Όλοι στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης σήμερα το απόγευμα στις 5.00 στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ο αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό πρέπει να νικήσει!

-Την ώρα που το κεφάλαιο και το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στον αφανισμό,

-Την ώρα που οι λογικές της ‘αναμονής’ και της ‘ωρίμανσης’ δείχνουν τα όριά τους,

-Οι εργαζόμενοι του μετρό βαδίζουν σταθερά στο μόνο δρόμο της ταξικής αξιοπρέπειας και της νίκης, το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο, επιστρατεύοντας απειλές, δικαστικές αποφάσεις, καθώς και τα ψέματα και τις συκοφαντίες των ΜΜΕ, να σπάσει τον αγώνα.

Όμως ο ‘κοινωνικός αυτοματισμός’ δεν περνάει! Ακόμα και οι δικές τους δημοσκοπικές έρευνες δείχνουν ότι ο κόσμος θεωρεί υπεύθυνη για την ‘ταλαιπωρία’ την κυβέρνηση!

Ο κόσμος της εργασίας βλέπει ότι η απεργία στο μετρό δεν αντιστέκεται μόνο στις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων του κλάδου, αλλά αντιτίθεται στις αυξήσεις των εισιτηρίων καθώς και στο ξεπούλημα σε ιδιώτες. Θυμάται τη συγκινητική και περήφανη στάση των εργαζομένων του Μετρό στις μεγάλες μάχες του λαού μας κατά του Μεσοπρόθεσμου στο Σύνταγμα.

Έχει πλέον αναδειχθεί η αναγκαιότητα ενός ανεξάρτητου κέντρου ταξικού ανατρεπτικού αγώνα ενάντια στη φτώχεια και στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ενός αγώνα για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και της ίδιας της ζωής μας, ενιαίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όταν λοιπόν τα δικαστήρια βγάζουν μονότονα για πολλοστή φορά την απεργία τους ‘παράνομη και καταχρηστική’, οι απεργοί του Μετρό αυτονόητα έχουν την αλληλεγγύη όλων μας!

Όλοι στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης σήμερα το απόγευμα στις 5.00 στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια.

23/1/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *