντική επιδίωξη οι άνεργοι να χάσουν την εργατική τους αξιοπρέπεια, να δεχθούν τον αυτοεξευτελισμό τους, και αντί να απαιτήσουν από το κράτος να τους βρει δουλειά ή να τους πληρώνει ένα αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας, για την οποία δεν ευθύνεται αυτοί αλλά το κεφάλαιο, να εθιστούν οι ίδιοι στην ιδέα ότι για την κατάσταση τους ευθύνονται αυτοί και όχι το αστικό πολιτικό σύστημα, αναζητώντας την λύση στη φιλανθρωπία των καπιταλιστών. (Ο άνεργος τρίτεκνος στο βίντεο είναι μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση).

Πάνε δηλαδή τα αστικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν σαν μια «φυσιολογική κατάσταση» ότι ο άνεργος πρέπει να ζητιανεύει, να ζητάει ένα πιάτο φαϊ στα «φιλανθρωπικά συσσίτια» του παπαδαριού.

Και είναι δεδομένο ότι καθημερινά όλη την περίοδο των γιορτών θα παρακολουθούμε από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων «προσφορές» καπιταλιστικών επιχειρήσεων σε εξαθλιωμένους συμπολίτες μας, «συσσίτια αγάπης», «εκδηλώσεις αλληλεγγύης».

Δεν θα ακούσουμε όμως λέξη από τα αστικά ΜΜΕ για τις αιτίες που προκαλούν τη φτώχεια και την πείνα στα λαϊκά στρώματα. Δεν θα ακούσουμε κουβέντα για τον καπιταλισμό, την ντόπια και ξένη κεφαλαιοκρατία που μας οδηγούν στην απόλυτη φτωχοποίηση για να μπορούν να γεμίζουν τα ήδη παραφουσκωμένα θησαυροφυλάκια μιας δράκας πλουτοκρατών. (Εχει και τα «τυχερά» του απ’ όλη αυτή την κατάσταση και το αστικό πολιτικό προσωπικό όπως και τα δημοσιοκαφρικά φερέφωνα του συστήματος).

Ασ’ γυρίσουμε την πλάτη σ’ όλα αυτά τα πασιφιστικά-καθεστωτικά κηρύγματα. Η λύση για τον δοκιμαζόμενο λαό μας δεν είναι το μήνυμα της υποταγής, η προσφυγή στην φιλανθρωπία καπιταλιστών και συστηματικών δομών όπως προπαγανδίζουν οι αργυρώνητοι αστοί μαρκουτσοφόροι και καλαμαράδες. Μόνο η ένοπλη εργατική επανάσταση που θα τσακίσει τον καπιταλισμό και θα οικοδομήσει ένα άλλο σύστημα χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, χωρίς αφεντικά και καταπιεζόμενους, μπορεί να ανοίξει τις λεωφόρους της λαϊκής ευημερίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *