«Αφησαν πέντε τραυματίες να πεθάνουν»

Οι Ισραηλινοί κομάντος που κατέλαβαν το τουρκικό σκάφος «Μαβί Μαρμαρά» κατά την επιχείρηση στα διεθνή ύδατα, άφησαν τους τραυματίες να πεθάνουν, κατήγγειλε επιστρέφοντας από το Ισραήλ η Τουρκάλα Νιλιφέρ Τσετίν, μητέρα του ενός έτους βρέφους που ήταν μαζί της στο καράβι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αγγλόφωνο ιστότοπο της εφημερίδας «Χουριέτ», η Τσετίν είδε πέντε ανθρώπους πάνω στο σκάφος να τραυματίζονται θανάσιμα κατά την επίθεση, παρά τις εκκλήσεις των ακτιβιστών όμως, οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν επέτρεψαν να τους δοθούν πρώτες βοήθειες. «Περίμεναν τουλάχιστον μία ώρα. Είχαμε στο σκάφος χειρουργείο, 18 γιατρούς και δύο νοσοκόμους, όμως οι πέντε άνθρωποι πέθαναν», είπε η Τσετίν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ανθρωπιστικού ιδρύματος ΙΗΗ, το οποίο είχε οργανώσει το τουρκικό σκέλος της νηοπομπής.

«Ο,τι ζήσαμε στο πλοίο συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπογράμμισε. Η γυναίκα πρόσθεσε ότι δεν μετάνιωσε στιγμή που είχε το αγόρι της μαζί αν και άκουσε ανθρώπους να αμφισβητούν το πόσο καλή μάνα είναι. Αλλη εκδοχή για τη στάση των Ισραηλινών έδωσε το μέλος πληρώματος του σκάφους Γκαζέ, Χαζίμ Εμίρ. Δήλωσε ότι εκείνοι δεν υπέστησαν κακομεταχείριση από τους στρατιώτες. «Δεν ξέρω γιατί οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι αποφάσισαν την απέλασή μας», είπε ο Εμίρ. «Ισως πίστευαν ότι επιστρέφοντας στην Τουρκία θα λέγαμε πόσο καλά μάς φέρθηκαν».
Πηγή: www.hurriyetdailynews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *