Τη Δευτέρα όλα τα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε στη μαζική σύσκεψη αγροτών στον Παλαμά

Τη Δευτέρα 28 Γενάρη τα τρακτέρ των αγροτών από όλη τη Θεσσαλία, που είναι συγκεντρωμένα στις πλατείες των χωριών από τις 20 Γενάρη κατεβαίνουν στον κόμβο της Νίκαιας και στήνουν μπλόκα. Αυτό αποφασίστηκε στη μαζική πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Παλαμά Καρδίτσας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα και ο σχεδιασμός των αγροτών στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα τους, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους (μέτρα άμεσης ανακούφισης, αφορολόγητο πετρέλαιο, να μη μειωθεί η επιστροφή ΦΠΑ, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30%, επιδότηση των ζωοτροφών, άτοκα καλλιεργητικά δάνεια, αποζημιώσεις, κατάργηση των χαρατσιών για την Υγεία, τον ΟΓΑ, τον ΕΛΓΑ, να μη φορολογηθούν τα σπίτια και τα χωράφια τους, ικανοποιητικές τιμές για τα προϊόντα που παράγουν και αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών κ.ά.)

Έτσι, τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα τρακτέρ από Καρδίτσα θα ξεκινήσουν κομβόι στις 11 το πρωί από τον κόμβο της Ιτέας. Στο μπλόκο θα βρεθούν και τρακτέρ από τα Φάρσαλα, τα Τρίκαλα και από χωριά της Λάρισας.

Θυμίζουμε ότι με κυβερνητικές αποφάσεις που πάρθηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων και της γενικότερης αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής, επιβλήθηκαν τεράστιες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα και στο πετρέλαιο αγροτικής χρήσης, στις ζωοτροφές και τα άλλα αγροτικά μέσα και εφόδια, (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα κλπ), στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ, στα δημοτικά τέλη των «Καποδιστριακών» δήμων για νερό-καθαριότητα.

Χαράτσια πληρώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και για τις άδειες των γεωτρήσεων, τις δηλώσεις καλλιέργειας στον ΟΣΔΕ, στις σταυλικές εγκαταστάσεις, την ηλεκτροσήμανση των ζώων, καθώς και το μεγάλο χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, για τ’ ακίνητα, (σπίτια και αποθήκες), όπως κι αυτά στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και για τα φάρμακα. Ακόμα, η επιστροφή ΦΠΑ, μειώθηκε για το 2012, από το 11% στο 6%, με προοπτική πλήρους κατάργησης, όπως και στο φόρο πετρελαίου.

Οι εξευτελιστικές αγροτικές συντάξεις των 350 ευρώ μειώνονται κατά 30 ευρώ και, ταυτόχρονα, κόβονται τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και το επίδομα άδειας. Επιπλέον, εξαπολύεται εναντίον της αγροτιάς μια σφοδρή φοροεπιδρομή, καθώς καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και επιβάλλεται φόρος 13% από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος, ενώ προωθείται και η φορολόγηση των χωραφιών.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας, που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, με τις οποίες οδηγούνται στην φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές δεκάδες ακόμα χιλιάδες μικροί αγρότες.

 Πηγή:.902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *