Κινηματογραφικές βραδιές στο ΣΤΕΚΙ της Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού-Παπάγου

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού Παπάγου απέκτησε το δικό της χώρο, Αγίας Τριάδος 14 στο Χολαργό.
Για να στεγάσει τις δηµιουργικές διαθέσεις και τα ανένταχτα όνειρα που πάντα περισσεύουν.
Στόχος της να δημιουργήσει έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο στον οποίο οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά, σύμφωνα με τα προτάγματα της συλλογικότητάς μας, που είναι η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη και η οριζόντια λήψη αποφάσεων μέσα από τις συνελεύσεις μας, μακριά από κάθε εμπορευματική και καταναλωτική ιδεολογία.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και της γενικότερης αντίληψής μας για την απο-εμπορευματοποίηση, δημιουργήθηκε και η ομάδα προβολών της Λαϊκής Συνέλευσης, η οποία διοργανώνει τις κινηματογραφικές βραδιές.

Η αρχή γίνεται αυτή την Κυριακή, 27/1/2013 στις 17:30, με την ταινία του Κώστα Γαβρά, “Το Τσεκούρι”, (2005).
Η είσοδος εννοείται πως είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία (επισυνάπτεται και το σχετικό αφισάκι):
“Ο Μπρούνο Νταβέρ είναι υψηλόβαθμο στέλεχος (χημικός) σε μία χαρτοβιομηχανία της Βόρειας Γαλλίας. Μετά από 15 χρόνια συνεπούς και καλής συνεργασίας, ο Μπρούνο απολύεται. Και αυτό επειδή η εταιρεία του συγχωνεύεται με μια άλλη και μεταφέρει την έδρα της στη Ρουμανία. Παίρνοντας ως αποζημίωση ποσό ίσο με 15 μηνιάτικα, αισιοδοξεί πως σύντομα θα βρει δουλειά. Δυο χρόνια μετά κι αφού έχει δώσει δεκάδες επαγγελματικές συνεντεύξεις, παραμένει άνεργος. Και τα έξοδα τρέχουν….
Οπότε αποφασίζει να κινηθεί δραστικά: θα… απαλλαγεί από τον ανταγωνισμό….”

….”Ο Γαβράς φτιάχνει μια μαύρη, σατιρική κωμωδία, ταυτόχρονα πολιτικό θρίλερ, τοποθετώντας τον ήρωά του σ’ ένα συγκεκριμένο κοινωνικό περιβάλλον και καταγράφοντας με λεπτομέρεια την απρόσωπη πόλη στην οποία κινείται ο Μπρουνό, αντιπαραθέτοντας την εικόνα μιας δήθεν ευημερίας μ’ εκείνη της ανεργίας και την κατάντια των ανθρώπων που κάποτε πρόσφεραν τόσα στην κοινωνία τους και τώρα οδηγούνται σε ακραίες λύσεις, ορισμένοι ακόμη και στην αυτοκτονία.”….

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού Παπάγου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *