ΕΝΑΚ – Λαϊκή αντίσταση στον κυβερνητικό αυταρχισμό

ΕΝΑΚ – ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ – ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ

Ασφαλώς δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, η ραγδαία αύξηση των “κρουσμάτων” και “περιστατικών” κυβερνητικού – “κρατικού” αυταρχισμού, που εκδηλώθηκαν μέσα στον Γενάρη του 2013.

Όλες οι περιπτώσεις, στραμένες ενάντια στο εργατικό απεργιακό κίνημα, στους λαϊκούς αγώνες (αγρότες κλπ), στις δημοκρατικές ελευθερίες. Παράλληλα, όλα τα “δυνατά μέσα” τίθενται σε ισχύ και λειτουργία..Πολιτικές αποφάσεις επιστράτευσης απεργών, δικαστικές αποφάσεις περί “παρανόμων απεργιών”, αστυνομικές δράσεις και επιθέσεις εναντίον εργατών – φοιτητών – αγροτών, “άνωθεν υποδείξεις” πρός δικαστικούς λειτουργούς, που προκάλεσαν την δημόσια διαμαρτυρία εκ μέρους των τελευταίων.

Αυτή η έξαρση, αναμφίβολα και ξεκάθαρα, αποτελεί πολιτική επιλογή του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και ακόμα πιο συγκεκριμένα του κυβερνητικού τμήματος του – και – του κ.Σαμαρά..Μιά ολόκληρη πολιτική και κοινωνική, αστική κρατική πρακτική, μια πολιτική με ισχυρές δυναμικές φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, διαμορφώνεται και θεμελιώνεται με τρόπο μεθοδικό και αναμφίβολα ανησυχητικό. Βάση αυτής της πολιτικής, τα κελεύσματα και οι εντολές των διεθνών ιμπεριαλιστικών – καπιταλιστικών κέντρων, που πιστά εκτελούν οι ντόπιες δυνάμεις της εξάρτησης, οι πολιτικοί υπηρέτες των συμφερόντων της εγχώριας αντιπαραγωγικής άθλιας πλουτοκρατίας. Πρόκειται γιά μιά απροκάλυπτα ταξική πολιτική βίας και τρομοκρατίας ενάντια στο λαό, στους εργάτες, τους άνεργους, τους κοινωνικά εξαθλιωμένους. Πρόκειται, επίσης, για μια κατάσταση που ανησυχεί και προβληματίζει ευρύτερα.

Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές κοινωνικής και πολιτικής ανωμαλίας , απέναντι στην επικίνδυνη αυταρχική έξαρση, το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να ορθώσει ένα μαζικό κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης, αναπτυγμένο παντού και κυρίως στους χώρους δουλειάς. Ένα κίνημα εργατικής λαικής δύναμης και δημοκρατικής ενότητας που θα σταθεί αποφασιστικά και νικηφόρα απέναντι στην εκτροπή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *