« Οι χούντες δεν πέφτουν μόνες τους αν δεν κάνουμε κάτι όλοι τώρα.»

Συνεχίζεται με τον πιο λυσσαλέο τρόπο το φασιστικό αμόκ της κοινοβουλευτικής δικτατορίας  ενάντια στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα της κοινωνίας με σκοπό να υποτάξει τις συνειδήσεις όσων τολμήσουν να αντισταθούν στον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος.

Μετά τις επιθέσεις στους αυτοδιαχειριζόμενα  στέκια και τους κατειλημμένους  κοινωνικούς χώρους η τρικομματική   χούντα του καθεστώτος  έκτακτης ανάγκης που κύρηξε η αστική τάξη εδώ και δυόμισι  χρόνια βγάζει στο δρόμο την λυσσασμένη μηχανή των ΜΑΤ, Δίας και των ασφαλιτών για αθρόες συλλήψεις ανύποπτων νεολαίων στο κέντρο της Αθήνας.

Χθες το βράδυ σε μια επίδειξη κρατικής και αποτρόπαιας βίας  συνέλαβαν  13 άτομα νεαρής ηλικίας με το αιτιολογικό και μόνο ότι κινούνταν  τις πρώτες βραδινές ώρες στο χώρο τον Εξαρχείων. Να σημειώσουμε δε πως αρκετοί από τους συλληφθέντες ήταν μαθητές που εκείνη την ώρα είχαν σχολάσει από  το φροντιστήριο. Ανάμεσα σε αυτούς και ο γιός του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο της Νέας Ιωνίας – μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕ –ΟΤΑ Νίκου Αδαμόπουλου  από τον οποίο πήραμε την παρακάτω δήλωση:

« Η συνεχής τρομοκρατία που ασκεί το κράτος και το παρακράτος τους δεν είναι δυνατόν πλέον να αντιμετωπίζεται σαν ένα απλό γεγονός. Προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ και τους κράτησαν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα παιδιά που είχαν τελειώσει τα φροντιστήρια και απλώς έτρωγαν σουβλάκια στον πεζόδρομο. Μεταξύ αυτών και το παιδί μου μαθητή 2ας λυκείου. Τους πήραν αποτυπώματα κ.α. παρόλο που είχαν ταυτότητες και τους κρατούσαν στα κριτήρια λες και ήταν εγκληματίες.

Η εξήγηση ήταν προληπτικές προσαγωγές από το τμήμα προστασίας του κράτους και του πολιτεύματος.
Οι χούντες δεν πέφτουν μόνες τους αν δεν κάνουμε κάτι όλοι τώρα. Η αριστερά δεν μπορεί να καταγράφει και να περιγράφει απλώς τα γεγονότα.»

Από  την πλευρά μας κι εμείς να τονίσουμε πως η  κοινοβουλευτική  αριστερά  όχι μόνο στέκει με απάθεια και περιγράφει – καταγράφει τα γεγονότα αλλά με τις δηλώσεις και την θεσμολάγνα στάση της περί αστικής νομιμότητας και καταδίκης των καταλήψεων ως «αναποτελεσματικές» πράξεις βίας αφήνει ελεύθερο το πεδίο στους κατασταλτικούς μηχανισμούς να συντρίψουν τις λογικές και τις πράξεις που στέκονται έξω και απέναντι από τα όρια της αστικής δημοκρατίας. Πράγμα που καθόλου δεν διστάζει να κάνει ακόμη και ο στενός κύκλος των συνεργατών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (Κρανιδιώτης)  αιτιολογώντας την αναγκαιότητα για καθεστώς έκτακτης ανάγκης στη χώρα.
Την ώρα λοιπόν που γίνονταν όλα αυτά και η φασιστοσυμμορία κατακρεουργούσε τον άτυχο Πακιστανό εργάτη- μετανάστη η αριστερά του κυβερνητισμού και της Λαϊκής Εξουσίας στη θαλπωρή των κοινοβουλευτικών εδράνων έδινε μάταια την μάχη της παραπομπής των πρωτοκλασάτων του καθεστώτος στα αστικά δικαστήρια της διαφάνειας και της κάθαρσης.

Αδυσώπητα κα αναντίρρητα τα ερωτήματα  που βάζει η σκληρή πραγματικότητα για το ποιό δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δυνάμεις τους κινήματος για να δημιουργήσουν προοπτικές νίκης και ανατροπής.
Νομιμότητα και υποταγή ή αντάρτικο ανατροπής στους δρόμους της αυτοοργάνωσης της κοινωνίας   για την κατάλυση της αστικής εξουσίας;

β.ariaditis

      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *