Κανένας φόβος! Καμιά υποταγή!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνάδελφε αναπληρωτή, ωρομίσθιε, άνεργε,

Η αβεβαιότητα όλων μας για το που πάνε τα πράγματα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.  Φέτος, ακόμη  περισσότεροι συνάδελφοι έμειναν εκτός , ενώ δεν ήταν λίγοι  οι αναπληρωτές που δήλωσαν παραίτηση καθώς αδυνατούσαν  να ανταποκριθούν στα έξοδα των μετακινήσεων. Την ίδια ώρα τα κενά στα σχολεία είναι χιλιάδες! Μόνο στα μουσικά σχολεία, οι μαθητές θα διδαχτούν φέτος στα μουσικά μαθήματα, μόλις το 1/3 των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας!

Ας μη ξεχνάμε τους συναδέλφους στην ιδιωτική εκπαίδευση, που εργάζονται σε καθεστώς μισθωτής σκλαβιάς με συμβάσεις που φτάνουν ακόμα και τα 3,52 ευρώ (!!!) την ώρα στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια.

Καθημερινά μας φορτώνουν με νέους φόρους, χαράτσια, αυξήσεις σε ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, ακρίβεια. Συνάδελφοι, ακόμα και με μηδενικό εισόδημα, θα πληρώσουν φόρο 1200-1500 ευρώ, αν διαθέτουν σπίτι ή αυτοκίνητο! Οι περικοπές σε μισθούς,  συντάξεις   και υγεία δεν έχουν τέλος. Σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες ο μισθός των αναπληρωτών θα είναι 600 ευρώ. Φέτος  χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται υπό απόλυση και θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Για την επόμενη χρονιά, η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη:  αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, κλείσιμο ειδικών σχολείων και ακόμη μεγαλύτερη  υποχρηματοδότηση όλων των σχολείων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας  όσοι αναπληρωτές αρρωσταίνουν πάνω από 15 μέρες , θα τιμωρούνται , όχι μόνο με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας  τους και παρακράτηση μισθού, αλλά και με απόλυση!

Με όλα αυτά, χιλιάδες εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές θα βρεθούν εκτός σχολείου. Μόνο για την επόμενη χρονιά 2013-2014 οι πιστώσεις που θα δοθούν για προσλήψεις αναπληρωτών θα είναι 2.000 για το σύνολο της εκπαίδευσης.

Όλα αυτά τα ζεις και τα ξέρεις ήδη.
Αναρωτιέσαι και εσύ, όπως όλοι μας μέχρι που θα πάει η κατάσταση.

Τη στιγμή λοιπόν, που δεν μπορούμε να ζήσουμε, όλο και σκληρότερα μέτρα επιβάλλονται από κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΕΕ. Μην ελπίζεις ότι τα μέτρα θα σταματήσουν εδώ! Γιατί, ακριβώς αυτός είναι ο χαρακτήρας της πολιτικής που ακολουθούν. Αξιοποιείται η βαθιά κρίση που είναι απόρροια του ίδιου  του συστήματος  και δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι με σκοπό να ανατραπεί κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Ουσιαστικά, όλη η ιστορία γίνεται  για το πώς θα μπορέσουν να γίνουν φθηνότεροι και ευάλωτοι οι εργαζόμενοι συνολικά. Η Ε.Ε. και τα κόμματα που τη στηρίζουν δεν είναι αμέτοχες  σε όλα αυτά, αντίθετα έχουν ως πολιτική τους την ευέλικτη εργασία και τον εκπαιδευτικό λάστιχο. Συνάδελφοι, είτε με ανάπτυξη, είτε με κρίση , μας καταδικάζουν στην ανεργία, στη φτώχια, στην εξαθλίωση, για να σώσουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, για να σώσουν την Ε.Ε. και το ευρώ.  

Σε όλη αυτή την τεράστια επίθεση, δεν μπορούμε να απαντήσουμε μόνοι μας. Εδώ χρειάζεται απάντηση συνολική, οργανωμένη,  απάντηση  γροθιά σ’ αυτό το σύστημα που στερεί από όλους μας το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, στην υγεία.

Συνάδελφοι, τα μέτρα δεν πλήττουν μόνο εμάς, αλλά όλους τους εργαζόμενους . Επομένως, ο αγώνας μας δεν πρέπει να κλειστεί μόνο μέσα στα όρια του σχολείου, αλλά αντίθετα να βρεθούμε στο δρόμο με τους  υπόλοιπους εργαζόμενους .

Η επιτροπή μας τέτοιο προσανατολισμό πρέπει να έχει. Όταν στα σχολεία  υπάρχει ανάγκη για χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών, όταν στη χώρα μας παράγεται  τεράστιος πλούτος  που τον καρπώνονται λίγοι , είναι αδιανόητο να υπάρχουν άνεργοι, μισοάνεργοι και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί.

Μην κάνεις έκπτωση από τις ανάγκες σου! Πάλεψε, μέσα από την επιτροπή αγώνα, για ζωή με δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Έλα να παλέψουμε μαζί για άμεσα μέτρα ανακούφισης.

Έλα να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να ανατρέψουμε την σημερινή βαρβαρότητα!

Προσπέρασε όσους σε καλούν να ζεις μια ζωή με ψίχουλα, μεροδούλι-μεροφάι!

Προσπέρασε όσους έχουν συμβιβαστεί με την σημερινή κατάσταση, με την σημερινή αθλιότητα, όπως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και ΟΛΜΕ-ΔΟΕ.

Προσπέρασε όσους τάζουν καλύτερες μέρες μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και του συστήματος, χωρίς σύγκρουση μαζί τους.

Τέρμα πια στη λογική που λέει ότι τίποτα δεν αλλάζει ή ότι δεν μπορούμε να ορθώσουμε ανάστημα!

 Κανένας  φόβος! Καμιά υποταγή!

Πίστεψε στη δύναμη σου, συσπειρώσου και πάλεψε μέσα από την  επιτροπή αγώνα αναπληρωτών – ωρομισθίων – ανέργων εκπαιδευτικών  διεκδικώντας:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας!

– Μαζικούς διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.
    
– Όχι στο  νέο  σχολείο της αγοράς. Ενιαία Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Καμία μείωση μισθών.

– Ουσιαστικά μέτρα για την κάλυψη των αναγκών σε σίτιση, στέγαση και θέρμανση των αναπληρωτών.

Μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, αλλά και των αναπληρωτών:

Επίδομα ανεργίας για όλο το χρόνο ανεργίας  χωρίς όρους και προϋποθέσεις
-Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

-Πλήρης απαλλαγή των ανέργων από τη φορολογία.

-Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

-Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.

-Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.

-Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΙΜΙΣΘΙΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, ωρομίσθιε, αναπληρωτή, άνεργε

Η επίθεση που βιώνουμε στα δικαιώματα μας δεν έχει  τέλος!  Η ανεργία κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο έντονη. Πολλοί είναι οι συνάδελφοι μας που φέτος έμειναν χωρίς δουλειά λόγω περικοπών αλλά και πολλοί έχουν παραιτηθεί αφού με 600 ευρώ δεν μπορείς να ζήσεις. Το ζήτημα της επιβίωσης μπαίνει καθημερινά μπροστά μας.

Για αυτούς τους λόγους η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών- Ωρομισθίων-Ανέργων εκπαιδευτικών σε καλεί να συμμετέχεις στη σύσκεψη  με θέμα:

« Οργάνωση της πάλης των συμβασιούχων στην εκπαίδευση»

Την Κυριακή 27 Γενάρη και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ στην οδό Μπουμπουλίνας 21 (Πειραιάς)

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ                            

epanapliroton@gmail.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *