Η κυβέρνηση στο δρόμος της βίας και καταστολής

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π . Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι δεχόμαστε τη μεγαλύτερη αντιλαϊκή επίθεση μετά την μεταπολίτευση. Κυβέρνηση, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ, τζογαδόροι του χρηματιστηρίου, ντόπιο και ξένο Κεφάλαιο, με τη στήριξη των ΜΜΕ, αφού κατέκλεψαν για χρόνια τις οικονομίες και τους πόρους του λαού μας, σαρώνουν όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας. Λεηλατούν, παγώνουν, μισθούς και συντάξεις, βάζουν παντού φόρους και χαράτσια, διαλύουν την υγεία, την ασφάλιση και την παιδεία, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, σαρώνουν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα.
Σπρώχνουν το λαό μας στη φτώχεια, την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Μας γυρίζουν

 έναν αιώνα πίσω.
Στις 5 του Μάη ένα οργισμένο, ατελείωτο ποτάμι απεργών ξεχύθηκε στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων της Ελλάδας απαιτώντας απ’ την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα. Οι αγορές πάγωσαν. Το χρηματιστήριο έπεσε. Η Κυβέρνηση ανήμπορη να αντιμετωπίσει την οργή του κόσμου , για άλλη μια φορά, επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής και την προβοκάτσια. Σχεδιασμένα και μέσα σε ένα όργιο βίας, ξυλοδαρμών, χρήσης χημικών, τρομοκρατίας δολοφονήθηκαν 3 αθώοι άνθρωποι.
Την άλλη μέρα, στις 6 του Μάη (ημέρα ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων), οι εργαζόμενοι συγκεντρωθήκαμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ στο Σύνταγμα για να πενθήσουμε τους νεκρούς και να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας να μη σταματήσουμε τον αγώνα μας. Δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε ξανά το δρόμο της βίας και της καταστολής. Λίγο πριν η συγκέντρωση διαλυθεί, χωρίς κανένα επεισόδιο ή πρόκληση, η αστυνομία διατάχθηκε να χτυπήσει στο ψαχνό. Κάνοντας επίδειξη δύναμης με ανεξέλεγκτη χρήση χημικών, χειροβομβίδων, πλαστικών σφαιρών, κλομπς, εφορμήσεις μηχανών κλπ, χτύπησαν τους συγκεντρωμένους. Εκατοντάδες άνθρωποι χτυπήθηκαν, ψεκάστηκαν, ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη μανία των ανδρών των ΜΑΤ.

Ανάμεσα σε αυτούς που τραυματίστηκαν ήταν και ο συνάδελφός μας, Παναγιώτης Σάμιος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Αποτέλεσμα της έκρηξης είναι ο συνάδελφος να έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας (βαρηκοΐα και εμβοές στα αυτιά).

Καταδικάζουμε την επίθεση και τον τραυματισμό του συναδέλφου μας.
Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση:
– Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε ενωμένοι, μαχητικά τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Δε φοβόμαστε τη βία και την καταστολή.

Ζητάμε από το Δ.Σ της ΔΟΕ να καταδικάσει και να καταγγείλει την επίθεση και τον τραυματισμό του συναδέλφου. Να παρθούν όλα τα μέτρα περιφρούρησης των απεργών (νομική βοήθεια, καταγγελία και μηνύσεις στο Υπουργείο «Προστασίας» κλπ).
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παντελής Βαϊνάς           Εύη Τσετσέκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *