Πολλές -και μαζεμένες- “βαριές” κουβέντες

Το γερμανικό περιοδικό “Internationale Politik” φιλοξένησε πρόσφατα μια συνέντευξη πρώην μέλους του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η οποία έκανε αρκετή αίσθηση και αναδημοσιεύτηκε σε αρκετά έντυπα, ειδικά στη Γερμανία (πχ εδώ).

Η βασική του πρόβλεψη αφορούσε μια “νέα εποχή ιμπεριαλισμού”, και την επιστροφή στον εθνικισμό του 19ου αιώνα, την αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό.

Σύμφωνα με το άρθρο, 20 χρόνια μετά την πτώση του “υπαρκτού”, βρισκόμαστε στο
 τέλος μιας “μεταβατικής” περιόδου και την απαρχή μιας εποχής μεγάλων ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να συγκροτούν τους δύο βασικούς πόλους.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, Hans-Werner Sinn τονίζει ότι «Η πραγματική λύση για την Ελλάδα θα ήταν να φύγει από το ευρώ και να υποτιμήσει το νόμισμά της» και χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΔΝΤ για τη χώρα «συνταγή για εμφύλιο πόλεμο». (Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και πρόσφατο άρθρο του επίσης γερμανικού Spiegel όπου έλεγε ορθά-κοφτά ότι “Η Ελλάδα δεν είναι πλέον παρά ένα προτεκτοράτο” (“The small country has become little more than an EU protectorate”)).
Όσο για τους βρετανικούς “Times“, που προσπαθούν να “ρίξουν λάδι στη φωτιά” για να διαλύσουν τη [γερμανοκρατούμενη] ευρωζώνη, έχουν πλέον φτάσει στο σημείο να προτείνουν σε άρθρο τους να χάσει η Ελλάδα εδάφη της, τα οποία θα πρέπει να παραχωρηθούν “προσωρινά” σε κάποιον άλλο, και αν και όταν η Ελλάδα ξεπληρώσει τα χρέη της (δηλαδή ποτέ), τότε θα τις επιστραφούν τα εδάφη που είχε χάσει:

“My proposal is that the price for budgetary misbehaviour should be a temporary loss of national territory. A segment of land of appropriate size would be transferred to a neighbouring state and held in trust in return for financial assistance until the debt was repayed.”


“Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα” – πανό του ΕΑΜ επί κατοχής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *