Συνεχίζουν να μετρούν νεκρούς οι κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν

Πέρυσι οι ξένες κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν είχαν τους πεισσότερους νεκρούς από τότε που άρχισε η κατοχή της χώρας. Τα θύματα των κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων ήταν 521 αξιωματικοί και στρατιώτες.

Φέτος και παρά την «επιχείρηση “Μοσταράκ”» που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τα κράτη που συμμετέχουν στον στρατό κατοχής (Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν από την αμερικάνικη εισβολή το 2001 και την ανατροπή των Ταλιμπάν, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 15.000 στρατιώτες των ξένων κατοχικών δυνάμεων και της ξενόδουλης Αφγανικής, ενώ δαπάνησαν εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά πολέμαρχων Ταλιμπάν), το ρεκόρ των θυμάτων που υπήρχε πέρσι θα σπάσει φέτος αφού ήδη μετά την σημερινή κατάρριψη ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ άλλοι τέσσερις αμερικανοί σκοτώθηκαν ανεβάζοντας τους νεκρούς στους 253 απ’ την αρχή του χρόνου.

Με δεδομένο ότι οι Ταλιμπάν έχουν δηλώσει ότι θα εξαπολύσουν ολομέτωπη εαρινή επίθεση στις δυνάμεις κατοχής καταλαβαίνετε όσα ακόμα φέρετρα ξένων στρατιωτών πρόκειται να αναχωρήσουν απ’ το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *