Απ’ το γιουχάρισμα στις … πέτρες … ένα τσιγάρο δρόμος

«Χθες ήμουν στην Τρίπολη της Λιβύης. Σήμερα είμαι στην Τρίπολη της Αρκαδίας. Από την Τρίπολη στην Τρίπολη! O,τι κάνουμε, είναι για την ανάπτυξη», είπε ανάμεσα στις άλλες μπούρδες ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Αρκαδίας.

Ελα όμως που ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Την ίδια ώρα που έλεγε αυτά η Ελληνική Στατιστική Αρχή έδινε τα τελευταία στοιχεία για τον μήνα Μάη που έδειχναν ότι το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να σκαρφαλώνει στα ύψη ενώ στις ηλικίες έως 24 ετών “αγγίζει” το 30%.

Κι ενώ η ανεργία καλπάζει, οι απολύσεις που κάνουν οι εργοδότες είναι ανεξέλεγκτες και οι αποζημιώσεις που θα λαμβάνουν οι απολυμένοι υποδιπλασιάζονται σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Οι τιμές στην αγορά εντελώς ανεξέλεγκτες, κερδοσκόποι και καρτέλ οργιάζουν ενώ και ο πρόσθετος ΦΠΑ κάνουν απλησίαστα πια και είδη βασικής διατροφής για μια λαϊκή οικογένεια.

Από την άλλη καινούργια δισεκατομμύρια ευρώ προβλέπετε να πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός στους έμπορους όπλων (το ανακοίνωσε ξεκάθαρα χτες ο Ευ. Βενιζέλος στους ομολόγους του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι: «Η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να αφήσουμε να επηρεάσει αρνητικά τη θωράκιση της χώρας, πολλώ μάλλον που απειλείται εξ Ανατολών»).

Ο Γ. Παπανδρέου κάνει ότι όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνει και μιλάει ότι η κυβέρνησή του εργάζεται «για την ανάπτυξη». Ο κόσμος φαίνεται όμως ότι έχει άλλη άποψη και όπου παρουσιάζετε τελευταία (Ηρώδειο, Τρίπολη) έχει και την κατάλληλη υποδοχή. Και πρέπει να το καταλάβει … απ’ το γιουχάρισμα να περάσει στις … πέτρες είναι ένα τσιγάρο χρόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *