Απ’ το γιουχάρισμα στις .. πέτρες …. ένα τσιγάρο δρόμος

Τα χθεσινά δημοσιεύματα δυο δεξιών φυλλάδων –«Ελεύθερος Τύπος» και «Απογευματινή»- έγιναν αφετηρία ώστε πολιτικοί ραδιοφωνικοί σχολιαστές, προσκείμενοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαπολύσουν επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι με την πολιτική που ακολουθάει βάζει σε κίνδυνο και την εδαφική ακεραιότητα.
(Μέχρι την Ακρόπολη έβαλαν πάλι στο …κοστολόγιο οι δεξιοί δημοσιολόγοι).
Και η κατάληξη των λεγομένων τους κοινή: Αν αυτά που κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ τα πραγματοποιούσε κυβέρνηση της δεξιάς θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες.

Για να ξέρουμε για τι μιλάμε να παραθέσουμε αποσπάσματα από το κείμενο κείμενο του Γ. Παλαιτσάκης στον «Ελ. Τύπο»: Τιτλοφορείται: «Ανατριχιαστικοί όροι περιλαμβάνονται στη «σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης που κατατέθηκε στη Βουλή για κύρωση» και αναφέρει στο ρεπορτάζ:

«Επαχθέστατοι για τη χώρα μας είναι οι όροι που της επεβλήθησαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη χορήγηση δανειακών διευκολύνσεων συνολικού ύψους 80 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης. Οι δανείστριες χώρες έχουν δικαίωμα να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στον μηχανισμό, εφόσον συνταγματικό ή άλλο δικαστήριό τους κρίνει ότι η όλη σύμβαση παραβιάζει τους όρους των δικών τους Συνταγμάτων! Εξάλλου, τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας κινδυνεύουν, αν δεν μπορέσει η χώρα να ξεπληρώσει τα χρέη της. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Ελλάδα παραιτείται “αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τα περιουσιακά της στοιχεία”».

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια. Όπως γράφει και ο Γ. Τριάντης σήμερα στην «Ελευθεροτυπία» «γιουχαΐστηκε κομψά στο Ηρώδειο ο πρωθυπουργός. … Ισως κατανοήσει τώρα ο κ. Παπανδρέου ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή της φτηνής προπαγάνδας και της φλύαρης κενολογίας. Μετά τις αποδοκιμασίες, έρχονται ντομάτες και πέτρες -όπως άλλωστε είχε προβλέψει και ο ίδιος».

Κοινωνική έκρηξη έρχεται θα λέγαμε εμείς και μακάρι αυτή να γίνει σύντομα και να πάρει τέτοιες διαστάσεις που θα σαρώσει το πολιτικό σύστημα και τους κολαούζους του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *