Το στρατιωτικό κατεστημένο του Ισραήλ αμφισβητεί τις επιλογές της κυβέρνησης!

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα είχε δει τα όσα παρακολουθεί σήμερα και ήταν επακόλουθα της πειρατικής δολοφονικής ενέργειας των ένστολων πραιτόρων του ενάντια στους ακτιβιστές της αποστολής Free Gaza.

Αναφερόμαστε στο γεγονός που μεταδίδουν τώρα όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι δηλαδή ακόμα και το στρατιωτικό κατεστημένο του Ισραήλ αμφισβητεί τις επιλογές της κυβέρνησης!

Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και κανείς δεν γνωρίζει τι εξελίξεις μπορεί να δημιουργήσει.

Συγκεκριμένα με επιστολή που  έστειλε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου η ηγεσία του ναυτικού της χώρας –υπογράφεται και από τον αρχηγό του ναυτικού- κατηγορείται η πολιτική ηγεσία της χώρας για το ότι με τις εντολές της προκάλεσε το μακελειό στο Τούρκικο πλοίο, ενέργεια που προκάλεσε εκτός των άλλων «αδιέξοδο και απομόνωση του Ισραήλ», όπως γράφουν χαρακτηριστικά.
Ζητούν επίσης να συσταθεί μια επιτροπή από αξιωματούχους του ΟΗΕ για να διερευνήσει ποιοι ευθύνονται για την αιματοχυσία που προκάλεσε τον θάνατο 9 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. (Η κυβέρνηση του Ισραήλ είχε αρνηθεί να γίνει έρευνα με συμμετοχή διεθνών παρατηρητών).

Αυτή η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι η πρώτη φορά –αν δεν κάνουμε λάθος-που το στρατιωτικό κατεστημένο του Ισραήλ και μάλιστα το τμήμα του αυτό που διενέργησε το εγκληματικό ρεσάλτο στον στολίσκο της Ειρήνης, αμφισβητεί δημόσια τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας τις χώρας.
Πιθανόν οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό του Ισραήλ να είναι ραγδαίες. Αν αυτές αποβούν προς όφελος του παλαιστινιακού λαού είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *