Νοσηλεία-βασανιστήριο του Σ. Σεϊσίδη

Από την εφημερίδα “Κόντρα”

Βασανιστήριο συνιστούν οι συνθήκες κράτησης του Σίμου Σεϊσίδη, ο οποίος νοσηλεύεται μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από μπάτσους, που προσπάθησαν να τον εμπλέξουν (ανεπιτυχώς όπως αποδέχτηκε) σε ληστεία που έγινε σε κατάστημα του Praktiker.

Ο Σεϊσίδης, επικηρυγμένος με το γνωστό τρόπο από τονΧρυσοχοΐδη, άρα εξ ορισμού δαιμονοποιημένος, έχει νοσηλευτεί ως τώρα σε τρία νοσοκομεία. Στο Ιπποκράτειο, στο ΚΑΤ και τέλος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Από τα τρία νοσοκομεία έχει παρελάσει κάθε είδους αστυνομική δύναμη, κουρελιάζοντας κάθε έννοια θεραπείας και ψυχολογικής στήριξης ενός βαριά τραυματισμένου ανθρώπου.

Μολονότι η κατάσταση του ήταν από την αρχή σοβαρή, νοσηλεύτηκε σ’ ένα θάλαμο-κελί που έμοιαζε με κλουβί, δεν του επετράπη αποκλειστική νοσοκόμα, οι γιατροί λειτουργούσαν – και λειτουργούν- υπό καθεστώς μόνιμης αστυνομικής τρομοκρατίας, ενώ οι στενοί συγγενείς που τον επισκέπτονται υφίστανται συνεχώς προπηλακισμούς, ταπεινωτικούς ελέγχους και προσβολές.

Οι μπάτσοι είναι μόνιμα εγκατεστημένοι μέσα στο θάλαμο, όπου έχει απαγορευτεί και ραδιόφωνο και τηλεόραση. Δεν απαγορεύεται όμως η φωτογράφιση του ασθενή-κρατούμενου και η αποστολή φωτογραφιών με mms, προφανώς για να διασκεδάζουν άλλοι μπάτσοι (γνωστή η συγκεκριμένη συνήθεια μεταξύ μπάτσων, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν με περιπτώσεις βασανιστηρίων).

Προς τιμήν της η ΟΕΝΓΕ εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Αναφέρει το ψήφισμα: «Είναι αδιανόητο να παρέχεται νοσηλεία στον κρατούμενο υπό τα συνεχή βλέμματα αστυνομικών φρουρών και θεράποντες γιατροί και νοσηλευτές να εξαναγκάζονται σε ωμή παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Είναι επίσης αδιανόητα και προσβλητικά για τον πολιτισμό μας τα όσα καταγγέλλονται – ότι αστυνομικοί φρουροί φωτογραφίζουν τον κρατούμενο την ώρα που του γίνονται αλλαγές και καθαρισμοί περιττωμάτων, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύουν τη νοσηλεία του από αποκλειστική νοσηλεύτρια επιλογής του νοσοκομείου».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Προ-Πο να διασφαλίσουν τα δικαιώματα του κρατούμενου, «που πρέπει να γίνονται σεβαστά ανεξάρτητα από την όποια αξιόποινή πράξη του αποδίδεται, κάτι που φυσικά πρέπει να ισχύει απέναντι σ όλους τους κρατούμενους νοσηλευόμενους ή μη».

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε εμείς γιατί ο Σίμος Σεϊσίδης υφίσταται αυτή τη μεταχείριση. Είναι απ’ αυτούς που στοχοποιήθηκαν και ο αστικός “πολιτισμός”, επιβάλλει να μην υπάρχει σέβασμός ούτε στη βαριά αρρώστια. Οι γιατροί, όμως, πώς δέχονται να τους κάνουν κουμάντο οι μπάτσοι στη δουλειά τους; Γιατί δεν τους πετάνε έξω με τις κλοτσιές;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *