Πολιτική επιστράτευση; Πολύ ευχαρίστως! Αρκεί να φερθούμε έξυπνα…

«Ευχόμαστε στην συγκυβέρνηση, να επιτύχει τουλάχιστον εις ό,τι αφορά το οικονομικό ζήτημα.»
Ν. Μιχαλολιάκος, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις, 06/07/2012.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση των λούμπεν κι ασήμαντων τύπων, μετά από μια -ελεεινού τύπου- ερμηνεία  του Νόμου 3536/2007, επιστράτευσαν τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ.

Διότι ο Νόμος 3536/2007 προβλέπει ότι, για να εφαρμοστεί το μέτρο της επίταξης απαιτείται «έκτακτη ανάγκη» κι ως τέτοια νοείται «κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκη, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Έκτακτη ανάγκη, επίσης, είναι κάθε άμεση κοινωνική ανάγκη, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία».

Δεν χρειάζεται, βέβαια, να’χει αποφοιτήσει κάποιος από τη Νομική, ούτε καν από το Λύκειο, για να αντιληφθεί ότι ο συγκεκριμενοι Νόμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ. Διότι μόνο τύποι με την παιδεία του Κεδίκογλου του Ντινόπουλου, ή του Ευαγγελάτου, θεωρούν ότι η απεργία των εργαζομένων σε κάποιο ΜΜΜ αποτελεί «αιφνίδια κατάσταση», ή  ότι εμπίπτει στην «αντιμετώπιση αμυντικών ανάγκών» και της «επείγουσας κοινωνικής ανάγκης», ή ότι επιφέρει «απειλούμενη φυσική καταστροφή και κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και τη δημόσια υγεία».

Η βλαχόχουντα των ηλιθίων προέβη στην επιστράτευση, διότι διαπίστωσε ότι –παρά την καταιγιστικής μορφής επικοινωνιακή τρομοκρατία- εμφανίστηκε ένα πολύ έντονο και αυξανόμενο ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ των πολιτών υπέρ της απεργίας. Δεν είναι τυχαίο, ότι επιστρατεύτηκε μέχρι κι ο...Άβερελ της χρηματοπιστωτικής δημοσ/φίας, Χρ. Κώνστας, για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στη μετακίνηση! Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι το επίπεδο προσέγγισης των σχετικών γεγονότων από το MEGA και το ΣΚΑΙ προσιδιάζει  σε…εαρινή σύναξη αγροφυλάκων. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η ρ/φ εκπομπή του Γεωργίου στο REAL FM (καφενείο των φιλάθλων) τις τελευταίες μέρες είχε αλλάξει ύφος και περιεχόμενο, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ακροατών του εκφράζει οργή κατά του πολιτικού εν γένει συστήματος και θέτει ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ. Χτες βράδυ, ο Χίος έβγαλε ζωντανά στον αέρα 3 τηλεθεατές, οι οποίοι στάθηκαν δυνατά και…φωναχτά υπέρ του αγώνα των απεργών, ενώ μάλιστα ο ένας αποκάλεσε καθήκι κάποιον γραφικό και γελοίο τύπο του πάνελ, ονόματι Σαράκη, διότι ο τελευταίος έγλυφε ηλιθιωδώς την κυβέρνηση (καλό θα ήταν, αν κι όποιος σύντροφος έχει το βίντεο της εκπομπής, να το αναρτήσει. Είναι απολαυστικό.). Αυτό το κύμα συμπαράστασης, αφενός δείχνει στην κυβέρνηση την…άγουσα για τον Καιάδα (τον πολιτικό και ιστορικό, όχι τον ηλίθιο της Χ.Α.), αφετέρου αποτελεί σημαντική μαγιά, η οποία αύριο θ’αποδειχθεί πολύτιμη.

Κι αυτή η μαγιά, μπορεί να αποτελέσει το μπούσουλα, με τον οποίο οι απεργοί θα γυρίσουν την επιστράτευση, μπούμεραγκ κατά της Χούντας! Πως; Επιστρέφοντας στις δουλειές τους, καταλαμβάνοντας και βγάζοντας στο δρόμο τα ΜΜΜ κι επιβάλοντας εισητήριο στη μισή τιμή και λιγότερο για τους εργαζομένους και δωρεάν για ανέργους συν/χους, φοιτητές, φαντάρους κλπ. Υπάρχουν οικονομοτεχνικές μελέτες του Πανεπιστημίου Αθήνας, αλλά και άλλες, που καταγράφουν ότι με τη μισή τιμή του σημερινού εισητηρίου, όχι μόνο λειτουργούν εύρυθμα οι συγκοινωνίες, όχι μόνο θα πληρώνονται κανονικά και καλά οι εργαζόμενοι, αλλά επιπλέον δημιουργείται και οικονομικό πλεόνασμα για τους συγκεκριμενους οργανισμούς! Έτσι, ξεδοντιάζεις την -τριτοκοσμικού επιπέδου- προπαγάνδα περί…του ταλαίπωρου εργαζόμενου που δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του, αλλά κόβεις και το βήχα του κάθε Σαμαροειδούς, αφού πια δεν θα μπορεί να δηλώνει ότι «οι συγκοινωνίες ανήκοιυν στο λαό κι όχι στις συντεχνείες». Σε ποιού λαού το όνομα θα μιλούν μετά οι αλήτες των βραδυνών δελτίων, όταν ο λαός, όχι μόνο θα εξυπηρετείται, αλλά θα το κάνει και με πολύ λιγότερο κόστος;

Δημιουργείται, έτσι, ένα συντονιστικό κέντρο αυξανόμενης παλαικής και πανεθνικής αντίστασης, σε άμεση επαφή με το λαό και με ξεκάθαρα πολιτικά αιτήματα, που θα συσπειρώσουν το λαό σε μια πρώτη βάση όπως:

-Την πτώση της κυβέρνησης και την άμεση προσαγωγή σε δίκη των πρωταιτίων της εκχώρησης της εθνικής ανεξαρτησίας και της φτωχοποίησης του λαού.

-Την άμεση αποχώρηση των τροικανών και των επιτρόπων από το ελληνικό έδαφος.

-Την επανεξέταση του καθεστώτος αδειοδότησης των καναλιών και την άμεση είσπραξη των οφειλομένων χρεών τους, άλλως την πτώχευση κι εκκαθάρισή τους.

-Το “άνοιγμα” και τον άμεσο έλεγχο των βιβλίων των τραπεζών για να δούμε το ΄μέγεθος της ληστείας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με ταυτόχρονη δικαστική έρευνα σχετικά με δάνεια, όπως αυτό των 98 εκ. που χορηγήθηκε πρόσφατα στο MEGAλο κωλοχανείο.

-Τον άμεσο εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας και του κρατικού μηχανισμού και την εκκαθάρισή τους από τον υπόκοσμο, με ταυτόχρονη προσαγωγή σε δίκη όσων αστυνομικών (αξιωματικών και μη) ξευτύλισαν τον όρκο τους και μετατράπηκαν σε στρατό κατοχής κακοποιώντας και βασανίζοντας πολίτες. Στοιχεία υπάρχουν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

-Την έναρξη της συζήτησης για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και νέο φιλολαικό Σύνταγμα κλπ κλπ

Η απεργία των ηρωικών εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, οι οποίοι έσωσαν πολλούς πολίτες από τον ένστολο υπόκοσμο του Παπουτσή εκείνο το καλοκαίρι του 2011 στο Σύνταγμα, αρχίζει ν’ απελευθερώνει και να καταδεικνύει τη διάθεση του λαού για πιο ουσιαστική κι αποτελεσματική αντίσταση. Ας την αξιοποιήσουμε λοιπόν!

ΥΓ. Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

askordoulakos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *