Για το αστικό κοινοβούλιο (Βίντεο)

Του Γ.Γ.

Ενθερμός υποστηριχτής της «ομαλής κοινοβουλευτικής λειτουργίας» ο πρόεδρος του Σύριζα, εξαπέλυσε τους μύδρους του στα κόμματα της συγκυβέρνησης για την διαφαινόμενη απόφαση τους να στήσουν τρεις και όχι τέσσερις κάλπες για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Αλλά και απ’ την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του μας λέει ότι «τυχόν απόφαση να στηθούν στην Βουλή τρεις και όχι τέσσερις κάλπες θα σημαίνει ότι η υπόθεση με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρν οδηγείται σε κουκούλωμα».

Πρέπει να είσαι βουτηγμένος απόλυτα στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό ώστε να μην παραδέχεσαι αυτό που αναγνωρίζει έμμεσα αστός δημοσιολόγος –πλάκα έχει η αντιπαράθεση του με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου που παρακολουθούμε στο βίντεο- ότι δηλαδή «η αστική βουλή, δηλαδή ο αστικός θεσμός του κοινοβουλίου ως ταυτόσημου με την αιρετή δημοκρατία, είναι ένα θέατρο όπου το πραγματικό έργο παίζεται στο παρασκήνιο και τις κουϊντες και όπου η θέαση είναι παραπλάνηση» που έγραφε και ο Λένιν.

Και κάτι από περασμένη ανάρτησή μας

«Τι είναι η βουλή; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών.

Αλλωστε, καθεμιά από τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της “λόμπι” μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται.

Ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *